psioter5 Napisano 3 Czerwiec 2011 Share Napisano 3 Czerwiec 2011 szczerze mówiąc spalanie bardzo przyzwoite jak na prawie 7 litrów, mój były jeep XJ po swapie 2.5tdi palił 16 literków ON a jego v-max to było 120km/h. Zawsze możemy jechać do Wenezueli w tym roku benzyna tam kosztuje 7GR za litr tak to nie pomyka 7gr drugie państwo z najtańsza benzyna to Arabia Saudyjska 35grlitr :) na co im to jak oni w tej Wenezueli to maja 5 samochodów na krzyż :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 3 Czerwiec 2011 Share Napisano 3 Czerwiec 2011 psioter5 tam jest 17 litrow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Bez gwiazdy nie ma jazdy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 saperfts(misiutek) (762 / 61) 2011-06-03 23:43:50To jest samochód, który kupię pod trzema warunkami:- wygram w lotka,- bardzo dużo wygram w lotka,- przerobię wjazd na podwórko- to bydle mi się w bramie nie zmieściT.- to ja już wiem, dlaczego Ty ze mną po niemiecku próbujesz gadać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Mniemam, że kolega Yeti pisząc Kolor, nie związany, z problemami z długością/średnicą..." miał na myśli długości zwisów przedniego i tylnego i średnicę zawracania... Bardzo ważne parametry w terenie. Takim czymś czerwonym to może i do lasu wjedziesz, ale z powrotem to tylko na wstecznym;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Yeti, łazisz za mną na Forum, niczym anioł stróż.Martian...ale z powrotem to tylko na wstecznym..."Po co ? Takim bydlakiem to sam sobie zrobisz nową drogę na przełaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 T.- Twoja żona, jak ostatnio piliśmy kawę, delikatnie sugerowała, że należy na Ciebie uważać :-(Martian- oczywista oczywistość. Wbrew potocznym stereotypom, że czerwony lakier ( auta, nie paznokci ) oznacza problemy z libido. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 A moze cos takiego? Volvo,silnik 60km.spalanie od30 do 100L.wjedziesz,wyjedziesz a nawet poplyniesz.Disel.Tylko nie pamietam jaka cena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Traper... ale lakieru szkoda taki ładny czerwony.. Pewnie wszyscy widząc takie autko w lesie myśleli by że gdzieś jest pożar ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Mensguth- na pewnym portalu aukcyjnym są/były do kupienia... Tyle, że nie wiem czy można czymś takim po drogach publicznych pomykać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 Gosienice gumowe,swiatla sa.Wiec chyba by nie bylo problemu.Musze tylko jakos zalatwic adopcje przez szejka z Arabii Saudyjskiej i sigam w teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 saperfts(misiutek) mi nie chodziło o spalanie 7 litrów tylko pojemność a spalanie to było około 20l. ale co to jest z tego co się orientuję to T34 ma 38l pojemności :) mogę się mylić ale chyba coś koło tego miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 aha no to moj blad bo pozno juz bylo :)ale takim volvo to by posmigal. a jaki to model jest bo nie moge sobie przypomniec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 oki juz sobie znalazlem :) cena okolo 28 tysiecy:)to jest volvo bv 202 calkiem sympatyczny " pojazd:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 4 Czerwiec 2011 Share Napisano 4 Czerwiec 2011 moge podeslac film z takiej jazdy gdyby ktos chcial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 tak przejrzAlem wszystkie posty i zauwazylem ze nikt nie wymienil tutaj LAdy NIVY przeciez to sa auta tez typowe w teren moze nie az tak jak jakis patrol czy inny land rover, ale cenione tez przez ludzi. co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 5 Czerwiec 2011 Share Napisano 5 Czerwiec 2011 łada krasiwaja technologia. Ładzianka jest w miarę sympatyczna, nie tak dawno skończyli ja produkować trochę za droga ale po małej przeróbce tylnego zawieszenia zacnie śmiga. Tylny zawias siedzi tam na ciągle wykręcających się paru mizernych śrubkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 wogole slyszalem taka opinie ze jak sie kupuje nive np tak jak byl ten ostatni wypust to trzeba ja dac mechanikowi zeby ją rozebrał tzn silnik i zlozyl jeszcze raz . pic na wode? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 6 Czerwiec 2011 Share Napisano 6 Czerwiec 2011 nie wiem jak tan niwa,ale znajomy z Suchego Lasu jezdzi BERDeEMEM.Wrazenia z jazdy niesamowite.Dopuszczony do jazdy ulicznej.Robi respekt na ulicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiczka1111 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 land rover najlepszy w teren. Ta firma powstała z myślą o ciężkim terenie więc ma jakieś doświadczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Może nie terenówka, ale już 6 lat jest ze mną i nie zamienie na nic! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 ładne felgi masz w kroście, nie szkoda ci ich na las? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Na szczęście moje miejscówki nie wymagają terenowego sprzętu :) W razie czego stary erenowy" komplet czeka w garażu. W głąb lasu autem się nie zapuszczam, przeważnie wole z laczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekass Napisano 7 Czerwiec 2011 Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Była Vitara , był Wrangler , a teraz Samurai . I muszę powiedzieć że ten ostatni jest najdzielniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 witam ,a moze taki TOMCAT-300koni.cena jedyne 500,000 pln.3 wyciagarki,przeswit 60 cm.zuzycie paliwa w terenie ok 100L.Na ulicy to jakies 30-40 litrow.A jaki gang silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.