Dani Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Mój akumulatorek brzęczy tak samo jak twój za każdym razem jak go ładuję.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Tak jest i umnie ,takie cichutkie ddzzzzzzzzzzzzzz,na ile wam starcza pełen naładowany akumulator.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Ja jeszcze nie wiem bo ładuje go pierwszy raz a tobie ile wytrzymuje na słuchawkach i bez słuchawek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Mi starcza na ok. 15 godzin chodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 czy po całkowitym naładowaniu akumulatora gasnie ta zielona dioda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 8 Marzec 2008 Share Napisano 8 Marzec 2008 Jak rozrózniacie głeboko zalegajace zelastwomilitaria" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro2904 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 głęboki sygnał rozroznia sie jak minimalnie zmienia sie dzwięk progowy na więkrzej powierzchni Ostatnio kopalem głeboki sygnał póltora godziny dziura cały szpadel wszedł jeszcze na dodatek w glinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 czy przy chodzeniu na dyskryminacji jak sie przemiata cewką nad dużym przedmiotem metalowym jest jak by sygnał z takim trzeszczeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Tak.Poczytaj instrukcje,wszystkiego sie dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ MHz Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 No panowie piszcze coś więcej na temat tego gt ! Jak wam się spisuje funkcja iron mask na śmietnikach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Dioda nie gaśnie , niestety:(( ładowanie ok 14h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 To coś masz nie tak z akumulatorem , bo ja całkowicie rozładowany akumulator ładuje 10 - 12 godzin góra , dioda zawsze gaśnie. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Tak to jest jak się nie czyta całej instrukcji:) ładowałem dopiero kilka razy zawsze było ok 10 godzin tak więc dioda nie zagasła. Właśnie podłączyłem i zobaczę jak będzie:D w sumie trochę mnie ktoś w błąd wprowadził:D... jak pytałem czy proces ładowania kończy sie automatycznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 w dodatkowym osprzecie mozna opcjonalnie nabyc zasobnik na zapasowe akumulatorki.Czy ktos z kolegow uzywal takiego ustrojstwa?Zastanawiam sie jakiej mocy akumulatorkow uzyc.Mam mozliwosc nabycia baterii od 2000ah do 2700ah.Rozumiem ze 2700ah podnosi czas pracy jedynie?A moze wplywa rowniez dodatnio na osiagi? Z gory dziekuje za ewentualne uwagi.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
justomen Napisano 13 Marzec 2008 Share Napisano 13 Marzec 2008 uzywaj jedynie renomowanych firm. 2700 to lekka przesada. czy masz taka ładowarke która w conajmniej 12h naładuje taki akumulator?dobieraj akumulatory do ładowarki a bedziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dani Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Z tego co jest napisane w instrukcji ten zasobnik jest przeznaczony nie na dodatkowe aku. tylko na baterie. Jak była promocja ten zasobnik był gratis.wejdzie tam ewentualnie 8 aku. a mają one tylko napięcie 1,2 V a łączne napięcie powinno wynosić 12V, stosując aku. nie uzyskamy takiego napięcia.Nie wiem czy napięcie z aku. wystarczy aby wykrywacz dobrze pracował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Dani Według mnie to kwestia doświatczenia . Czesto jest tak że po sygnale np dla foli o niskim tonie mimo wszystko sprawdzam czy to napewno folia. Szkoda przegapić czegoś podobnego i wartościowego.w 80 % ta folia jest nawierzchu np po grzbiarzu lub palaczu.aniolg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 witam przy przemiataniu jak z głosnika wydobywa sie cichy dzwiek w jedna strone a potem znika a zaraz po paru ruchach znowu jest to czy to jest jakis gleboko lezacy obiekt czy zaklucenia czy smiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 24 Marzec 2008 Share Napisano 24 Marzec 2008 Witaj,to zalezy jak masz ustawiona wykrywkę,jak w trybie dyskryminacji z sygnałem wiodacym to normalne,bo cichnie jak pod cewka znajdzie się przedmiot dyskryminowany a póżniej powraca z tonem wyzszym lub niższym- to świadczy co było kolor czy żelazo.Druga sprawa to moze tak sie dziac jak masz ustawiona czułość na maxa,to wtedy zdejmij troche potencjometrem.Ewentualnie przedmiot leży na granicy zasiegu,i raz jest sygnał raz nie.Lub jest to śmieć" np.coś małego i okragłego,bo mi tez nie raz cos takiego sie przytrafiło.Ja kopie tak jak ktos tu juz na tym wątku napisał:tylko sygnały powtarzajace się i w każdym kierunku,trzeba do tego wprawy niestety.Trzeba sie osłuchać,lub kopac wszystkie sygnał-jak sie ma czas,ja na polu kopie wszystko-bo szybko to idzie,co innego w trudnym terenie.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 25 Marzec 2008 Share Napisano 25 Marzec 2008 witam a jak przycicha na dyskryminowanym przedmiocie to znaczy ze pod cewka jest zelastwo czy zelastwo jest sygnalizowane inaczej kopiecie te dyskryminowane sygnaly czy sobie odpuszczacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 29 Marzec 2008 Share Napisano 29 Marzec 2008 Ale się temat rozwinoł.Ja panowie jak chodzę na militarkę -to cały czas mam włączonego pinpointa i all metal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 tak ale w instrukcji jest napisane ze wykrywacz przy wlaczonym pin pointcie niebedzie poprawnie pracowal a z reszta na all metal bedziesz kopal kazdy odlamek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniolg Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 instrukcja instrukcją.Praktyka praktyką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mieszko_1vp Napisano 31 Marzec 2008 Share Napisano 31 Marzec 2008 a z reszta na all metal bedziesz kopal kazdy odlamek!"-oj kolego-długa droga jeszcze przed tobą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.