Saper93 Napisano 9 Lipiec 2007 Autor Napisano 9 Lipiec 2007 Pomożcie mi wybrać jakąś wykrywke na militarke! Może być do samodzielnego złożenia! Już chciałem kupić jabelka gdy w ostatnim momencie dowiedziałem się że nie idzie chodzić po bardziej zaśmieconym terenie :{ Chciałem kupić All-1 ale wg innych to sprzęt na kolorek. Na jakieś stronie znalazłem wykrywke Maki" tylko że gdy napisałem maila to wyszły jakieś error'e. Pomożcie stare wyjadacze!!! Jeśli widzieliście gdzieś podobne posty to powiedzcie!!!POZDRAWIAM
suchy ss Napisano 9 Lipiec 2007 Napisano 9 Lipiec 2007 na forum napewno znajdziesz interesujace Cie tematy, wyszukiwarka i jazda:)
Maniek7_2006 Napisano 10 Lipiec 2007 Napisano 10 Lipiec 2007 Za 300zł nie kupisz nic fajnego, jedynie polecam dozbierac z drugie tyle i kupic używanego Smętka, lub dozbierac 500zł i masz nówke. Cena nowego smętka 850zł plus do tego koszty przeszyłki. A na militarke jest super, ja narazie na nim chodze od jakichś 4 miechów i jestem zadowolony.PozdrO
sławek1989 Napisano 11 Lipiec 2007 Napisano 11 Lipiec 2007 Proponuje Jabelka. Taniocha. I na militarke sie nadaje. Sam mam i nie narzekam ale chce kupić coś lepszego.
Saper93 Napisano 13 Lipiec 2007 Autor Napisano 13 Lipiec 2007 Cooooooooooooo??? Gdzie kupie za tyle smętka? Raczej sonde od niego!
ja20 Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 jak chcesz kopać tam gdzie są odłamki odradzam wykrywkę bez dyskryminacji.szukałem kiedyś pionierkiem wykopywałem tony odłamków.szukaliśmy cały dzień i wracaliśmy z kilkoma fantami a wykopywaliśmy pełno dołków.polecam hs3.sam teraz go używam i jestem bardzo zadowolony.co najlepsze naczytałem się na forum że to wykrywka typowo na militarke a 3 monetki już znalazł i masę malutkich kawałków z metali kolorowych, takich o połowe mniejszych niż monetki.jest też dosyć łatwy w obsłudze.jak jesteś z okolic Wawy możemy sie ustawić na wykopki to zobaczysz jak działa.ale jeśli nie masz możliwości uzbierania na smętka to kup co innego.lepiej szukać kiepskim sprzętem niż siedzieć w domu.
Saper93 Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 No, troche daleko bo ja z Poznania ;) Ale mam mozliwość kupienia ALL-1 do dokończenia, tylko boje się że nie zrobie sondy. Pmóżcie mi podjąć decyzje, bo ja się czaje na militaria ale słyszałem że all'em tez można dużo znaleść. Jeśli jest ktoś z poznania, to czy pomógł mi jakoś zrobić sonde? POZDRAWIAM!
Saper93 Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 Albo może być ktoś co ma gg, i przez gg bedzie mi mowił jak mam robić, kroczek po kroczku?
thomson Napisano 14 Lipiec 2007 Napisano 14 Lipiec 2007 Proponuje ci salamandrę . W anonsach znajdziesz telefon do gocia. SUPER SPRZET
Saper93 Napisano 14 Lipiec 2007 Autor Napisano 14 Lipiec 2007 Tak, tylko ja dysponuje 300zł, a ona kosztuje 500.
PG Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Przemyśl sprawę i odkładaj... Podejrzewam, że większość z nas tak robiła kupując pierwszy sprzęt :) Osobiście poczekałbym trochę i kupił smętka".Pozdr.
Saper93 Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 Witam!Mam mozliwość kupienia (za psie grosze). Rutusa First'a tylko koleś mowi że ma niby gorsze zasięgi niż kiedyś (ale mowi że może mu się wydaje), czy: Zasięgi w powietrzu: łuska od PPSz (7,62 x 25 mm) - 13 cm, łuska od Mausera (7,92 x 57mm) - 17cm, 20zł PRL z Marcelim Nowotko - 17cm.To mało? Prosze o szybkie odp bo to pilne! POZDRAWIAM!
Grzechotnik Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Bierz tego Firsta będzie dobrze, Faktycznie zasięgi trochę mniejsze niż nominalnie być powinny, co najwyżej Rutus Ci go sprawdzi i ponownie prawidłowo wyreguluje, albo za 240 zł kupisz sobie nową cewkę i będzie jak nowy.
Saper93 Napisano 18 Lipiec 2007 Autor Napisano 18 Lipiec 2007 A teraz mam możliwość kupienia All'a-1, w wersji SWaldek czyli bez pin-point'a z cewką, za 250zł. Opłaca się?
Saper93 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 Witam.Wiem ze temat trocze stary ale musze się pochwalić :)Mianowicie kupiłem na aledrogo mastera II. -2 tryby pacy-pin-point-i co najwżnieszcze mała wagaWiem że tesoro są lepsze ale za 315zł lepszego sprzętu bym nie kupił. Czaje się na militarke jak i na plaże". Słyszałem że mimo mozliwości pracowania w pracy dynamicznej nie polecany jest na monetki, ale chyba na plaże w sam raz (przynamniej tak mi się wydaje). Co o tym myslicie? POZDRAWIAM!
Catadero Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Plaża to właśnie monetki. Ale zalegają płytko. Nie wiem, czy Twój sprzęt poradzi sobie z wszelkimi śmieciami na plaży, bo nie ma sposobu aby nie wykopywać tekturowych opakowań metalizowanych po napojach, folii po wafelkach i dużych,okrągłych zaślepek od butelek z płynami dla dzieci. Spora część plażowiczów przynosi też kanapki w alufolii i przed ukryciem w piachu gniotą z niej paskudne kule. Jeśli będziesz chodził na statyce, to weź sobie torbę na kapsle i uszka od puszek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.