Sturmpionier Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Meleskul, bardzo fajne foty. Mogę prosić o przesłanie fotek na których widać nas - pionierów z Pionier 39 na maila? Mój mail stege@reenacting.euPozdrawiam,STEGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Właśnie posłałem co było, sprawdź mail. Daj znać, gdyby coś nie zagrało, to wyślemy inaczej.Pozdrawiam, Marcin(melescul) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonder Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 http://www.goslask.profort.org.pl/galerie/wyry_1/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
full_flavor Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 WitamW imieniu GRH 5 pułku piechoty Legionów pragnę podziękować Organizatorom za zaproszenie i gościnne przyjęcie. Po raz kolejny miła atmosfera rekompensowała „morderczą wielogodzinną podróż”. W szczególności pragniemy podziękować Piotrowi za organizację i rzeczowe podejście do tematu, obsadzie schronu ziemnego Arkowi, Tomkowi i Ernestowi za przyjęcie pod swoje skrzydła. Przesyłamy podziękowania naszemu kapralowi z 33 pp. – Jackowi, kolegom z SRH Wrzesień 39" , GRH „Grupa Operacyjna Śląsk” oraz koledze z SRH „Cytadela” którzy w wydatny sposób wsparli „siłę uderzenia” 2 drużyny, kolegom z GRH Festung Breslau za wytrwałość w trakcie naszych popisów wokalnych w namiocie przed próbą i wszystkim pozostałym nie wymienionym uczestnikom. Pragnę korzystając z okazji osobiście podziękować za możliwość objęcia warty przy replice sztandaru 73 pp. Do zobaczenia za rok.Leg. Radosław TumielGRH 5 pp. Legionów „Zuchowatych” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 4 Wrzesień 2007 Share Napisano 4 Wrzesień 2007 Kilka zdjęć:http://www.photo.reenacting.eu/v/AD1918_IIWS/wyry2007/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Czołem i ja tam byłem - już po raz trzeci. Było trochę skromniej niż ostatnio, ale to może i lepiej. Ponoć komandosi zapomnieli ammo do swych km-ów i było mniej hałasu :(pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 A tu przykład jak można sp... fajne ujęcie. Niestety.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyta Napisano 6 Wrzesień 2007 Share Napisano 6 Wrzesień 2007 Człowiek stara się złapać historyczny kadr a tu taki kwiatek.No cóż było ciasno.pzdr woyta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 filmikhttp://zapomniany.rybnik.pl/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=16&Itemid=63 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Zastanawia mnie co pcha ludzi do podkładania muzyki Rammsteina pod takie filmy - gdyby nie ona, film byłby extra...Jeśli autor filmu czyta, mała propozycja - dużo lepsze do takich rzeczy są ścieżki dźwiękowe z filmów (nawet niekoniecznie batalistycznych)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Własnie to samo pomyslalem. Wyszedl kit, a mogł być taki fajny filmik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Co pcha? Łatwo się domyślić, pewnie sentyment do muzyki Rammsteina.Muzyka z filmów, zwłaszcza ze scen batalistycznych, ma swoje wady. Kiedy przy takiej muzyce człowiekowi podskakuje puls na przykład na wspomnienie ataku konnicy Maximusa, a na ekranie widać trzesący się, niezmontowany obraz z jednego ujęcia, bez żadnej dynamiki, to efekt jest niezbyt fascynujący. A przecież nie dlatego, że sam film jest słaby - po prostu wsparty muzyką z wielkiej produkcji filmowej taki choćbny z największym jajem zrobiony amatorski filmik musi się mierzyć z inną ligą, a po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 hehAutor (nie ja!!!) nasluchal sie juz na temat muzyki oj nasluchal...a filmik robiony aparatem z wolnej reki wiec jest jak jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Mnie tam ten Rammstein pasuje - sentymentalna niemiecka ballada w zestawieniu ze scenami niemieckiej napaści wieje inteligentną ironią, jaką lubię.Chyba, że autor chce, żeby się szczerze wzruszać... wtedy inna para kaloszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 (Przepraszam za off-topic)Meleskulu czy czasem sprawdzasz swojego maila albo odpisujesz na maile ? Od 1,5 miesiąca próbuje się skontaktować i cisza. Prośba o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Hmm, jak już piszemy o muzyce, to może swe odczucia też uzewnętrznie...Film bardzo fajny, reszta jak przedmówcy. Ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Stary grat ze mnie, niereformowalny i nie ten guzik wcisnąłem...Chciałem rzec, że dobór utworu jest dobry (no, może Zerstören byłoby bardziej na miejscu, ale to już czepialstwo), brakuje tylko odpowiedniego pocięcia" filmu - jakby czołg wjeżdżał w kadr przy słowach Hier kommt die Sonne", byłoby wręcz mistrzowsko... ale i tak bardzo fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 ale i tak ramzes (autor) powinien dostac oskara :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek-strazak Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 moze ktos film krecil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 a ja miałem kamerę na Wyrach niestety mój kolega który miał kręcić wszystko, z bliska i dokładnie przyjechał za późno, kiedy juz na pozycjach w lesie czekałem z karabinem na bitwę. No i nie miałem możliwości przekazania mu kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 jedna z prób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 PB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Gdybyśmy mieli u nas w nimcach takie coś.......to napewno Polacy nie odparli by ataku... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzes94 Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 ok spotkałem sie z ostrą krytyką nie tylko na tym forum :) dostarcze wam film z oryginalnym dzwiękiem ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_101 Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Relacja z inscenizacji:http://www.reenacting.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=180&Itemid=88 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.