Skocz do zawartości
  • 0

co to jest, część broni?

DARWAD

Pytanie

Napisano

witam
proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego metalowego przedmiotu
kształtem przypomina lufę, długość 53 cm, grubszy koniec gwintowany a na cieńszym coś w kształcie tulejki, wewnątrz otwór o średnicy 11 mm. Nie znalazłem żadnych oznaczeń.
z góry dziękuję

23 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam,a co za problem wstrzelac lufę na gładko?szybkostrzelność MG to ponad 1000/min, pistolety wytrzymują ponizej 10000 strzałów to z km-u tylko 10 minut ciągłego ognia.Podejrzewam że bez wymiany lufy nie wytrzymała by i 5000szt. pozd.marek
Napisano
witam, może jest to lufa od mg 13 lub mg 15. Niestety nie znalazłem zdjęć od tego pierwszego zaś da sie dostrzec pewne podobieństwo z mg 15. sami ocenicie.
pozdrawiam goldfinger
http://www.germanworldwars.com/product_info.php/cPath/24/products_id/262?osCsid=b44821181ade852249969466e452e677
Napisano
Tak rysunek daje do myślenia ale nie przekonuje czy to jest wogóle lufa na to może odpowiedzieć chyba tylko DARWAD.
DARWAD czy wewnątrz rurki jest gwint mający za zadanie nadawać kuli ruch obrotowy?
Napisano

witam
proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tego metalowego przedmiotu
kształtem przypomina lufę, długość 53 cm, grubszy koniec gwintowany a na cieńszym coś w kształcie tulejki, wewnątrz otwór o średnicy 11 mm. Nie znalazłem żadnych oznaczeń.
z góry dziękuję

Napisano
Honker problem problem metal pod wpływem ciepła się rozciąga.Owszem da się rozkalibrować bez problemu ale gwintu w części od strony komory nie pozbędziesz się.
Lufa spuchnie będzie pluła amunicją KM straci celność (nawet może pęknąć) ale gwint zostanie .
P.S w życiu kilka luf zajechałem więc wiem co mówię:)teoria to nie praktyka:)
Napisano
No tak Łazior ale MG-42 tak gwałtownie się nie zwęża no i to coś na końcu co przypomina mufę hydrauliczną moim zdaniem to nie lufa no ale mogę się mylić :)
Pozdro.
Napisano
sprawdzałem, nie ma gwintu

nie jestem przekonany czy na pewno to jest lufa od MG-42 chociaż rzeczywiście jest bardzo podobna kształtem

Ps. dziekuję wszystkim za wypowiedzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie