Skocz do zawartości

Legalna broń, a we łbie pusto

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo, że każdy kto posiada broń musi przechodzić badania psychologiczne, być grzecznym jak aniołek i nie rzucać papierków na trawę. No chyba, że jest myśliwym albo wosjkowym. Zerknijcie na linka http://www.tutej.pl/cms.php?i=25035

Szczególnie zwracam uwagę na słowo prawdopodobnie" w ostatnim zdaniu.

Fajnie. Mial legalna broń. Był byłym wojskowym , ale prawdopodobnie" usłyszy zarzut o przetrzymywaniu nielegalnej broni i amunicji. Po prostu żenada.
poski dziennikarz przyzwyczaił się juz , że jesli jest wzmianka o posiadaniu broni to na pewno gośc zostanie ukarany (niezależnie od tego czy jest ona legalna czy nie)

Przyjaciele, kiedyś miałem koleżankę, która za sąsiadów miała rodzinę oficera Milicji Obywatelskiej. Ów oficer był wysoko postawioną szyszką w komendzie i kto wie kim mógłby jeszcze zostać, gdyby nie jedna paskudna przypadłość – chlał na potęgę, a po gorzale dostawał małpiego rozumu. Milicjant-menel terroryzował rodzinę lał, tłukł, mieszkanie demolował, groził użyciem broni służbowej.
Siedzę sobie u koleżanki, nagle przybiega córka domowego bandyty i prosi o możliwość skorzystania z telefonu. Potem usłyszałem takie teksty:
„Tu mówi córka majora XXX. Znowu się awanturuje i grozi bronią.”
---------
„Nie będę czekała aż znowu strzeli!!!”
--------
„Gówno mnie to obchodzi. Macie 5 minut. Jak nie przyjedziecie, to zobaczycie! Wiem tyle o waszych sprawkach i przekrętach, że zobaczycie”.

Przyjechali w dwa radiowozy. Sześciu wynosiło z ogromnymi trudnościami majora, zapakowali go do „dyskoteki” i pojechali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie