Skocz do zawartości

Za całe 5 zeta i nie tylko cz.3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Łuska od szrapnela (niemieckiego?, bo do carskiej trochę nie pasuje) znaleziona razem z żoną na skupie. (pojechała tam z własnej inicjatywy zobaczyć jak to jest szukać hełmów i innego wojennego żelastwa:). Chciała też przy okazji znaleźć mi jakis ciekawy fant). Jak na złość poza ta łuską i kanistrem WH nic militarnego nie było.

Skoro mowa tu o złomie i skupach złomu, to opowiem wam taką historyję jak sprzedawałem troche tegoż towaru :)
Puszki aluminiowe- jeździ mi gościu po worku foliowym magnesem, rozrywa worek bo się trafiła puszka stalowa (takie oszczędności dzisiaj- nie spodziewałem się :))
Pół reklamówki mosiądzu- rzucił na wagę, nawet nie zajrzał, zapisał ile kilo i poleciał schować nawet nie zaglądając do środka.
PS. Pewnie ma układ z którymś was i za cenę troche wyższą jak złom, wynajduje mu mosiężne artefakty, a że wychodzi na tym nieźle, to nie kombinuje i nie targuje się zbytnio :)))

Schodziłem dzisiaj 3 złomy i ani nawet łuski od pepszku nie znalazłem...
Ale zamieniłem słowo z amatorem ciepłych bułeczek ze złomu i mówi że było tutaj niedawno pare ciekawych rzeczy, ku mojemu zdziwieniu był to murzyn :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie