Skocz do zawartości

To już jest koniec?

M40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ostatnio w środowisku" jest troche plotek na temat przyszłości poszukiwań. Podobno poszukiwania mają zacząć podlegać pod kodeks karny, a poszukiwacza będzie mógł skazać sąd 24-godzinny? Czy to prawda czy tylko flustrująca plotka spowodowana ostanimi nagonkami?

Szczerze mówiąc w tym kraju zakazów już mnie nic nie ździwi. Nie ździwi mnie nawet zakaz oddychania - w końcu oddychając zużywamy tlen. A słysząć cytat, że mamy najspokojniejszy społecznie okres od 1989 roku", czuję się, jakby mi ktoś w twarz wymierzył siarczystą serię plaskaczy".

Pozdrawiam
Napisano
jesli do tego dojdzie jak piszesz kolego to ja osobicie wybywam z kraju,bo po za kopaniem nic mnie tu nie trzyma.Ani satysfakcjonujaca praca itp.
pozdrawiam
Napisano
Też mi się obiło o uszy, że niby mają patrolować miejsca większych bitew , kompletnie ich porombało !!! i może na każdym polu będzie stał policjant ?
Napisano
Acer ja mlody (piekny :P)jestem wiec jak nie pojedzie za mna to znajde inna :D
a na powaznie mam nadzieje ze to tylko chwilowe gadanie...jakos mimo edzy" to kocham ten kraj..ale nienawidze rzadu :)
jacek825 niech patroluja... jak Rogaty da niech im rozrywki pod nogami rosna:)
Pozdro
Napisano
Słyszałem kiedyś o tym... (tak ze 1.5 roku temu może rok) Myślałem że ojciec sobie żarty robi... :( patrolować ma leśnictwo, SG, policja, zależy kto będzie mieć bliżej, przynajmniej kiedyś takie były plany nie wiem co się zmieniło... Jeśli to prawda to już raczej nie będzie już dalszego przełamywania lodów i oswajania ludzi z nami i naszym hobby bo po prostu będziemy przestępcami... W sumie po teletubisiach przyszła pora na nas :) oby tylko rowery zostawili w spokoju :) ja chce pedałować!!! (bez skojarzeń proszę) :)
Napisano
hehe, placimy ludziom ktorzy juz nei dlugo beda Nas zamykac:( widze tylko jedno wyjscie, albo zostawia Nas w spokoju albo przestaniemy placic podatki! ruszamy na sejm!!:P
Napisano
Każdy mówi podobno", słyszałem od kogoś" itp. Gdybać i przypuszczać można w nieskończoność!! Proszę o konkrety: jakieś artykuły z gazet, projekty ustaw itp.

P.S.
Dziś wpadł mi do głowy taki szalony pomysł - a gdyby tak około 300 ludzi z detektorami stanęło pod sejmem i na znak włączyło swoje pikawki... Ale to byłby dźwięk :D - posłom by uszy wypaliło.

Pozdrawiam
Napisano
Myślicie , że jak się partie i rządy zmienią to zostawią tę sprawę w spokoju?? Kiedys nie bylo takiej skali poszukiwań to nie było problemu, zjawisko narasta to kładą kłody. Po tym jak wyglądają lasy, stanowiska archeo i aukcje internetowe to mam wrażenie że środowisko same na siebie kręci bata.....
Nie bądźcie naiwni, że to na szczeblu sejmowym. Ludzie tym się zajmujący siedzą gdzie indziej i nie liczył bym na to że za SLD albo PO będzie spokój i się zmienią.....
Poprostu dobre czasy się zawsze kończą, tak było i tak będzie.
Nie jestem za absolutnie, ale jestem realistą i tak to widze.
Jeśli wszyscy chcą już wyjeżdżać z tego powodu z kraju to czemu nie pojedziecie na wschód ??? Tam jest wolna amerykanka a fantów że hej !, nawet tanka można sobie wykopać :).
Do tego jak ja miałbym się przejmować wszystkim co ktoś tutaj napisze to dawno bym osiwiał :)
Napisano
Zresztą już widzę te patrole po polach i lasach . Hehehe , Jak nie ma komu osiedli i mienia państwowego plinować. Bo o swoje to lepiej zadbać samemu.
Ktoś walnął temat bo gdzies tam mu zaszumiało w uszach.....
Napisano
Panowie i po co to kolko wzajemnej adroacji? Podniecacie sie jakimis plotami, na razie kompletnie bez podparcia jakimikolwiek projektami zmian w przepisach.

A nawet jezeli cos sie zmieni to co? Kopanie zginie? Juz to widze...
Napisano
Witam

Wytłumaczę wam coś.
Mam dogadaną sprawę z rolnikiem odnośnie kopania na jego polu.To niech mi teraz ktoś zabroni tam kopać.
Niedługo rolnik bedzie musiał mieć pozwolenie na wykopanie ziemniaków z własnego pola. HA HA HA

Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy.
Napisano
Jeżeli wprowadza sądy 24h, o których pisze M40, to poszukiwania będzie można porównać do najlepszych sportów extremalnych. Zarąbiasta adrenalinka na wykopkach -z jednej strony podnieta, bo zaraz można coś znaleźć, a z drugiej k.., co ja powiem żonie jak mnie złapią (...kochanie znowu mamy grzywienkę z sądu, obiecuję, że to ostatnia)
Niech sobie wprowadzają, mój sprzęt i tak nie będzie stał zakurzony!!!
Napisano
W sumie wydaje mi się że oni mają troche racji.Jest wielu poszukiwaczy którzy niszczą stanowiska archeologiczne wydobywają z ziemi cenne zabytki które zamiast do muzeum trafiają na allegro.
Napisano
Ale jedzie populizmem... Darujcie sobie te brednie o sadach 24h bo takie sprawy sie do nich nie zakwalifikuja.

KOP to co piszesz to woda na ich mlyn wiec moze odpisc sobie - bez urazy. W koncu wsrod policjantow tez sa bandziory, a wsrod strazakow podpalacze.
Napisano
iech patroluja... jak Rogaty da niech im rozrywki pod nogami rosna:)"
Stedke, bardzo ynteligentna " wypowiedz... Jak Rogaty da, to moze kiedys ci mózg wyrosnie?
Napisano
AKMS trzeba zrozumiec ironie... gdybys mial przeboje takie jak ja zyczyl byś tej organizacji wszystkiego najgorszego.ale co tam,jestes prawowitym obywatelem IVRP i badz dumny.A co do Rogatego tlumaczyc sie nie musze.
Bocian wiem zasluzylem na kartke wiec sie nie krepuj.
pozdrawiam wszystkich rowniez AKMSa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie