tomekk Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Mam do kolegów pytanie w sprawie ćwiczebnej amunicji, czy ćwiczebne mausery poza drewnianą kulą miały wgniecenia na łusce czy nie???Pozdrawiam
Darek419 Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Witam.Rozumiem że chodzi ci o ślepą amunicje.http://www.municion.org/
pattern1937 Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Niemiecka amunicja ćwiczebna do Mausera, nie miała wgnieceń, z tego co wiem miała tylko drewnianą kule, a nabój ten nazywał się Platzpatrone 33.
karpik Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Chyba nie o ślepaki.Wszystkie z drewnianym pociskiem jakie znalazłem nie były żebrowane.Żebrowane były całe miedziane, puste w środku.
karpik Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Służyły podobno do nauki ładowania.Pozdrawiam.
tomekk Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 Witam!Dzięki karpik ,ale ćwiczebniaku na łusce śa takie podłużne wgniecenia na tym zdjęciu co wysłałeś , o nie mi właśnie chodziło, a jeszcze mam pytanie jak wyglądała s[łonka w takim naboju ćwiczebnym ??? taka sama jak w zwykłym naboju ???
karpik Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Były bite z Ex np. Ex 39 P S*. Nie ma słonki tylko dziurkę na iglicę.
Menzo Napisano 1 Wrzesień 2007 Napisano 1 Wrzesień 2007 Witam. Spotkaliście sie juz z takim nabojem ćwiczebnym? Służył podobnie jak mosieżny do nauki ładowania broni. Zastanawiam sie nad rzadkością występowania tej atrapy? W jakim dokładnie okresie słyżył do nauki. Sądze ze wersja mosiezna była nastepcą tego.++++++++++Pozdro+++++++
Pytanie
tomekk
Mam do kolegów pytanie w sprawie ćwiczebnej amunicji, czy ćwiczebne mausery poza drewnianą kulą miały wgniecenia na łusce czy nie???
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.