alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 znajde jakaś broń sprawna bojowo co mam zrobic ??????????????????co musze zrobic aby ona została u mnie musze gdzieś to zgłosic czy samemu moge unieaktywnicprosze o szybkie odpowiedzi pozdrawia alfred93 (mam fajna miejscówke)gdzie podobno........
Horst Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Nie ma takiej możliwości. Jak znajdziesz to zakop jeszcze głębiej i zapomnij.
acer Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Nic nie możesz zrobić, nigdy nie zalegalizujesz znalezionej broni. Nie będziesz w stanie, bo takie są przepisy ustawy o broni i amunicji. Nielegalne źródło i kropka. Natomiast w przypadku kiedy tylko ujawniłbyś znalezisko, popadłbyś w poważne kłopoty z prawem. Wejście w posiadanie broni w sposób nie wymieniony w ustawie jest karalne.Ustawodawstwo obowiązujące jest bardzo restrykcyjne i jest dodatkowo restrykcyjnie egzekwowane. Nie ma żartów.
Horst Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 3. Uprawnionym przedsiębiorcą do pozbawiania cech użytkowych jest przedsiębiorca wykonujący działalność gospodarczą w zakresie wytwarzania broni, w rozumieniu ustawy z dnia 22 czerwca 2001 r. o wykonywaniu działalności gospodarczej w zakresie wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią, amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym "Jeśli samemu zadekujesz, pójdziesz siedzieć za rusznikarstwo i wyrób broni.13. Posiadacz broni palnej, przekazując broń do jednostki uprawnionej do pozbawienia cech użytkowych, okazuje pozwolenie na broń."No i broń musi udokumentowane pochodzenie. Więc wykopek lub znalezisko strychowe odpada. Niestety.
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 na alegro mozna czasem kupic broń nie aktywna bojowo czyli poprzewiercane lufy zaspawane itd.jak znajde to nie moge tego zrobic??????????????
Horst Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 NIE możesza osoby które sprzdają broń i jej części na allegro mają potem w domu rewizje i problemy z prawem - allegro jest monitorowane!
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 a domowe kolekcje zdiecia na forach splów idt.a wykopek ??????????????????
ZUBIKED Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Ale Karpik dobrze mówi zapytaj sie taty.U źródła sa najleprze informacje.To nic ze Tata jest z drogówki. Jak zobaczy w bagazniku wykopek mausa , co zrobi zapyta o pozwolenie. Nie !Bo takiego nikt nie wystawi !
Ados2 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 najdziwniejsze jest to że piszesz że masz miejscówkę może jeszcze jak znajdziesz to napiszesz co i zrobisz zdjęcie gdzie u ciebie w domku leży i tak za parę dni wykopiesz takie cuś ktoś poinformuje niebieskich i będzie miła niespodzianka mogłeś napisać pytanie a nie pisać o miejscówce ostrożności nigdy nie za wiele pozdrawiam
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 a tak poza tematem na alegro ukradli mi rower i koles wystawil na alegro napisał miejscowosc odbiur osobisty mozna przetestowac igozłapali dzienki mnie ale roweru nie mam bo powiedzial ze mu kradli ale czekam na kase za pomoc złapaniu złodzieja i za odszkodowanie za rower ;]
Horst Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Już nie mam siły. Wykop, zaspawaj i potnij. I nie zdziw się jak Ci przetrzepią chatę i dostaniesz wyrok w zawieszeniu.
ZUBIKED Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 piszesz domowe kolekcje zdiecia na forach splów idt.a wykopek " To jest bardzo śliska sprawa. Jak jazda po pijaku, udaje sie do czasu !
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 ale terazraczej tam nie pojade jak sa takie komplitacje
Hitboy64 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Niestety takie mamy prawo... Ja nie mam w domu nawet łusek ze niezbitymi spłonkami... bo to jest przestępstwo...a poza tym by zdezaktywować broń u rusznikarza musisz mieć na nią pozwolenie... przynajmniej tak ktoś kiedyś pisał na forum... opcja szukaj nie boli...
Marcin887 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Schowaj i czekaj lepszych czasów. Teraz miałbyś tylko problemy. Nawet jak przewiercisz lufę i unieszkodliwisz zamek to fachowcy stwierdzą że to broń.
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 a jak by sie miało pozwolenie na broń i znalazło by sie ganika
Hitboy64 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Ale wtedy jest z niewiadomego pochodzenia"
Horst Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 W polsce nie dostaniesz pozwolenia na broń, chyba że masz np. kantor i ryzykujesz życiem etc.Człowieku, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem?Na samej górze przytoczyłem Ci przepisyu i dokładnie wytłumaczyłem co i jak!Widocznie nie dociera - a więc jeszcze raz:3. Uprawnionym przedsiębiorcą do pozbawiania cech użytkowych jest przedsiębiorca wykonujący działalność gospodarczą w zakresie wytwarzania broni, w rozumieniu ustawy z dnia 22 czerwca 2001 r. o wykonywaniu działalności gospodarczej w zakresie wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią, amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym "Jeśli samemu zadekujesz, pójdziesz siedzieć za rusznikarstwo i wyrób broni.13. Posiadacz broni palnej, przekazując broń do jednostki uprawnionej do pozbawienia cech użytkowych, okazuje pozwolenie na broń."No i broń musi udokumentowane pochodzenie. Więc wykopek lub znalezisko strychowe odpada.
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 a wykopek ??????????????????co z tym
Marcin887 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Najpierw dostajesz pozwolenie na zakup broni, pozniej jak kupisz do dostajesz pozwolenie na posiadanie broni w którym podane jest rodzaj broni numer seryjny kaliber itp. Jak masz pozwolenie na Berette to nie możesz mieć dodatkowo Mauzera. Myśliwemu któremu znalezli przy kontroli w szafie nabój innego kalibru niż miał na pozwoleniu cofnęli pozwolenie.
Hitboy64 Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 a co wykopek??? przeczytaj to co napisał kol. Horst tzn No i broń musi udokumentowane pochodzenie. Więc wykopek lub znalezisko strychowe odpada."
Horst Napisano 21 Sierpień 2007 Napisano 21 Sierpień 2007 Alfred idź spać bo dobranocka już była. Jak sie ojciec dowie z tą bronią to cie spierze w tyłek
alfred93 Napisano 21 Sierpień 2007 Autor Napisano 21 Sierpień 2007 a amunicja???????????????????????????????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.