Skocz do zawartości

Szeregowiec Rayan - nowa odsłona ;)

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wczoraj miałem okazję widzieć film Szeregowiec Rayan" z niemieckim dubbingiem. Początkowo to był szok, zwłaszcza sceny na plaży w Normandii ale potem już tylko śmiać mi się chciało. Ale ci Niemcy mają pomysły! Ciekawe czy w DDR dubbingowali też 4 pancernych" :)))
Napisano
Niemiaszki wszystko dubingują:) podobnie jak pepiki. wspomnę tu tylko o gwiezdnych wojnach które w latach dziewiędziesiątych w polsce były dostępne tylko jako Krieg der Sterne:D zgrywane z PRO7... ach to były czasy:D:D
Napisano
Kiedyś na PRO7 oglądałem Bonanze.Hoss pomykał konikiem za nim indiance Indiańce krzyczeli HALT a Hoss okładał konia batem i wrzeszczał Sznela sznela.
A kiedys na ruskim programie trafiłem na western.Amerykanerski kawalezysta podszedł do otoczonych indian i skazał: Nu Tawariszczy Krasnoskurcy zdawajties.
Pozdrawiam
Napisano
tak jak wspmniał woytas - siedzialo sie w kinie na kolejnym ostiwesternie o Winetou , w dole ekranu przesuwały sie polskie napisy a Old Sheterhand mówił Winetou halt ,nicht schiessen"
itp
Widownia co chwile buchała śmiechem słysząc oryginalne teksty

Ech dawnych kin czar
Napisano
ja byłem kiedyś na Na wschód od Edenu, napisy z czołówki czeskie były, ale aktorzy na szczęście po angielsku mówili, tyle że lektor był
Napisano
W niemieckiej telewizji leciała Seksmisja. Tyle, że w ich wydaniu to przypominało horror a nie komedie.
Ale z ich poczuciem humoru to im chyba było zupełnie wsio rawno.
Napisano
Tak jak napisał Satron Vier Panzersoldaten..." było dubbingowane w dedeerku i robiło wrażenie nieliche. Stary Czereśniak wołający do Tomasza: Tomusch! Komm, komm", to sceny niezapomniane. Niektóre zresztą były wycięte, bo nawet dobrzy komunistyczni nordycy by się wkurzyli.
Ej to se ne wrati.
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam
Wyobraźcie sobie motyw w filmie imperium kontratakuje" sytuacja kiedy vader wyciąga do lucka ręke (wcześniej pozbawił ją luckowi) mojemu rozbawieniu niebyło końca ,kiedy dowiedziałem się jak słowa wypowiadane przez vadera brzmiały w wersji czeskiej, mniej więcej tak LUCK
JASEM TWOJ TATINEK" tzn. luck ja jestem twoim ojcem"itp.:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie