a.korbaczewski Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 ja w 1989r. głosowałem za kapitalizmem a dostałem socjalizm i tak do emerytury chyba będzie.
acer Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 Ależ przecież w Komisji ds. Papierów wartościowych i giełd tylko kapitalizm :)
janowicz Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Kapitalizm tak, wypaczenia nie. Precz z przywilejami dla dawnych działaczy opozycji. Wywalczyli ten system, to niech się z nim zmierzą, a nie jęczą o państwową kasę.
a.korbaczewski Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 ale Komisji Papierów Wartrościowych i Giełd nie ma.Więc?
acer Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Socjalizmu sensu stricto też nie ma - co najwyżej rozdawnicze rządy.Chociaż myślę że nie tak długo i dojdziemy do pełnej odpłatności w podstawowych dziedzinach życia społecznego.Szkolnictwo, Służba Zdrowia (wielkimi krokami), System emerytalny (sam sobie odkładasz na emerturę i tylko z własnych oszczędności żyjesz) itp.....Ale wtedy trzeba będzie opuścić ten kraj.
a.korbaczewski Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 socjalizmu nie ma. he he hee. a NSDAP to skrajna prawica.
acer Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Wiesz korbaczewski, wszystko zależy od punktu widzenia czy raczej siedzenia.Ale jak mówiłem - zmierzamy szybką drogą do pełnego kapitalizmu - potrzebny będzie tylko jakiś kryzys i wszystko sprywatyzujemy.
AKMS Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Napisano 20 Czerwiec 2007 http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=49413Solidarność" szykuje wielki ogólnopolski strajk. Coraz wiecej ludzi klnie władze i wychodzi na ulice. Czyzby deja vu? Mamy swój kapitalizm".
balans Napisano 20 Czerwiec 2007 Napisano 20 Czerwiec 2007 Kol. Korbaczewski, bez obrazy ale Tobie wszystko [jak pewnemu kapralowi w wojsku] kojarzy się z jednym - w Twoim przypadku z socjalizmem. I tu zgadzam się się z Kol. Acerem, że w Polsce socjalizmu nie ma, dodam jedynie od siebie, że tak naprawdę to PRAWDZIWEGO socjalizmu nigdy nie było. Jest obecnie bardzo prymitywny kapitalizm, który na całe szczęście zaczyna się zmieniać [powoli powstaje prawdziwy rynek pracy], ale to tylko dlatego, że otwarł się dla nas rynek pracy na zachodzie!Czy Kolega nie przeglądał jeszcze 2-3 lata temu różnych forów? Pełne były wypowiedzi naszych domorosłych yznesmenów", a treść zawsze była podobna: W Polsce nie ma bezrobocia, bo ja daję [sic!] pracę - siedem dni w tygodniu po szesnaście godzin za całe 600 złotych na miesiąc - a chętnych nie ma, a jak się już jakiś trafi to bezczelny cham, który się upomina o pieniądze jak mu nie płacę przez trzy miesiące". I to ma być socjalizm wg. Ciebie??Pozdrawiambalans
a.korbaczewski Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 szkoda tylko że w tym kapitaliźmie Państwo musi zabierać mi z pensji 70 do 80% kasy.
balans Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Bo Państwo musi się wyżywić", ale to całkiem inna historia...
acer Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 Korbaczewski 70 do 80% kasy."Dopiero Amerykę odkryłeś :OA mi to nie zabiera jak i innym ?Niech mi państwo nie zabiera - ale niech da godziwą płacę - wtedy będzie mnie stać na korzystanie z prywatnej służby zdrowia, i w ogóle z całości usług, sam sobie będę odkładał na emeryturę.Tyle że nikt nikomu nie da takiej płacy, i póki co będzie jak jest. Przy obecnym poziomie wynagrodzeń w Polsce, które dla zachodu są zwykłym dowcipem a nie płacą.
a.korbaczewski Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 właśnie. uwazam że państwo powinno zapewnić wszystkim dobrą pracę, tak jest w konstytucji. i wogóle więcej na szpitale i na wojsko też troche więcej by trzeba. ale nie na zakup jakis jankeskich F16 bo pewnie to było za łapówy załatwione. ja tam wolę aby dano więcej rolnikom i emerytom i wogóle biednym a nie wydawano na jakąś brudną wojnę w azji i mercedesy dla księży. przerażają mnie te głupie pomysły odpłatnej szkoły i służby zdrowia, to jest sredniowiecze albo gorzej.
woytas Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 sluzba zdrowia juz dzisiaj jest odplatna :>kazdego miesiaca pracujacy odprowadzaja do hmmm skarbu panstwa" (tylko o ktore Panstwo chodzi? ) kupe kasiory - szkoly tez sa oblozone roznymi panszczyznami.
a.korbaczewski Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 no własnie, szpitale płatne szkoły też.kiedys to było dobrze i szpitał za darmo i rodzice z fabryki dostali Fundusz Wczasów Pracowniczych. I na ulicach był porządek i wogóle
pomsee Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 Korbaczewski ty odkrywco" to państwo polskie kupuje mercedesy dla księży? Ujawnij źródło tej sensacji będzie kolejna afera :)))
a.korbaczewski Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 i tak źle i tak niedobrze. to ja już zaprzestaję tej pouczającej polemiki.
pomsee Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 A ja myślałem, że napiszesz coś o tych mercedesach :(
Australian Infantryman Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 Żenada. Bartoszewski pisał, że nie ma sensu porównywanie podziemia opozycyjnego w PRL z ruchem oporu w czasie okupacji. Skala zagrożenia była zupełnie inna. Mówi to człowiek, który działał w obydwu okresach historycznych. Między obozem koncentracyjnym a internowaniem jest jednak pewna" różnica. Ale cóż. Po małych ludzikach nie spodziewajmy się niczego wielkiego.
pomsee Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 A kto to porównuje australiski piechociarzu???!!!
pomsee Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 A tak w ogóle to co takiego w życiu zrobiłeś aby innych ludzi nazywać małymi"? Oczywiście poza udzielaniem się na forum Odkrywcy"?
a.korbaczewski Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 a ja myslałem że jesteś bardziej spostrzegawczy i zauważysz że czy krytykuję kościół czy tez go popieram i czy prezentuję poglady komunistyczne czy tez monarchistyczne to ci bez różnicy jest i tak bedziesz w opozycji. taki eksperyment to był.
janowicz Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 pomsee wobec innych dyskutantów zachowuje się jak moherowe berety wobec reporterów tvn.
woytas Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 Panowie !Obowiazuje zaostrzony regulamin dlatego prosze o spokoj !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.