yorik Napisano 17 Maj 2007 Autor Share Napisano 17 Maj 2007 Wiertaloty - latające trumny dla Polaków w Iraku.http://wiadomosci.onet.pl/1536984,11,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Cóż, z braku laku..... :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Chryste, jak oni tak mogą!!?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Cóż może lepsze byłyby drzwi od stodoły ;)Polskie realia i tyle.Trochę szkoda że żołnierze mogą zginąć przez defektowny sprzęt i do tego w nie przez nas wywołanym konflikcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarubek Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Prawda jest taka, i tej wersji będę się trzymał, że jedyny śmigłowiec lepszy od starej ósemki" to nowa ósemka" zwana siedemnastką". Śmigłowce z bumarowskiego kontraktu nie zostały odebrane z przyczyn politycznych (nie są to stare śmigłowce amerykańskie, tylko rosyjskie i Bumar nie jest firmą amerykańską tylko polską). Są to w tej chwili jedyne średnie śmigłowce wielozadaniowe w polskim lotnictwie, które są w stanie sprostać afgańskim warunkom eksploatacji. Przeszły remont główny i moim zdaniem to najlepsza decyzja z możliwych.Pozdrawiam - SzarubekPS. Razem z siedemnastkami" Irak nie odebrał dwóch fabrycznie nowych Sokołów", które Bumar kupił w Świdniku w ramach tego samego kontraktu. Przyczyny podałem powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Nie zapominaj drogi Szarubku o Mi-26 :)Śmigłowce amerykańskie i rosyjskie - nie ma jak widać obok porównania, co kto może :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Maj 2007 Share Napisano 17 Maj 2007 Duzy moze wiecej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don66 Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 Szarubek ma rację. Na pewno nie będą gorsze niż 30 letnie nielotne Sokoły" z USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 18 Maj 2007 Share Napisano 18 Maj 2007 acer, jeszcze większy miał być ten czempion: http://avia.russian.ee/foto/mi-32.jpg :)Czy my czasem nie mieliśmy zostawić w Iraku ten cały latający złom po naszym odwrocie stamtąd??I jest coś mocniej opancerzonego od Mi-24?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.