Skocz do zawartości

suvergin gt-wymiana doświadczeń

nunki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 731
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
witam
od tygodnia jestem posiadaczem tego sprzętu i jak na pierwsze wyprawy, abyło ich tylko kilka bo śniegiem sypnęło, to mogę powiedzieć że jest naprawdę rewelacyjny, wczesniej chodziłem z-prosze sie nie śmiać-penetratorem firmy armand i wiadomo że różnica jaką odczuwa sie z przesiadki na GT jest ogromna. Tam gdzie wczesniej smigałem z penet... teraz Gt wrecz warjuje, kopania jest cała masa. Oh niech tylko sie ociepli to będą wykopki.
pozdrowienia
  • 2 weeks later...
Napisano
Nie zgadzam się z terenowcem69.Też mam Suwerena i chodzę z nim co dziennie.Przestanę dopiero jak spadnie śnieg.Właśnie wczoraj trafiłem bardzo fajną monetę.
Pozdrawiam!
Napisano
witam w listopadzie minęło 2 lata , jak go zakupiłem . zarobiłem na nim około 80,000 zł / osiemdziesiąt /.
idealny do głębokich zakopów , kolory , złom .
NIC NIE KRĘCĘ pokrętłami , w nastawach na zero . kiedyś ustawiałem w różnych położeniach i robił się mały bałagan . to łapał mocniej to odrzucał itd. polecam naprawdę dobry sprzęt ! :)
Napisano
witam w listopadzie minęło 2 lata , jak go zakupiłem . zarobiłem na nim około 80,000 zł / osiemdziesiąt /.
idealny do głębokich zakopów , kolory , złom .
NIC NIE KRĘCĘ pokrętłami , w nastawach na zero . kiedyś ustawiałem w różnych położeniach i robił się mały bałagan . to łapał mocniej to odrzucał itd. polecam naprawdę dobry sprzęt ! :)
Napisano
Taka kasa w dwa lata...no no. Złoty sprzęt.Czyżbyś trafił kilka zgubionych sztabek złota wrocławia? i jeszcze bez regulacji..... chyba jutro dystrybutorowi GT stworzy sie kolejka społeczna przed sklepem i zablokuje strona internetowa z zakupami.
Napisano
nie złota w większych ilościach nigdy nie znalazłem :). kopię głównie militaria , ten sprzęt jest bardzo dobry na głębokie zakopy , ale i drobnica jest do wyciągania . kopię generalnie wszystkie sygały , które mogą wskazywać na kolor lub żelazo . ziemia potrafi mnie nieraz naprawdę zaskoczyć :)
Napisano
nie złota w większych ilościach nigdy nie znalazłem :). kopię głównie militaria , ten sprzęt jest bardzo dobry na głębokie zakopy , ale i drobnica jest do wyciągania . kopię generalnie wszystkie sygały , które mogą wskazywać na kolor lub żelazo . ziemia potrafi mnie nieraz naprawdę zaskoczyć :)
Napisano
To ja od dzisiaj przestaje się cieszyć ze znalezionych monet, guzików czy innych pierdół.Myślałem, że mam niezłe wyniki. No ale po przeczytaniu postów roberta 88 o tym ,że w ciągu 2 lat zarobił 80 tyś.nabawiłem się wielkich kompleksów.Jestem w szoku!!!!!
pozdrawiam!
Napisano

to są moje nastawy , na których zawsze szukam . nie to nie przechwałki :-) tylko odzwierciedlenie możliwości tego sprzętu , każdy ar terenu zawsze traktuję jako super miejsce na wykopki , NIGDY nie oceniam terenu , że tam napewno nic nie ma " , szczęście zawsze przychodzi całkiem niespodziewanie ......

Napisano
Witaj,na zime chociaz byś go umył i wyczyścił he heh....,a tak na poważnie to też mam gt,powiedz mi proszę jak to jest z tymi głębokimi wykopami,jak rozpoznajesz że cos masz głęboko i jaki sygnał daje wykrywacz,na tych twoich ustawieniach.Dla mnie to ważne,bo byc może że i ja pominąłem jakieś głebokie sygnały,bo sprzet mam dopiero od wrzesnia.
Dzięki i pozdrwiawiam właścicieli GT.
Napisano
uuuuu do końca sezonu jeszcze daleko :) głęboki zakop rozróżniam po bardzo cienkim sygnale , trudno nawet to wyłumaczyć...proponuję ustawić na moje nastawy i iść w miarę niezaśmiecone miejsce , gdzie leci na min 1 m jakaś rura lub zdołowane jest jakieś żelastwo . może inaczej w domu włącz wykrywacz i maksymalnie od sondy trzymaj jakiś kolorowy " przedmiot . oczywiście sonda w powietrzu aby nic nie zakłucało pracy . ten cieniutki sygnał jaki usłyszysz to właśnie to . jeśli go słyszę na pwierzchni ok.1 m / 1m to już wiem że czeka mnie duuuże kopanie :)
Napisano
robet 88
Cześć a tak z ciekawości napisz mi na jakiej głębokości znalazłeś najgłębiej monetke , lub kilka monetek . Ciekawi mnie jaka była głębokość największa na jakiej wytargałeś monetke. Naprawde jestem Bardzo ciekawy.
Napisano
dodam , że nigdy nie sprawdzałem głębokości na jakiej leżały monety . poprostu sygnał , to kopałem .
a do kol terenowiec 69 , też tak mam z żelastwem leżącym płytko . zobacz na identyfikacji , dzisiaj trafiłem łuskę od tigera 2 na głębokości - standardowy szpadel . czyli 100-120cm . miałem ten cienki , piskliwy sygnał
Napisano
widziałem że pytaleś się o osłonę wykrywacza przed deszczem . ja zakładam 2 zwykłe torebki foliowe np. ze sklepu po zakupach . starczy napewno osłoni elekronikę . kiedyś tak mi zmókł wykrywacz , że dosłownie pływał w wodzie i NIC . miałem farta ..
Napisano
No musze doczytac ta instrukcje,moze sie troche rozjasni,jak miałem smetka to dopiero po pół roku zacząłem prawidłowo interpretować sygnały.Próby w domu nie wychodzą,trzeba w pole wyjśc.
Napisano
No to tak jak ja zakładam torebki foliowe na wyświetlacz i jest ok jeszcze nigdy mi nie zamoknoł wykrywacz bo wiązałem na wyswietlaczu torebki foliowe .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie