Skocz do zawartości

dziedzictwonarodowe@policja.gov.pl

yama02

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie no, ale powiedz Jacenty czy nie ma takich ludzi (powiedziałbym nawet że wielu takich jest), którzy każdą wykopaną rzecz wystawiają na Allegro?
Napisano
I bardzo dobrze !!! Jak ma zgnić w glebie lub zniknąć w piecu hutniczym to lepiej jak jeden wykopie ,a drugi kupi na allegro ! Jak na razie to te barany nie wymyśliły sposobu na niszczących zabytki warte miliony zł i tłumaczą się ,że są bezsilni ,ale jak wpaść nad ranem do chałupy i zapierd... facetowi parę obsranych pieniążków ,które wyorał na polu to wiedzą dobrze ! ...i jeszcze to pieprzenie ,że to część zaginionej kolekcji ! :))) koń by się uśmiał! Jak ktoś ma w portfelu jakieś pieniądze to oddawać mi natychmiast, bo to na pewno moje ,bo miałem takie same 1,2 i 5 złotówki !
Napisano
Ja się nie kłócę z Toba ,ani nie neguję tego co napisałeś :)
Poprostu zapytałeś na Ktoś kogoś takiego?" ,a ja odpowiedziałem twierdząco
:]
Napisano
Znam! Ogólnie pojęta Szkieletczyzna w tamtym roku, koleś trafił coś koło 50-70 kg hrabiowskich sreber, póżniej sprzedawał srebrne cukiernice warte 30000 zł za 3000 zł ale i tak się wzbogacił...
Napisano
Ja dodam do tego inne twierdzenie: za koszty całej tej operacji (KOBIDZ, Policja, ulotki, szkolenia itd.) ładnych fantów nakupiliby dla tzw. Dziedzictwa Narodowego. A najlepiej kupić tym funkcjonariuszom wykrywki i szpadelki aby byli pierwsi. W ten sposób poprawi się ich efektywność, a i Państwo nasze się szybko wzbogaci" :)))
Napisano
Normalna sprawa. Koleś znalazł i dostał od hrabiego" znaleźne.Ja nadal czekam na kogoś kto znajdzie moje rodowe srebra :) ,ale jest z tym coraz gorzej ,bo jak w zeszłym roku pojechaliśmy do rodzinnego majątku nagle okazało sie ,że raczej nie będziemy mogli wejść na teren parku ...bo na bramie wisiała tabliczka ,że właścicielem terenu został nagle w jakichś niewyjaśnionych okolicznościach KUL z Lublina :) Czyli jak pojadę z babcią wykopać to co zakopał dziadek pod dębem na tyłach dworku to razem z babcią z pierdla nie wyjdziemy za kopanie na \" CUDZYM\" terenie i kradzież dóbr...czekam tylko kiedy każą mi oddać jeszcze kluczyki od samochodu ,telewizor, magnetowid, komputer i kota ! :)
Napisano
Jacenty coś Ty taki nerwowy sie zrobił?Nikt Ci nie każe niczego oddawac bo sami po to przyjda zaraz po szóstej a jeszcze Ci udowodnią ze byłes zródłem przecieku na te forum.
Pozdrawiam
Napisano
A ty byś nie był nerwowy ? kobita mnie opierdziela ,że samochód trzeba na złom oddać ,bo to taki grat, a ja kurna nie wiem czy zamawiać lawetę, czy sami przyjadą go zabrać o tej magicznej 6-tej ? ps. jak by co kobicie też przygotowałem tobołek (stoi za szafą) ... niech i ją zabiorą za jednym razem.
Napisano
jacenty ponieważ jesteśmy ziomy od serca ci dam dobrą radę: wyluzuj się :)
Głową muru nie przebijesz. Polska to ciekawy kraj, a lubelszczyzna to jej Perełka :)
Napisano
Jacenty ja tam nerwowy nie jestem.W telefonie coś pika słyszę jakies głosy(uprzedzam u lekarza byłem odchyłek nie stwierdził) jacys ludzie za mną chodzą wiec sprawdż po prostu czy u ciebie nie jest tak samo.Poza tym jak fur na złoma chcesz to wez łyknij potem przypier.. w radiowóz i samochód sami Ci wyzłomuja.
Pozdrawiam
P.S.
Wiesz ten tobołek dla kobiety to dobty pomysł.Jak po mnie przyjda to im swoją wcisnę.
Napisano
Jacenty wal w rządowa brykę.Bedziesz bohaterem i na tym Forum będziemy wspominac Bojownika o Wolnośc i Demokrację.Zostaniesz pierwszym represjonowanym w V RP i będą Tobie stawiac pomniki.I rentę kombatancka dostaniesz i pomniki Ci postawią( a nie miałeś tylko kasy na zezłomowanie fura).
Pozdrawiam
Napisano

jaca2003 przez Twoje głupie pomysły wyjarałem kupę benzyny! Czy Ty myślisz ,że rządową furę tak łatwo namierzyć ?! Najeździłem się jak diabli i dopiero po 3 godzinach namierzyłem jakiś radiowóz,a ile się musiałem nakombinować żeby go dopędzić i ustawić w jakiejś strategicznej pozycji !
Ale jako stary partyzant dałem jakoś radę i jak wytrawny pilot myśliwski wziąłem go od strony słońca tak ,że nie miał żadnych szans :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie