vonadamski Napisano 28 Listopad 2003 Autor Share Napisano 28 Listopad 2003 Witam!!!Mam juz Call of Duty. Naprawde fajna giercola. Ma swoj klimat i efekty. Polecam.Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Grudzień 2003 Share Napisano 2 Grudzień 2003 Gra jest świetna. Już ją zdążyłem przejść. Nawet jedna misja ma miejsce w Warszawie. Jako sowiecki żołnierz oczyszczamy zakłady naprawcze czołgów.Co do realizmu gry to został on znacznie zwiększony w stosunku do MOH. Teraz częściej trzeba używać granatów. No i można strzelać, patrząc przez celownik broni. Dodatkowo celność uzależniona jest od postawy z jakiej strzelamy (pozycja stojąca, z kolana, leżąca), w biegu rozrzut pocisków jest bardzo duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Gierka super , dla mnie szczególnie moment przeprawy przez Wołge - a potem pzydział broni , ciekawe czy tak zdarzało się też w rzeczywistości?Natan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxikasek Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Rewelacja. Szczególnie walka o most. Jak zasiadłem to przeszedłem w 12 godzin. Ciężko było się oderwać. Troche martwił mnie fakt że jak chcę wziąć trzeci ą broń to musze jednej się pozbyć ale przynajmniej realne. Mile zaskoczył mnie widok Diakonowa- spodziwałem się że pójdą na łątwiznę i będę ganiał z F1. Minus- widok Niemców ganiających po Stalingradzie ze Szturmami. A także że nie można do FG-42 wziąć amunicji od Mausera, Podobnie do snajperki od zwykłego karabinu, no i do Stena od MP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 15 Grudzień 2003 Share Napisano 15 Grudzień 2003 Też w to pykam. Już na HARDzie przeszedłem, teraz gram VETERAN i dobrze idzie. Super giera :) A co do tej zeczywistości" to tak... Broń zwerbowanym żołnierzom nie zawsze była rozdawana.. Dostawał ją któryś tam z kolei koleś. Rosja była w stanie wojny.. Brakowało ludzi, a tym bardziej sprzętu. Dużo konwojów dostawczych z zaopatrzeniem było niszczonych przez niemieckie Luftwaffe (tak jak w grze te barki). Ale klimacik jest niezły :) Połączenie kilku filmów na raz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavko Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Gra rzeczywiscie jest rewelacyjna. Nie podoba mi sie jedna jedyna misja na lotnisku ze stuksami sami wiecie chyba dlaczego :) co do broni u rosjan to fakt historyczny pierwszy rzad mial bron a czesto w 2 lecieli i brali od poleglych .... Nie zgadzam sie z przedmowca ze rosjanom brakowalo ludzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Pograjcie w Vieconga na poziomie vietnam tam to dopiero jest realizm.A i niezapominajcie o grze w CoD przez sieć.Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavko Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Guderjan ja dostaje juz szalu od gier w Dżungli :) Line of Sight , Vietcong , Deadly Dozen 1 i 2 :) JA JUZ NIE MOGE !!! :) ale Vietcong online jest fajny chociaz i tak nie rowna sie Enemy Territory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Witam. Czy w Call of.... muszę załadować obie płyty, czy druga to tylko do tworzenia scenariuszy i rozbudowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Dobra, właśnie wyszedłem z gierki. Jest super!!!!!! Powiedzcie jeszcze czy gdy podnoszę broń to tracę losowo jakąś czy to ja decyduję ktorą? Próbowałem zostawiać pistolet - bo najmniej przydatny ale zostawiałem nie pistolet tylko inną akurat potrzebną. Którym przyciskiem uruchamiam lunetę w snajperce? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Lunetę uruchamia się (przybliżenie) prawym przyciskiem myszki (chyba-już nie pamietam dokładnie).Natan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Na poligonie próbowałem i nie dało się. W opcji chyba tego nie ustawiam? Czy w FG-42 też działa lunetka czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 CzeUstawienie lunety w snajperce programujesz w opcjach na początku gry. Czyli danym funkcjom przyporządkowujesz jakiś klawisz lub przycisk myszy.PozdroMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Tak, dzięki. Już do tego doszedłem, ale w dalszym ciągu nie mogę się pozbyć tej broni, której chcę np. zostawić pistolet a zabrać Mauzera. Teraz próbuję utrzymać most.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Ja mam inny problem. Przechodzę misję treningową bez problemu. Ale gdy rozpoczynam pierwszą misje gra się zawsze zawiesza. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cavko Napisano 17 Grudzień 2003 Share Napisano 17 Grudzień 2003 Matthiew moze zmniejszyj wymagania mi sie tez cos takiego robilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 17 Grudzień 2003 Share Napisano 17 Grudzień 2003 Zmniejszyłem i nic nie pomogło. :o( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 Matthew.. moze zle plyta jest przegrana.. (zazwyczaj takie bledy wiaza sie ze zlym przegraniem plyty w domowych warunkach, czyt. pirat). Do SP17... miejsce pistoletu nie moze nic innego zastapic jak pistolet :) Jak chcesz zmienic bron na inna, to musisz wyjac ta, ktorej chcesz sie pozbyc i podniesc porzadana giwerke.. Zawsze wymienia sie ta bron, ktora masz w lapach. Do Cavko... Mi chodziło o chętnych żołnierzy :) a tych wszedzie zreszta brakowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 Witam. To znaczy, że nie mogę trzymać BrEn'a Mp-40, pistolet i pozbyć się pistolca a zabrać mauzera?! Walczę teraz na lotnisku z Ju-87. Czy jestem w połowie gry, czy jeszcze daleko do końca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 mozesz nosic 3 bronie. 2 długie i 1 krutką + granaty. mozesz sobie wymieniac długą na długą z ziemi, badz krotka na krotka z ziemii. Co do lotniska to jeszcze masz sporo do przejscia. Przed tobą jeszcze misja na okrecie, tame chyba juz miales.., kampania Rusków (Stalingrad), Warszawa, lasy Ardeńskie, Bitwa Pancerna no i oczywiście Berlin :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Witam. I niestety stało się. Berlin został zdobyty.... Co teraz....Czy ustawiając wyższy poziom trudności,sceneria zmienia się istotnie, czy nie? Brat w 2 poziomie w korytarzach tamy ma całkowitą ciemność. Czy tak ma być czy to bląd w ładowaniu gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 Pomóżcie ludziska! Zacząłem niedawno - jestem w scenie która konczyć się powinna /chyba/ wyjazdem autem ze stodoły. Mam się przegrupować wraz z moim kapitanem i dawać do autka. Niestety do auta nie mogę wejść, a kapitan jakiś wystrachany obok w budynku. Czyżby to zawias", czy coś przeoczyłem? POzdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 21 Grudzień 2003 Share Napisano 21 Grudzień 2003 A obsługę moździeża zabiłeś? Jeśli tak to pędź do gabloty chwilę pogadają i dopiero ruszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiczeq Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Cholera - moździerz załatwiony, nikogo do zabicia. Ostatnie polecenie: regrup with Foley i do auta. Ale Foley w budynku obok udaje że jeszcze będzie kogoś zabijał :) drugi pod garażem, a ja łażę bez sensu :( Chyba jakiś błąd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 22 Grudzień 2003 Share Napisano 22 Grudzień 2003 Błąd raczej nie. Myślę, że coś przeoczyłeś. Czy samochód jest w szopie czy już wyjechał przed szopę? W najgorszym razie kliknij F9 wtedy powtórzysz od ostatniego zapisania misji lub powtórz tę misję od początku.W dalszym etapie musisz mieć sporo życia - oczywiście nie zdradzę jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.