sprat Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Oj dobrze Mieszko piszesz.Wczoraj zaliczyłem pierwszy wypad z nowym sprzętem i widzę że dobrych pare razy trzeba z nim pochodzić żeby go poznać.A tak w ogóle to dzięki wszystkim za opinie na jego temat, które pomogły mi się zdecydować podczas kupowania.I już po pierwszym wyjściu nie żałuję że wydałem kasę.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 a jak np. sprawdzic uzywanego GT luske zabrac ze soba i zmierzyc z ilu zlapie ? poradzcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 Oddać do sprawdzenia do Proscana do Gliwic.I tyle.Do odyn,Gt ciagnie militaria bardzo dobrze i z duzych głębokosci.Zrobie wątek na identyfikacji i pokaże ci fanty z niedzieli.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 witam jak bys jeszcze mogl to prosilbym zebys mi napisal na jakich nastawach chodzisz? dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 jeszcze jedno jak przelacze czulosc z automatu na manual to sygnal jest prawie caly czas a na automacie jest inaczej niema tylu sygnalow i czy kopac zeczy jak tylko sie zmieni barwa progu wiodacego czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 przepraszam ze tak truje ale ze sprzetem bylem dopiero dwa razy i jeszcze dziczeje i jak to jest z tym pin pointem na all metal sprawdza sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 jeszcze jedno czy na dyskryminacji tez dzialaja te wszystkie 17 czestoczliwosci czy tylko na all metal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 jak odruznic na all metal czy to jest odlamek czy wiekszy metal na duzej glebokosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Panowie bez urazy-ale wasze pytania czasami mnie rozwalają...jak odruznic na all metal czy to jest odlamek czy wiekszy metal na duzej glebokosci?"-zakop coś i porównaj sobie- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 1 Kwiecień 2008 Share Napisano 1 Kwiecień 2008 No właśnie zakop coś i zobacz jaka jest różnica.Bardzo trudno wytłumaczyć jest to słowami co słychać i jak osobiście uważam że to kwestia doświatczenia trenować trenowac i jeszce raz trenować. niestety nie można zamieszczać tutaj sampli z dziekami na kolor , żelezo głeboko lub płytko ponieważ jest to niemozliwe. genralnie to małe zmiany na sygnale progowym.Pozdrawiam aniolg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Koledzy zamiezam też kupic owy sprzęt. Mam pytanko. Na jakich glębokościach łapaliście średnie odłamki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 ze 5 metrów bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Ja już tęsknię za swoim GT , sprzedałem go i kupiłem Quattro i dziś mało go do okoła drzewa nie owinołem , nie żeby był zły tylko ta dyskoteka , ale będę musiał się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 6 Kwiecień 2008 Share Napisano 6 Kwiecień 2008 Przeciez z quattro mozesz ustawić jeden lub dwa tony,a wyswietlacz po cyfrze wskarze ci rodzaj metali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havir Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Mieszko_1wp jesli chodziles na duzej cewce z GT napisz jak w praktyce z zasiegami na luski i klamerki ew. helm. a moze ktos jeszcze tak smigal?sory za gramatyke... zalana klawiatura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 8 Kwiecień 2008 Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Kolego terenowiec w MP można regulować tylko głośność , ogólnie jest bardzo podobny do GT z ustawieniem nie mam problemu tylko do tych dzwięków będę musiał się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morph Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Co do ładowania akumulatora w GT to chyba ten model tak ma. W ramach gwarancji został wymieniony na nowy, który z kolei podczas ładowania wydobywa trochę inny dźwięk niż poprzedni przy czym już się nie grzeje. Po przeczytaniu postów, w których mowa o identycznym zachowaniu, zastanawiam się czy serwisowi głowę zawracać tym problemem. Jeżeli czas pracy akumulatora będzie zadowalający trzeba będzie się przyzwyczaić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Ej można gdzies taniej kupić cewke 45cm do niego. Na viking widzialem za 650 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 10 Kwiecień 2008 Share Napisano 10 Kwiecień 2008 Chodziłem kiedyś z cewką 45 cm-ale to nie na moje lata.standardowa jest w sam raz-zasięg jest bardzo zadowalający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 WItamDołaczam do grona posiadaczy wykrywacza Sovereign GT. Dzis pierwszy dzien w terenie. Zamawiajac sprzet sugerowałem sie opiniami z tego forum oraz osobiscie widziałem go w akcji, jak wyciagnal z pol metra pare łusek do DSzK. Zaimponowaly mi zasiegi. Myslalem ze jak przez rok chodzilem z X-terra 30 to juz jestem przynajmniej srednio-zaawansowany i tym samym przygotowany do dzialania z jakze innym wykrywaczem jakim jest Sovereign. Nic z tego. Powaznie sie mylilem. Pierwsze machniecia to masa generowanych falszywych sygnalow. Notch=0, Dyskrym.= godz. 10, Czulosc = godz.11 , Iron mask = Off, Threshold - tak. Nakopalem dolow jak glupi. Zmniejszylem czulosc i juz ciut bylo lepiej. Zaczalem wyciagac monetki i militarke ale plytko leżąca. Do 25 cm. Teren iemilitarkowy" ;) Jest kilka rzeczy za ktore mi sie nie podobaja.1) dyskryminacja - nawet jesli jest wlaczona to i tak kopie wieksze zelazo np. dzis - czepiec balistyczny. Bez sensu.2) Brak PinPointa na trybie Dyskryinacji- zdecydowanie czesciej uzywanym przez poszukiwaczy. Bez sensu. Traci sie czas na kopanie dolka srednicy denka wiadra a w dolku lezy mala monetka.3) Za dlugi kabel do sondy. Jak ktos musi (a ja musze) rozkladac i skladac sprzet to okrecanie go jest czasochlonne i uciazliwe. 4) Funkcja Notch - na podstawie tego co przeczytalem w instrukcji , stwierdzam ze niepotrzebna prawie wszedzie.5) Zerdz powinna byc prosta zamiast wygieta w litere S" - poruszam sie rowerem i mam problemy przymocowac bie zerdzie tak by sie nie obijaly o rame.Potrzebny pokrowiec- dodatkowy wydatek6) Szukanie generalnie tylko na sluchawkach. Nie lubie chodzic na sluchawkach bo jak sie naslucham tych sygnalow caly dzien to łeb mnie boli. To tak z zgrubsza - wkrotce jak sie poszczesci to pokaze fanty znalezione Sovereignem. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Kwiecień 2008 Share Napisano 26 Kwiecień 2008 Po prostu nie potrafisz jeszcze się nim posługiwać, jak się lepiej poznacie to docenisz Suverigna. To wszystko, tego sprzętu nie trzeba zachwalać. Z każdym dniem w terenie zaczniesz się z nim zgrywać, aż przyjdą efekty. Daj zanać za kilka wyjazdów. Pamiętasz jak kupiłeś X-terrę? Zanim poznałeś, co ten wykrywacz naprawdę potrafi, pisałeś mi, że lepiej było kupić jabla... :-) Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 Witam,kolego Ostoja - ten wykrywacz pozwala usłyszeć tynfa siedzącego na sztorc na głębokości 0,5 m. Ale dopiero po osłuchaniu się z nim. Na początek ustaw sobie czułość na automatykę i Iron Mask OFF. Jak się trochę go nauczysz to można przejść na Iron Mask ON i podkręcać czułość na Max.1. dyskryminacja jest b. dobra, bo nikt nie chce kopać drobnego złomu, ale chciałby wykopać hełm, czy kulę armatnią;2. Jak dojdziesz do wprawy to PinPoint wcale Ci nie będzie potrzebny, wystarczy namierzanie krzyżowe w trybie dyskryminacji - połóż na glebie monetkę i poćwicz:)3. Kabel można skrócić u Proscana;4. Prostą żerdź z rączką można dokupić (niestety jest to dodatkowy wydatek 250 zł), można w ten sposób poprawić kiepskie wyważenie tego wykrywacza i lepiej się on składa;5. Pokrowiec można uszyć;6. Szukanie ma sens tylko w słuchawkach, można kupić takie z regulacją głośności na każde ucho - inaczej słychać Cię w promianiu pół kilometra i nie słyszysz sporej części słabych sygnałów. Jeśli nie jesteś w stanie do tego się przystosować, to pomyśl o zmianie hobby;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 27 Kwiecień 2008 Share Napisano 27 Kwiecień 2008 SZZ dobrze mówi,trening i jeszcze raz terning.Fanty same wyskoczą w odpowiednim czasie.Miałem to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxymilian07 Napisano 4 Maj 2008 Share Napisano 4 Maj 2008 z sov gt chodzę krotko.dyskryminację ustawiam na 3 kreski sensitivity auto.mam zamiar poeksperymentować tylko z czym ? dyskryminacją czy czułością? z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 6 Maj 2008 Share Napisano 6 Maj 2008 Ja bym radził znaleźć jakieś mniej zaśmiecone pole, zjechać z dyskryminacją na minimum (mój GT przy dyskryminacji ustawionej na minimum nie sygnalizuje drobnego żelaza) i rozpocząć eksperymenty z ustawianiem czułości - tak żeby nie było za dużo fałszywych sygnałów. Na początku pobawić się ustawieniami czułości na Iron Mask Off, a po osiągnięciu wprawy przejść na Iron Mask On. Wysoko podkręcona dyskryminacja obcina zasięg, nie słychać słabych sygnałów od głęboko zalegających przedmiotów. I jeszcze jedno - nie lenić się i kopać każdy sygnał - czasami znalezisko potrafi mile zaskoczyć:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.