Skocz do zawartości

wasze motocykle wojskowe

zoltar92

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 210
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hej Latająca-Trumna coś znikają Twoje tematy a chętnie bym się dowiedział coś więcej na temat twojej kolekcji. Może byś podesłał jakieś fotki?
Napisano
Przezucilem sie na fotografowanie grzybow, mniej przeszkadzajace innym, i mniej bolesne dla mnie. Grzyby moge pokazac, oto one:

http://www.odkrywca.pl/grzybole-na-wykopkach-,654382.html#654382

Pozdro,

LT
Napisano
LT pare nieścisłosci popełniłes . bejca jak wynika z dalszych twoich postów nigdy nie była twoja - a na poczatku podałes ze wychaczyles z jakiejs dziatkowej szopy myslac ze bedzie tam junak - w domysle kupiona przez ciebie za grosze gdzies w Polsce. teraz cos piszesz ze niespałacona i dlatego u ciebie w salonie stoi zkundlona emka a nie orginał . jakos to sie kupy nie trzyma. wyglada na to ze chciałeś wychuśtać gula userom nie swoim fantem .pozdr
Napisano
Kolego to juz bylo! Juz wyjasanialem… co od nowa?

Albo inaczej: Nic nie wiem, nic nie mam, i wogule nic nie widzialem. A wszystko co pisalem i nieopacznie pokazywalem to sobje wymyslilem, fotomontarz, kolega rozumje, fotomontarz i bujda nic wiecej.

LT
  • 4 months later...
Napisano

witam,kilka fotek jednego z bardziej znanych motocykli wojskowych BMW SAHARA ale z początku produkcji z 1941r,tak zwana Syberyjka".
Motocykl przywieziony był w latach 90-tych z podmoskiewskiej wioski, jest to wersja kurierska z szybkimi przełożeniami i zaślepką na dyfer,porównywałem go z późniejszymi rocznikami i różni się praktycznie wszystkim ,nawet rama i koła są trochę inne ,na zdjęciach jeszcze z gumami siodeł od BMW R-12 i w żółtej farbie olejnej

• 3 weeks later...
Napisano

Latająca-Trumna twoje przerobione M-72 to naprawdę kawał
dobrej roboty, bardzo przypomina pierwowzór Sahary czyli BMW R-72, masz jakieś fotki tego motocykla bez kosza?

Pozdrawiam.

• 4 months later...
  • 1 month later...
Napisano
dobre, Ty swojego rumaka już dawno ujeździleś i robisz z nim co chcesz. Przede mną jeszcze droga daleka, po tym jak wypadlem na zakręcie z drogi i przyjąlem glebę w kartoflisku trochę mnie ochlodzilo, choc juz sadzilem, że idzie dobrze
Napisano

BMW R 71 w wresji turystycznej z dyferkiem 9.
w sumie z 80% orginału. załozona ruska skrzynia biegów, 12 v napięcie, gazniki,fotel kierowcy, ostatnio 110 km/h

Napisano

tak wyglądał motor przed remontem. to co sie sfajczyło zamieniono na ruskie elemnety. było do wyboru, albo 100% orginał albo motor do jeżdżenia. wybrałem drugą wersję. stąd m/innymi napięcie 12 v.
ale w 4 miechy natukłem 5300 km
bak jak i inne rzeczy orginalne

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie