Skocz do zawartości

Twoja informacja na temat Bursztynowej Komnaty :)

krysteks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prawie każdy, na bank, słyszał w swoim życiu historię o miejscu ukrycia tego skarbu, podzielmy się tymi informacjami:

Leżałem w szpitalu, a obok mnie dziadek, który strasznie lubił opowiadać różne historie ta jedna utkwiła mi najbardziej, otóż według tego co mówił to ,że brał udział w ukrywaniu bursztynowej komnaty i zna to miejsce nawet pisał o tym do prezydenta Wałęsy (niejednokrotnie) miejsce to ma być w jednym z NRD-owskich większych miast (nie pamietam, w którym) wykopano tunele i to w dodatku w centrum miasta, co dalej działo się z tym Panem trudno powiedzieć, ale ciekawa opowiastka :)
Napisano
ja wiem co się z nią stało! odnalazł ją utajniony ormowiec, ulubieniec dzieci i młodzieży - Pan Samochodzik w warmińskich jeziorach. I komuniści przepili ją dosłownie - patrz afera żelazo ;-)
Napisano
To nie tak.Pan Samochodzik znalazł chińską podróbe a ta własciwa stoi w skrzyniach u mnie ale nie miałem czasu rozpakowac bo teraz układam tory aby dojechac pod dom pociagiem ze złotem Wrocławia.
Pozdrawiam
Napisano
Już kolejny raz powtarzam, że jest u kolegi w Rosji, ma też wyłożoną łazienke(o pow. 200m2)procesorami pentium V 8,2 GHz. Fajny gość.
Pozdro.
Napisano
Żarty żartami, ale ci co za dużo wiedzą o Bursztynowej Komnacie znikają w tajemniczych okolicznościach. Kosmici? Kto wie. Dlatego Panowie miejcie się na baczności! Za dużo wiecie w temacie! :-)
Napisano
Ludzie, przecież Bursztynowa komnata została znaleziona. Jeden z największych przekrętów w dziejach Świata. cyt.. Dziś można podziwiać rekonstrukcję Bursztynowej Komnaty w Pałacu Jekateryninskim w Carskim Siole.. TO NIE REKONSTRUKCJA tylko ORYGINAŁ. Ruski złożyli się NIBY z Niemcami. Prosty plan! Komnatę znaleziono w Niemczech, przetransportowano do Ruskich.
Fikcyjnie Państwo wzięło GRUBE MILIONY na rekonstrukcję. A przecież nie wydało grosza, bo to ORYGINAŁ. Szukacie więc czegoś co nie istnieje. Pozdrawiam.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Prosty plan. Łatwa kasa, nikt się nie czepia. ORYGINAŁ bursztynowej komnaty znajduje się w Pałacu Jekateryninskim w Carskim Siole. TAK TO FAKT :]
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Przypominam Cirrus, że w akcje rekonstrukcji byli zaangażowani również polscy jubilerzy i inni tacy od bursztynu, który także w Polsce był kupowany.. więc?
Napisano
Moim zdaniem odpowiedź na to pytanie, jest odpowiedzią dlaczego jej dotychczas nie odnaleziono. Należy też przypuszczać, iż jeśli ktoś wie gdzie ona jest, to napewno nie może zrealizować swoich planów i dlatego też jeszcze przez wiele lat nic w temacie się nie będzie działo. No chyba że jest tak jak napisał CirrusCX etc.
Napisano
Herbstnebel - kupowali, bo jakoś to musiało wyglądać REALISTYCZNIE. Przecież każdy wie CO BY SIĘ DZIAŁO jakby znaleziono komnatę. A w ten sposób obyło się to najwygodniej i najkorzystniej. Bo skąd od razu Niemcy zaproponowali chęć rekonstruowania komnaty wspólnie z Ruskimi? Śmierdzi pieniędzmi jak nic. Szybko, sprawnie i po bólu, o tych MILIONACH wyciągniętych od sponsorów i Państw nie wspomnę. Każdy dostał za milczenie po kilka milionów i jeszcze zostało. Taka jest prawda Panowie. Pozdrawiam.
.
.
.
Cirrus
Napisano
Wow! Odważna i dość sensacyjna teoria! Podziwiam cię CirrusCX! Były takie przypadki z obrazami...długo wisiały jako kopie, a przypadkiem odkryto, że jednak oryginał, albo zamalowane inne oryginalne płótno. Nie wykluczałbym również i twojej hipotezy, choć byłby to chyba największy przekręt XX w. :-)
Swoją drogą, kiedy pokazywali spoty z tejże rekonstrukcji, jako laik w tej dziedzinie byłem zaskoczony skąd dokładnie wiedzą jak to w szczegółach ma wyglądać? Nie chodzi mi o to że gdzieś tam np. orzełek, tylko, jaki ten orzełek itd.
Pozdro detektywie :-)
Napisano
Hmm dość ciekawe ale właśnie dość dużo widziałem swego czasu materiału filmowego z pracy nad kruszcem i co się z tym potem działo, ponadto to nie wykwitnęło o tak od razu - Niemce do nas przyjadą, dogodomy się, flaszke obalym i za tydzień bursztynowa komnata jest". Tylko o ile pamiętam ta rekonstrukcja trwała latami i wszelkie przekręty byłyby kąskiem pięknym dla mediów. A ponadto koleś, który dostał za milczenie dostałby drugie tyle od jakiejś gazety i jeszcze by mu starczyło na operacje, jakieś Bahamy i zmianę nazwiska coby go KGB nie ścigała...
Napisano
Moj ojciec w latach 40tych do lat 50tych wychowywal sie w rejonach pomiedzy Krolewcem a Klajpeda. Nie twierdze ze on wie ale opowiadal o swoim dziecinstwie.Jedna z takich historia byla taka ze w jakims zalewie staly zatopione niemieckie kutry do ktorych mogli sie dostac.Z tych kutrow wydobywali muszkiety stare monety a takze kawalki desek oklejonych wlasnie bursztynem.Nie zdawali sobie wtedy ze sa to cenne rzeczy wiec wszystko znow ladowalo w wodzie lub wymieniali sie ze soba na inne drobiazgi.Tyle mojego na ten temat.
Napisano
ale gadacir... ja juz od dawna mam ja w swojej kolekcji, znalazlem ja jak odkrylem nowy schron w mojej okolicy xD, powiem Wam ze nawet troszkie wazyla:]

A tak na powaznie to wersja CirrusCX jest prawdopodobna, ale niestety My nie mozemy tego sprawdzici i potwierdzic:(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie