Skocz do zawartości

Za całe 5 zeta i nie tylko cz.3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzisiaj przejeżdżałem koło targu wpadłem na 10 minut -niby nic wielkiego ale zbieramy klamerki z hukami to łyknąłem od dziadka po złotówce hehehe za sztukasa harcerską i zuchowską –zobaczyłem jeszcze monety nowe dwu pensowe -dziadek za dwa zeta wrzucił mi ich trochę tyle ile jest huków- w domu zobaczyliśmy że nie wszystkie monety awers mają taki sam –trzy z nich widać- zagadałem z dziadkiem może coś przyniesie w sobotę ciekawego -pozdro

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Z wczoraj. Od zeszłego roku nie znalazłem zadnego hełmu takze ten egzemplarz bardzo mnie cieszy. W tle łuska haubiczna. Znalazłem jeszcze tego samego dnia łuskę kal. 88 mm do Flaka. Ostatnio tez trafiła się łuska od IŁA, sporo elementów drewnianych niemieckich skrzyń amunicyjnych w farbie i niemiecki klucz kawaleryjski. Był też kanister Wehrmachtu, ale w stanie agonalnym. Pozdrawiam

Sorki, że nie w temacie, ale trochę i w temacie...
Jaki jest sens oddawania na złom np. takiego hełmu? Skorupa waży może 1,5 kg (strzelam) to ile za to klient weźmie...70 groszy? To to to samo co dwie butelcyny po browarku i na piwo przecież nie starczy! Może mi ktoś to wyjaśnić? A może ja nie znam aktualnych cen złomu stalowego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie