zelig Napisano 26 Listopad 2003 Autor Napisano 26 Listopad 2003 Czy ktoś z sz. forumowiczów może oglądał/posiada komplet tych kronik i mógłby się wypowiedzieć na ich temat?Ostatnio upolowałem w sieci kilka z nich i przyznam, że zrobiły na mnie kolosalne wrażenie - szczególnie zdjęcia z walk na lubelszczyźnie i o Katowice).Zawsze wydawało mi się, że f. dokumentalne o 2giej woj. w dużej mierze opierają się właśnie na wocheszałach, ale żadnego fragmentu z tych kronik dotąd nie widziałem.Wiem, że całe archiwum 1938-45 można kupić w intern. za 1400 dolców (73 kasety).Za trzy wcielenia będzie mnie na nie stać.
LEWY Napisano 26 Listopad 2003 Napisano 26 Listopad 2003 A gdzie upolowałeś" te kilka kronik? Podaj mi adres, jeżeli znasz! Może ktoś zna inne adresy pod którymi można ściągnąć sobie Deutsche Wochenschau"?
Monsun Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Witam,przyłączam się do prośby. Również jestem zainteresowany stronką z której można ściągnąć takie cuda.PozdrawiamMarcin
pomsee Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 Sprobujcie na google ja znalazlem jakas stronke ale trzeba sie zarejestrowac i czekam na potwierdzenie rejestracji.
zelig Napisano 27 Listopad 2003 Autor Napisano 27 Listopad 2003 Niestety trzeba polować na nieco innym terytorium - w overnecie", za pomocą np. emule lub edonkey.[jeśli ktoś nie wie: overnet jest siecią p2p, która cechuje się tym, że jest w niej w-s-z-y-s-t-k-o i b. wolnymi transferami (za pewne jest to cena za to wszystko"]Np.dzisiaj znalazłem Kolberg".Istnieje również oficjalna strona die deutsche wochenschau skąd można ściągać krótkie klipy kiepskiej jakości (podobnie jak na Britishpathe")http://www.wochenschau-archiv.de/- być może o niej mówi Pomsee (?)a to jest link do tych 1400 dolców:http://ihffilm.com/througeney.htmlPalec pod budkę - może mała zrzutka? (wybaczcie podejrzaną naiwność zawartą w tym pytaniu, ale to mógłby być całkiem skuteczny sposób wejścia w posiadanie 3650 min. wojny widzianej oczami wroga)
LEWY Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Do Zelig:Nie jestem niestety:((( tak zorientowany, żeby wiedzieć co to jest overnet", emule" czy edonkey". Mógłbyś może nieco objasnić te sprawy, przynajmniej tak w skrócie? I druga sprawa. Czy znalezienie przez Ciebie w overnet" jakiegoś konkretnego materiału dla mnie będzie dużym problemem?LEWY
AMIGO Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 Witaj zelig ,szukałem dzisiaj kaza i sa tak można powiedziec slady tych kronik niestety nie pozawlaja je sciagnać ci co je maja. Jęśli masz stałe łącze może ty je udostepnisz. Pozdrawiam amigo
marecki. Napisano 28 Listopad 2003 Napisano 28 Listopad 2003 pomysł z zrzutką niejest zły" im wiencej by było chętnych tym mniejsza by była kwota składki jestem zainteresowany ! eMule to taki program do sciągania filmów , muzyki itp działa tak jak popularna kaaza pozdrawiam !! marecki
zelig Napisano 29 Listopad 2003 Autor Napisano 29 Listopad 2003 Nie za bardzo bym chciał, żeby ten wątek zamienił się w kącik porad jak ściągać divixy, czy inne warezy bo to nie to forum.Lewy> wystarczy, że wpiszesz w googlu hasła, które wymieniłeś - znajdziesz w ten sposób odpowiedź na 1szą część swoich pytań. Jak już zainstalujesz np. edonkey i wpiszesz w searchu nazwę materiału", który Cię nurtuje to sam znajdziesz odpowiedź na resztę pytań. (jeśli np. uległeś modzie na fallschirmjegrów to leży ich tam aż 700 megabajtów)Amigo> Nie. Nie postawię serwera z hitlerowskimi filmami. Nie jestem może do końca normalny, ale przede wszystkim nie jestem nazistą.Kazaa działa w innej sieci. Musisz użyć w.wym. programu. (lub emule - jak mówi Marecki)Marecki> Super dzięki, że chcesz się przyłączyć. Jest nas dwóch. Myślę, że 10 osób byłoby okej (jeśli więcej - to bardziej niż okej).
AMIGO Napisano 29 Listopad 2003 Napisano 29 Listopad 2003 Do zeliga dlat twojej wiadomości ... nie jestem nazistą. Interesuja mnie te kroniki nie ze wzgledu na propagande nazistowską a dla tego iż sa swiadectwem czasów jakie mineły. Ale to sie zgadza że rozpowszechnianie tych kronik może byc uznane za propagowanie tei chorej ideologi pozdrawiam .Amigo
duzy Napisano 1 Grudzień 2003 Napisano 1 Grudzień 2003 Nie wiem zelig jak ty ściągałeś te filmiki kiepskiej jakości z tej strony wochenschau-archive, bo mi udało się tylko oglądnąć kilka. Są poobcinane. Można się nie logować tylko wejść jako gość. Ja wybrałęm Prusy w latach wojny i oglądnołem kawałek (2.53min) filmilu z przesłuchania polaka który zdezerterował z ruskiego wojska do wehrmachtu. Fajnie się tłymaczy. Całość ma długość podad 9 min ale dla gości jest tylko fragment i jak pisał zelig, kiepskiej jakości , ale warto oglądnąć. Może jakby zarejestrować się to da rady oglądnąć całość? Title of item: Vernehmung eines russischen Überläufers mit DolmetscherLength of item: 2 Min. 53 Sek.Time: 1945-1945
zelig Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Napisano 2 Grudzień 2003 Co do Wochenschau-archive to mam wrażenie, że oni są dopiero na rozruchu - stąd ten mały wybór. Z drugiej strony ze względu na to, że niemcy mają kłopoty z pamięcią i - jak pisała Polityka" - chcą być teraz śmieszni i sexy" to raczej nie liczył bym na fragmenty 2go wojennych kronik.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.