szczepciu Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 Niektórzy to mają w życiu szczęście". Tak, jak mój szwagier, który odziedziczył dom po wujku. Domek ten nie pierwszej młodości jest - prąd do przeróbki, wodę podciągnąć trzeba, dach zmienić - ogólnie cały do remontu. Przyjeżdża ci on raz do mnie i prosi, czy bym mu nie pomógł, bo będzie wodę do chaty podłączał.- Koparka zmówiona, to wykop szybko zrobi, a my to tylko tak, jakby trzeba było pod fundamentem ogrodzenia podkopać albo rurę ułożyć - rzekł. Cóż było robić, rodzinie trzeba pomóc - tym bardziej, że wszelkie prace, które wiążą się z kopaniem, sprawiają mi przyjemność. Następnego dnia rano spotkaliśmy się o umówionej godzinie na miejscu akcji. Kopareczka ruszyła raźno do pracy, a my rozłożyliśmy się w cieniu jabłoni, sączyliśmy mineralną i czekaliśmy na swoją kolej. W pewnej chwili w wysypującej się z łyżki ziemi coś błysnęło. Podbiegłem i zacząłem rozgrzebywać ziemię. Operator patrzył na mnie jak na wariata, bo nie mógł załapać, o co chodzi. Ja jednak dalej grzebałem jak kret, aż w końcu wyskoczyło coś małego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 14 Czerwiec 2007 Share Napisano 14 Czerwiec 2007 niech zgadne to tylko pierwsze danie ? to moze juz czas podac drugie danie i deser :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2007 - Fajna - pomyślałem - z napisem.- Szwagier, a jak się podzielimy, jak jakieś złoto wykopiemy? - zagadnąłem.- No jak to jak? 80 % dla mnie 20 dla ciebie.- Eee... No co ty, to ja ci pomagam, a ty mnie tak chcesz oskubać?- No dobra! Po 50, pasuje?- Pewnie, na taką propozycję czekałem. Ledwie skończyliśmy nasze targi, a tu w ziemi znowu coś błysnęło - tyle, że tym razem żółte.- Widziałeś to? - Tak! Obaj równocześnie rzuciliśmy się w stronę wykopu.- Co wyście powariowali? Pod koparkę wpadniecie - wrzeszczał nasz operator.- Niech pan na chwilę się zatrzyma! Tam coś błysnęło!Obaj zaczęliśmy rozgrzebywać wysypaną ziemię............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Pewnie lustro :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igor Grożny Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Pewnie nie kończący się tasiemiec jakich wiele tutaj. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Szczepciu podziel sie z nami Waszym drugim fantem .. bo ciekawość doprowadza do nerwicy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 A co na to rodzina Banachów,o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro76 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Szczepciu wracam z pracy a tu nic. Wklej jakieś fotki napisz co tam było. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Po chwili w moich rękach ukazał się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 - A cóż to jest? Miało być złoto, a to co? - zapytał szwagier.- Zapalniczek. Pewnie wioska była kiedyś pod obstrzałem - odpowiedziałem - No to ty mnie już od tego wykopu nie odciągniesz, jak tu takie rzeczy wychodzą.- A siedź sobie nawet do jutra! - stwierdził szwagier - Ale nie zapominaj, że ma być pół na pół; zapalników nie dzielimy! Siedziałem i obserwowałem dokładnie to, co wywalała kopara. W pewnej chwili moją uwagę przykuła dziwna bryła ziemi. Miałem wrażenie, że coś z niej wystaje. Podniosłem ją zacząłem rozkruszać i ............... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 No takich tortur to ja już nie byłem w stanie wytrzymać. Wskoczyłem w samochód i pojechałem po moja piszczałę. - Gdzie ty uciekasz, przecież jeszcze nie skończyliśmy - krzyknął szwagier.- Zaraz wracam.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 ...no Szczepciu, na pewno cos ciekawego jeszcze ziemi wydarlesczekam dalszy ciag historiipozdro. 220V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.