8total4 Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 7.92x107 Maroszek, noszone dla przykrywki w ładownicach od browninga.a gdzie reszta od magazynkow ? ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Oczywiscie ze do UR-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Reszty nie było;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Gratulacje! Tyle oksydy jak dla mnie bomba!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 7 Listopad 2007 Autor Share Napisano 7 Listopad 2007 No super znalezisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 7 Listopad 2007 Share Napisano 7 Listopad 2007 Fakt oksydy jest sporo. Jedynie sprezyn nie ma. Obok nich był hełmin polski ale na wymianke poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 9 Listopad 2007 Autor Share Napisano 9 Listopad 2007 Ja to nie moge nic w studziankach znależc z kampani 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 9 Listopad 2007 Share Napisano 9 Listopad 2007 Mi tam wyszedł, ale ze 3 lata temu, zamek do polskiego mausera. Zakładam, że pozostałość z września '39. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Nie mówie ze mi wyszły W STUDZIAKACH;)Szukajcie a znajdziecie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 jeśli chodzi o wrzesień 39 to i ja coś wygrzebałem pod Studziankami byłem pewien że to będzie rusek, bo wszędzie leżały graty po nich, ale jaki byłem zaskoczony kiedy go ostukałem z gliny... ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 zapomniałem o fotce...;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Troche farby jeszcze widać ;-) Żeby było śmieszniej to na wierzchu leżało sporo łusek mosinkowych, nieco głębiej rozbita flaszka ;-), co tym bardzie spotegowało moje zaskoczenie...I reszta gratów z tego wypadu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 no i wędzidło z uprzęży... może też wrzesień, leżało blisko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 gratuluje fantów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 No fajne fanty! Prosimy o fotki wz31 po oczyszczeniu :) Munsztuk według mnie niemiecki, nasi mieli troszkie inne.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 a pamiętacie jak Gustlik dostał od snajpera w zupę" , to ja właśnie znalazłem chyba ten termos...;-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 tu lepiej widać... ;-)) jeszcze krupnik było czuć...;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 a to z tych co przylata, ale nie wylata...;-))) 150mm, kawał żelaza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Pozwolę sobie pokazać także trafienie jednego z moich kompanów po szpadlu... to jest komplecik ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 a tym popisał się drugi z moich kameraden... tyle że trafił to zwykłą macką saperską ( szpikulcem). Ale ta dziura jest po kuli... I to podoba mi sie najbardziej, przestrzelony granat to raczej często się nie trafia... ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedlina Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Pod Studziankami kopałem trzy razy, pierwszy raz zakończył się tak...Nawet miejsca przekopane kryją jeszcze wiele skarbów", tyle że miejsca trzeba sobie przygotować... Studzianki to jest moje drugie miejsce, gdzie nie powinno być juz nic, a jednak... Może to dziadek podpowiada gdzie kto co zgubił ;-))), on widział... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 23 Listopad 2007 Autor Share Napisano 23 Listopad 2007 Ktos jedzie jutro tam pokopac????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 23 Listopad 2007 Share Napisano 23 Listopad 2007 Nieźle wam idzie na tych Studziankach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYLSTER Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Jade do Studzianek jutro i zostaje tam do niedzieli(SPANIE U MIEJSCOWEGO GOSPODARZA)moze spotkamy sie w lesie,bede autem terenowym.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 Mitomani, taki durszlak miała moja babcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.