Skocz do zawartości

C2P i TK-i

jotes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dawno nie było, więc dla ożywienia zainteresowania dwa dość świeże zdjęcia z e-bay'a:

C2P i chyba jakieś auto w tle:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3259007686&category=15504

kilka TK-ów w starym (?) kamuflażu, wygląda na jakąś jednostkę (koszary w tle?):
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3258893599&category=15504

Pzdr,

jotes
Napisano
Witam!To jest chyba fota(nr2) miejsca gdzie Niemcy przygotowali zdobyty sprzet do transportu.Za plotem stoja wagony(na pierwszym planie stoja jakes graty).Kiedys pokazala sie fota z przygotwoanymi do transportu wz.36 moze to jest to samo miejsce??

Pzdr.
sten
Napisano
Mnie ten teren ,na którym stoją tankietki wygląda na posesję przylegającą do stacji kolejowej. Te budynki w głębi wyglądają na stacyjne. Ewentualnie wagony stoją na fabrycznej bocznicy kolejowej- budynki mogą być też fabryczne. Wagony te ,nie są przygotowane do transportu tankietek ,gdyż są to towarowe wagony kryte. Pojazdy przewożono na platformach... A to ,co leży na pierwszym planie...ciężko wyczuć ,co to jest.

pzdr

bjar_1
Napisano
bjar,czasami uda mi sie na forum jakiegos orla wywinac:))Ale az tak zle nie jest zebym nie kumal ze tankietki itp.przewozone byly na lorach.Chodzi mi o to ze te Tk sa odstawione w miejscu gdzie sa tory i wyglada na to ze ten sprzet Tk i graty" czekaja na wywoz.

Pzdr.
Napisano
Budynki z tyłu nie wyglądają na stacyjne. Od biedy mogły by się nadać właśnie na koszary, ew. magazyny. Stoją rzędami, a każdy ma na dachu co kawałek komin/wywietrznik (?)jak gdyby od kolejnej izby. Takie ówczesne szeregowce".

Napisano
wg mnie te Tk czekaja na transport,jak by byly na urzyciu mysle ze Niemcy by je przemalowali(+balken krzyze)znajac ich drang do perfekcji.

bjar ne ma problema.Czasami zle odbieram,taki maly uraz z wojska;)

Pzdr.
sten
Napisano
Polsmol - też było takie moje pierwsze skojarzenie. Ale odrzuciłem to, bo stwierdziłem, że to nie FT -sa zbyt blisko siebie, czy ogony były łatwo demontowalne?
Jeśli tak to może to potwierdzić przygotowanie do transportu. Może po demontażu ogona z FT można ich zapakować więcej na platformie?

Sam sobie odpowiedziałem:)))

Bingo!!! to ogon FT-17. KOnkretnie w stronę TK jest zwrócone jego górna część od strony kadłuba czołgu.
Mam przed sobą Nową technikę wojskową", tam na fotce są zdemontowane ogony do transpotu samochodem.
Napisano
co do tk-3 mam przed soba album Tojcy i sa tam fotki przedstawiajace składnice polskiego sprzetu gdzies koło stacji kolejowej jest tam suwnica i polskie wagony a budynki sa podobne do tych przedstawionych na tej fotografii.Oprocz tk sa tam 7-tp i ft-17

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie