omi30 Napisano 16 Styczeń 2004 Share Napisano 16 Styczeń 2004 mówisz o tym niebieskim który miał przewaznie biały pasek wokół i w tylnej czesci kratki :-) to prawdopodobnie panzer-t-56-nysa-made in poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 17 Styczeń 2004 Share Napisano 17 Styczeń 2004 Fajny ten Panzer:) Jeszcze kilka lat i będą prowadzić akcje wydobywcze by pozyskać takie rodzynki.Czy odbyło się wczoraj lub dziś jakieś spotkanie grupy?Mariusz, piątek niestety nieaktualny, ojciec znalazł mi zajęcie. Może być sobota? Potwierdzę to jeszcze w piątek, ale mam nadzieję że nie będę musiał odkrecać tego wyjazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Cześć,Z terminem to mogę się dostosować, bo nie planuję nic na następny weekend. A tak swoją drogą, to jeżeli zainteresowany by był tym Kowal, to może pojedzie z nami. Kowal co ty na to? Ja to bym w ogóle jakieś spotkanie na sobotę proponował. Ale tym razem w Kaliszu. Zauważyliście, że w Kaliszu wychodzą lepiej ;)?Możemy np. pojechać obejrzeć tego Mołotowa, potem w wiadome miejsce z Kolwalem na lokalizację (luty się zbliża), a potem na piwko (dla Kaktusa z siarkowodorem;) ). Co wy na to?Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Jeszcze jedno pytanko. To co to w ogóle za pojazd? Jaki to typ?Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Czyli sobota byłaby najlepsza? Jestem za. Kowal mógłby zidentyfikować ten pojazd i zweryfikować jego stan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Pojazd to Chevrolet G 71 produkowany w latach 1941-46. A w ogóle to po cholerę siedzimy przy komputerach zamiast odwiedzac wioski wzdłuż Prosny i wypytywać starszych mieszkańców(pogoda jest piękna).Chevrolet do niedawna stał w Pawłówku k.Kalisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Miałem na myśli ten rozyjski wóż dowodzenia. Co to jest za typ?Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Kowal. Żadnych nazw geograficznych na forum. Konkurencja nie śpi.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 18 Styczeń 2004 Share Napisano 18 Styczeń 2004 Łał panowie !! Szok !! :) Jak otwarłem, to myślałem, że pomyliłem forum ;) Ale akcja - rozpisali się wszyscy :). Super !! A więc trochę mnie minęło :|. Sorki - w szkole byłem :|.Drogi panie Dykta -> dziękuje z sprawę z ebay !! :). Napewno spotkamy się na następnym spotkaniu więc uregulujemy sprawy ;). Turbo dziękuje !!Granat11 -> a jak tam 'fant z worka' ?Polecam nowy numer 'Odkrywcy' gdzie nasz kolega KaktuS się wypowiada :).A co myślicie nad powolnym objechaniem wsi, gdzie mostek jest i pokukać gospodarzom za płoty? Moze jak pogoda równie dopisze w nastepny weekend .. A potem na troszkę piwek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 Cześć Tak sobie ,jeszcze zanim ,mróz przyciąłłaziłem po okopach wokół Kalisza ze swojąpiszczałką i oto co znalazłem o" chybaniemieckie no nie ?p.s Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku wszystkimPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 ...I jeszcze jedno zdjęcie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 19 Styczeń 2004 Share Napisano 19 Styczeń 2004 Czyli co? Spotkanie w sobotę? Dajcie znać kto będzie, o której, gdzie i jak ma wyglądać to spotkanie.Luca, może do tego czasu książka przydzie, to Ci ją przyniosę. Pozdrawiam i do zobaczenia(mam nadzieję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 ...Przechadzając się po jednymz lasów koło Kalisza dokładnie w miejscuw którym rzekomo rozbito dwa transportery niemieckie ale wyprodukowane przez Włochów natrafiłem na full części z tych wraków oto dwie z nich (najlepiej zachowane) klamka i zaślepka na nakrętkę od przedniego koła ,udało mi się jeszcze przytachać fotel ,jakiś zaczep, jakąś gałkę,reszte zostawiłem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 ...W jednym z lasów koło kaliszaMiejsce riozbicia czegoś ,ale czego niestety nikt nie pamięta czego, wokół pełno tego rodzaju pocisków ( 20 mm)niektóre z niespodzianką w środku , łusekznalazłem tylko dwie , ale sie rozsypały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 Cześć,Ja się piszę na spotkanie w sobotę, tylko o której i gdzie?Romo, zapraszamy na spotkanie. Pokaż się w końcu. Dowiesz się nieco więcej na ten temat, o który ostatnio mnie pytałeś w mailu.Wpisujcie się proszę komu pasuje w sobotę z propozycją godziny i miejsca. Oczywiście jedziemy z Piotrkiem, więc siłą rzeczy spotkanie będzie w Kaliszu.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 Z tymi spotkaniami u mnie to jestmały problem , ale to nie temat na forum ,może kiedyś na priva Co do spotkań terenowych jestem na tak .Ostatnio skołowałem sobie mapy Kaliszai okolic z 37 jak uda mi się zeskanować to chętnych proszę na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dykta Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 Tak jest. Ja się piszę. Godzinę i miejsce spotkania pozostawiam Wam do wyboru. Ostatnio był Ostrów przy małej frekwencji, więc teraz oczywiście Kalisz, ale liczę ze w większym gronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 to znaczy panowie ja nie obiecuje ze bede:-( ale postaram sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 20 Styczeń 2004 Share Napisano 20 Styczeń 2004 Witam,No to jak na razie ja, Dykta, chyba Omi....i .... no właśnie, kto?Romo. Cały czas zastanawiam się dlaczego jesteś taki tajemniczy. Czy będziesz na spotkaniu...terenowym w sobotę? Jeżeli możesz, to zabiesz na CD zeskanowane w dobrej rodzielczości te mapy, lub zabierz je ze sobą, to zeskanuję je. Chyba, że dasz radę przesłać mi plik o w miarę rozsądnej wadze. Mam nadzieję, że w końcu się spotkamy.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Z tą sobotą to znaczy gdzie dokładnie?Co do tego rosyjskiego wozu dowodzeniawidzieliście go w środku ? bo ja tylko przez płot , jak będziecie tam jechać to dajcie znać spotkamy sie na miejscutylko ustalcie godzinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Cześć,Romo, chodzi właśnie o ten wóz dowodzenia. Chcemy jechać tam w sobotę.Jeżeli chodzi o godzinę, to myślę o 11.00. Co wy na to?A tak w ogóle, to kto jeszcze jedzie? Kowal, jedź z nami. Jesteś w końcu ekspertem od rosyjskiego sprzętu.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Romo, a jeżeli chodzi o miejsce, to jak widzisz, nie mamy jeszcze ustalonego. Zaproponuj coś.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romo Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 O 11.00 na miejscu ma sie rozumieć ?o.k niech będzie a tam można do środka wjechać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 Czy pasuje sobota, godz. 11.00 na miejscu?Bo oprócz tego musimy wcześniej spotkać się z ludźmi, którzy nie wiedzą gdzie to jest (z resztą ja też nie wiem gdzie, to jest. Dykta wie.;) )w znanym miejscu w Kaliszu, np. na satcji Statoli, tam gdzie na pierwszym spotkaniu o godz. 10.00. Sądzę, że będziemy czekać do 10.15. Dykta zdąrzymy od 10.15 na 11.00 zdążyć na miejsce?To moja propozycja, ale nadal nie ma odzewu.Wpiszcie się proszę kto jedzie.Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omi30 Napisano 21 Styczeń 2004 Share Napisano 21 Styczeń 2004 kurcze jak naprawie auto do soboty to bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.