Skocz do zawartości

Złoto które oddała ziemia.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 175
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 weeks later...
Napisano
Gratulacje ja szukam już trochę czasu i nawet obrączki złotej a tu takie coś. Może i mi się kiedyś poszczęści Gratulacje i pozdrawiam :)
Napisano
Refar co to są za dukaty?Może by tak do działu Numizmatyka z nimi?Chętnie bym dowiedział czegoś bliżej,myśle że koledzy również.Pozdrawiam.
Napisano
next szukasz taniej sensacji ,może położył moniak do zdjęcia i tak wyszło wielu tak robi,nie masz sie czym pochwalić to udzielaj się gdzie indziej
Napisano
Ja tam nic nie widze poza odkrywaniem etapami dukacika ktorego znalaz. Chyba fotek samej gleby by nie robil :) A moze Next powie co widzi na tych obrazkach czego szary czlowieczek nie moze ujrzec.
Napisano
Bingo! A już chciałem obiecać 0.7 Jonnie Walkera.... Kolega Refar trafia 3 złotko w ciągu 2 lat. Nie wiem jak wy ale ja przez 4 lata w miarę intensywnego chodzenia nie trafiłem żadnego, a znam takich którzy przez wiele lat nie trafili ani jednej złotej monety. Oczywiście uczucie zazdrości jest mi obce :-), ale wygląda to trochę tak jakby ktoś na siłę wgniatał tą ziemię w monetki, pytanie po co? Dość dobrze znam ten teren, dlatego tym trudniej mi uwierzyć w te trafienia, ale może to chora wyobraźnia podsuwa mi teorie spiskowe :-)
Napisano
Pomyśl kolego kto normaly specjalnie zabierałby z domu monetę złotą (np zakupioną) aby brać ją w teren brudzić w ziemi itd itd a niedajboże gdzieś się zgubi ;]

Po prostu niektórzy mają więcej szczęścia od nas

Pozdrawiam i gratulacje takich znajdków

Mnie tylko ciekawi jak często takie znaleziska są powszechnie i ile tego w przeliczeniu na zwykłe monety srebrne z jakąś dozą prawdopodobieństwa mogłoby być w ziemi.
(pomijając ile zaborcy rozkradli)

Być może 1złota na / 100 000 srebrnych ;]

Ciekawe czy ktoś robił takie kalkulacje ile czego było wybite ile statystycznie mogło się zagubić :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie