Bocian Napisano 12 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Dzisiaj z tego co widziałem był rekonstruowany oderwany wózek, dopasowano brakujące elementy i czekało na zawiezienie do specjalistycznego zakładu spawalniczego.Oczywiście jak oferma nie zabrałem aparatu :(, postaram się jutro znowu pokonać 25km w korkach :( i zrobić jakieś fotki. Jaca2003, zadzwoń i sam zapytaj. Numer znasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 12 Czerwiec 2007 Share Napisano 12 Czerwiec 2007 Bocian myslisz o TYM wózku?He he byłem szybszy i miałem pstryk pstryk pstryk ze sobą.Pozdrawiam.P.S. Tak mi się wydawało ze ta kostke skądś znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misopysio Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Witam.Bocian co z tymi fotkami?? Udało Ci się je zrobić jak obiecywałeś?? Wózek jest już pospawany czy tylko wypiaskowany i czeka na spawanie?? Czy będziecie piaskować wszystko dokładnie w wózkach (np każde pióro resoru po wczesnijszym kompletnym demontażu)i Hetzerze czy pobieżnie??Czy Hetzer jest już piaskowany??pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Misopysio wyluzuj Bocian nie prowadzi forum po to aby zaspokajać twoja ciekawość, cierpliwości na pewno z czasem wszystko o konserwacji hetzera będzie podane do ogólnej wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Nie wiem czy Wszyscy tu sobie zdają sprawę ze ani piaskowanie ani inne prace nie odbywaja sie za darmo.Moze zanim ktoś udeży o kolejne fotki to najpierw albo wpłaci chłopakom na remont albo sam z dwoma ręcami zjawi sie do pomocy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 tak ale przydało by sie też konto bankowe... a napewno nie jedna osoba wpłaci:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Jaca2003 relax chłopie bo znowu zwarcia porobisz jak w temacie o Stugu. Chłopaki nie potrzebują adwokata, każdy kto chce w każdej chwili może się dowiedzieć co gdzie i jak a za parę dni i pomacać do woli. Wszystko jest jawne.Jeden wózek już pospawany, osie i bieżnie zostały zabezpieczone do piaskowania blaszanymi kominkami, został wypiaskowany i zakonserwowany dokładnie żeby woda morska nie dokończyła dzieła. Fotek nie zrobiłem bo... zapomniałem aparatu :( ale już niedługo z tego co mi sie obiło o uszy Hetzer po zakonserwowaniu trafi na około miesiąc do warsztatu w Gdańsku na Hynka w celu zdjęcia, konserwacji i uruchomienia całego układu nośnego i reszty wózków. Hetzer został wypiaskowany a ostatnio ekipa miała demontować to co zostało z silnika. To co na zewnątrz nie stanowi problemu, problemem jest to co wewnątrz i stan tych elementów.Rynce do roboty też by sie przydały jednak najchętniej wykwalifikowane, potrzeba trochę finezji i znajomości metalu przy demontażu i regeneracji poszczególnych elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 A potem szczegółowe rozliczenie no nie?Typu 4 piwa dla... 50 zeta na dorobienie ...itd itp.Konto raczej nic nie da bo nie wszystko załatwi się oficjalnie.Lepiej się ruszyc(jak ktoś może ) i pomóc osobiście.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 He he he Bocianie własnie zauwazyłem Twój wpis.No cóż własnie wróciłem z ZNTK deszcz leje robota do d.. Ale nic to jutro znowu ile mogę tyle pomogę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Acha do misopysio, tak każdy element jest demontowany na czynniki pierwsze i dopiero piaskowany, czyszczony, regenerowany, konserwowany. Benedyktyńska robota. Wiele piór z resorów jest przegnitych ale zostaną dokładnie odtworzone według pozostałych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2007 No i chwała Ci Jaca za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 I strzelił!!!!!!!!!!!!!!!!Szkoda ze takie małe zdjecia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Ja niestety bardzo bym chciał pomóc ale blizej mam do Wiednia czy Budapesztu niż trójmiasta. A co do zdjęcia to co Karcher wsadziliście do lufy??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Kamuflaż dobry?Ja myślę ze trza dziada wapnem trochę to bedzie na marzec 45 wygladał.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Czy ten hetzer ze zdjęcia to maszyna wyciągnięta niedawno z morza? Jeżeli tak, to widzę, że prace ruszyły ostro do przodu! Co do kamuflażu, to moim skromnym zdaniem jest ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Z tego co jeszcze chłopaki meldują Hetzer ma 1 trafienie + 3 przestrzeliny obok siebie na górnej części pancerza kaliber ok 12mm, na przedniej części wanny od dołu dwa rykoszety spowodowały pęknięcie płyty.Więc jak widać gryzł i został pogryziony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Bocian myślisz o TYCH przestrzelinach?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 I jeszcze razPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Na przednim pancerzu wewnątrz przedziału bojowego pod działem jest taki numer nabity.Zdjęcie małe ale tu go podaje901-7-(tu miejsce jakby na trzy cyfry ale h... widac)P81-23Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 No Jaca trzymasz rękę na pulse :)))Jak oceniasz wrak Hetzera po /chyba/ częściowym oczyszczeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Stan słaby.Ale idzie ku lepszemu.Jest człowiek który od poniedziałku będzie robił podwozie.Ale za to pod silnikiem blacha wanny stan nojka łacznie z farbą.Zobaczymy jak będzie dalej.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Taki znaczek.Ktos go rozpoznaje?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Podłoga w wannie pod silnikiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 jaca nie da się mniejszych tych fotek wstawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.