Ados2 Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 Hej czy byście mogli napisać gdzie i kiedy odbywają się rekonstrukcje historyczne na Podlasiu chodzi mi o rekonstrukcje bitew II wojny światowej ??? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 26 sierpnia 2007 Nowogród k.Łomży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ados2 Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 a może masz link żeby zobaczyć co gdzie jak ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 w niedługim czasie będzie wątek na odkrywcy ze wszystkimi szczegółamiLothar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ados2 Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 dzięki a czy na Podlasiu są jakiejś zloty pojazdów coś takiego jak w Darłowie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 dzięki a czy na Podlasiu są jakiejś zloty pojazdów coś takiego jak w Darłowie pozdrawiam"broń cie panie Borze żeby takie były:(W Białymstoku jest Muzeum motoryzacji na Węglowej stowarzyszenia Motoretro z nimi współpracujemy i oni organizują wystawę pojazdów militarnych w tym roku już jedna sie odbyła na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 miało być oczywicie Boże/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ados2 Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 a można coś więcej kiedy co i jak bo wiesz chciałbym się wybrać ale bez dokładnych danych to nic nie zrobię a na Węglowej to możesz podać dokładny adres do tego muzeum pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 http://www.motoretro.org.pl/tutaj znajdziesz wszystkoLothar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ados2 Napisano 26 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2007 dzięki robo01 jak ktoś jeszcze wie gdzie i kiedy na Podlasiu jeszcze odbywają się jakieś rekonstrukcje niech pisze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szendzielarz z. Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Generalniue reko na podlasiu nie odbiega od ogolono polskiego poziomu grup rekonstrukcji historycznej ,czyli jest skrajnie zenujace. Norma sa niemcy w filcakach ,zdarzja sie spodnie jeansowe ,z pod munduru wystaja rozmaite podkoszulki ,mundury to Czechy ,Szwecja ,Szwajcaria , NRD itp.Nie polecam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Witam . A kolega jakie umundurowanie posiada ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Nie ma to jak Pik 78 - podsumował rekonstrukcję - że ogólnie lumpex :)))))Teraz to chyba cie zjedzą człowieku :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Kol -01dalton- nie przejmuj się i nie bierz tego na poważnie,ten typ tak ma :).pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Witam . Akurat nie jestem z Podlasia ,ale nie lubię takich obrazków z krzywego zwierciadła " .Ale wypadało by aby pan Szendzielarz z. zaprezentował się w swoim lumpexe" - bez urazy .Bo tymi wypowiedziami może robić innym kolegom doła - a sam przy tym nic sobą nie reprezentując. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudzin Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 Pod koniec czerwca są rokrocznie w Grajewie organizowane obchody Święta 9 PSK". Dwukrotnie już w jego ramach odbyła się mała rekonstrukcja epizodu walk z okresu kampanii wrześniowej 1939 r. Na pewno daleko nam jeszcze do ideału zarówno pod względem organizacyjnym, sprzętowym i mundurowym - ale mamy tego świadomość i z pokorą przyjmujemy wszelką konstruktywną krytykę. Nie od razu Kraków zbudowano, Bzura czy inne duże rekonstrukcje też miały skromne początki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szendzielarz z. Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 dalton ja wyroslem z przebieranek ,jedyny mundur jaki nosilem to ten Wojska Polskiego ,ci z GRH to przebieranka ,gorzej niz partyzantka z Iraku,3/4 z nich nie bylo w wojsku ,dlugie wlosy w kucyk spiete ,brody ,wasy -sorry ale to mnie wkur%@apozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ados2 Napisano 27 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2007 Trochę mi smutno że przez paru gości co piszą o lumpeksach i o GRH na Podlasiu że są do niczego rozgorzała taka dyskusja i w ten sposób nabijają się posty na moim temacie mam nadzieję że ci którzy tak piszą przemyślą drugi raz co pisali oraz przeczytają temat i mój post gdyż ja napisałem czy są jakieś imprezy a nie pisałem o grupach jakie są i w co się ubierają jeżeli chcecie i wiecie to piszcie gdzie i kiedy się odbędą jakieś imprezy. Klemens Forel oczywiście że złapię kontakt :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 27 Lipiec 2007 Share Napisano 27 Lipiec 2007 Klemens olej tego człowieka" szendzielarz z. vel pik78 szkoda pary,a acera chyba żle zrozumiałeś tak myśle:)ps.skontaktuj sie ze mna jak najszybciej na GG jak masz możliwość moj nr8270391pozdrawiam Lothar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Acer Lothar ma racje ja Cie poprostu zle zrozumiałem czyli na odwrót mam nadzieje ze nie zywisz urazy ;).Pamietsz jak mi podsyłałeś fotki od Wilka z kraftmantlem?Mam juz taki a nawet dwa jeden orginał z 42 roku i drugi ciut powojenny ale stan fabryka i czy uwierysz że dorwałem na wzrost 195 oba?To sie nazywa fart!Ale oczywiście orginał na manekina a ten drugi do jazdy!Ciekawe czy sie dopatrzyłeś że ten kolega Wilk" na zdjeciu ma powojenny ale i tak robi robote!Poprostu różni sie od orginału połami przy kołnierzu,guzikami są wieksze i napami na koncu rekawa taki szczegół moze Ci sie przyda taka informacja dla laika ciezkie do odróznienia ale łatwe do przeróbki.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Panowie, naprawdę nie chciałem nikogo urazić - słowo lumpex" padło jako efekt i interpretacja własna wywodu innego użytkownika.Powtarzam, nikogo nie chciałem urazić, a jeżeli kogoś ten zwrot dotknął - przepraszam. Klemensie - gratuluję nabytków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szendzielarz z. Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 ale to slowo trafnie to wszystko okresla ,jak bede mial mozliwosc to porobie fotki co lepszym okazom :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Witam podpuszczacie piku a sobotni wieczór jest.Dostanie Wam sie . Jak będziesz te zdjęcia robił na Podlasiu to przedstaw sie chłopakom. Podziękują Ci i też zrobią zdjęcia .Pozdro i powodzenia.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 kolega szyndzielarz odstawia GRH grypsujacych, a i stroik tanio wychodzi bluza i spodenki w paski :) ot taki żarcik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rso Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Witam. Kol.okejos masz duże piwo za celującą odpowiedz na temat naszego dyżurnego sateryka tego forum. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.