jotes Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 Dawno nie było, więc dla ożywienia zainteresowania dwa dość świeże zdjęcia z e-bay'a:C2P i chyba jakieś auto w tle:http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3259007686&category=15504kilka TK-ów w starym (?) kamuflażu, wygląda na jakąś jednostkę (koszary w tle?):http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3258893599&category=15504Pzdr,jotes
sten Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Witam!To jest chyba fota(nr2) miejsca gdzie Niemcy przygotowali zdobyty sprzet do transportu.Za plotem stoja wagony(na pierwszym planie stoja jakes graty).Kiedys pokazala sie fota z przygotwoanymi do transportu wz.36 moze to jest to samo miejsce??Pzdr.sten
jotes Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 A właśnie, zapomniałem zapytać: co to za graty" na pierwszym planie, przed tankietkami?Pzdr,jotes
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Mnie ten teren ,na którym stoją tankietki wygląda na posesję przylegającą do stacji kolejowej. Te budynki w głębi wyglądają na stacyjne. Ewentualnie wagony stoją na fabrycznej bocznicy kolejowej- budynki mogą być też fabryczne. Wagony te ,nie są przygotowane do transportu tankietek ,gdyż są to towarowe wagony kryte. Pojazdy przewożono na platformach... A to ,co leży na pierwszym planie...ciężko wyczuć ,co to jest.pzdrbjar_1
sten Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 bjar,czasami uda mi sie na forum jakiegos orla wywinac:))Ale az tak zle nie jest zebym nie kumal ze tankietki itp.przewozone byly na lorach.Chodzi mi o to ze te Tk sa odstawione w miejscu gdzie sa tory i wyglada na to ze ten sprzet Tk i graty" czekaja na wywoz.Pzdr.
bjar_1 Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Sten ,w żadnym wypadku nie wytykam twojej iewiedzy"!!! Sorry ,że tak to odebrałeś!! pozdrawiam serdecznie!
jotes Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Napisano 9 Grudzień 2003 Budynki z tyłu nie wyglądają na stacyjne. Od biedy mogły by się nadać właśnie na koszary, ew. magazyny. Stoją rzędami, a każdy ma na dachu co kawałek komin/wywietrznik (?)jak gdyby od kolejnej izby. Takie ówczesne szeregowce".
sten Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 wg mnie te Tk czekaja na transport,jak by byly na urzyciu mysle ze Niemcy by je przemalowali(+balken krzyze)znajac ich drang do perfekcji.bjar ne ma problema.Czasami zle odbieram,taki maly uraz z wojska;) Pzdr.sten
mietek Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Polsmol - też było takie moje pierwsze skojarzenie. Ale odrzuciłem to, bo stwierdziłem, że to nie FT -sa zbyt blisko siebie, czy ogony były łatwo demontowalne?Jeśli tak to może to potwierdzić przygotowanie do transportu. Może po demontażu ogona z FT można ich zapakować więcej na platformie?Sam sobie odpowiedziałem:)))Bingo!!! to ogon FT-17. KOnkretnie w stronę TK jest zwrócone jego górna część od strony kadłuba czołgu.Mam przed sobą Nową technikę wojskową", tam na fotce są zdemontowane ogony do transpotu samochodem.
michalmiazga Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 Wydaje mi sie jednak ze kamuflaz jest nie stary (rozumiem japonski)a nowy, jak najbardziej.Pozdrawiam
omi30 Napisano 9 Grudzień 2003 Napisano 9 Grudzień 2003 co do tk-3 mam przed soba album Tojcy i sa tam fotki przedstawiajace składnice polskiego sprzetu gdzies koło stacji kolejowej jest tam suwnica i polskie wagony a budynki sa podobne do tych przedstawionych na tej fotografii.Oprocz tk sa tam 7-tp i ft-17
muslim Napisano 10 Grudzień 2003 Napisano 10 Grudzień 2003 Omi30 czy mógłbyś zeskanować to zdjęcie u umieścić je tutaj?
Mi.Der Napisano 11 Grudzień 2003 Napisano 11 Grudzień 2003 Ja mogę zeskanować - ale które dokładnie zdjęcie.
Mi.Der Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 002 - drezyna FT-17 załadowana w całosci na platformę, po prawej rozbity TKS
Mi.Der Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 Jak wyżej, oprócz tego są tam wrzucone dwie prowadnice do tankietek. Moge wysłać zdjęcia w większym formacie.
Mi.Der Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 003 - Zdjęcie fatalnej jakości, moge przesłać większe (jakość nie będzie lepsza, ale więcej widać).
omi30 Napisano 12 Grudzień 2003 Napisano 12 Grudzień 2003 własnie na tej trzeciej fotce sa podobne budynki do tych z ebaya,byc moze jest to fotografia z drugiej strony płotu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.