Teutonic Napisano 22 Maj 2007 Share Napisano 22 Maj 2007 Czy są już może nowe, aktualne informacje (grupy, scenariusz) dot. tej imprezy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 5 Czerwiec 2007 Share Napisano 5 Czerwiec 2007 smochy powyżej napisał - Panowie w dniu dzisiejszym dokonano ostateczynych ustaleń dotyczących części rekonstrukcji obejmującej 45 rok.I dobra wiadomość bedzie większa niż planowaliśmy na początku. Szczegóły już wkróte na oficjalnej stronie imprezy.pozdrawiamsmochy GRH LOW"trochę czasu już upłynęło od tego postu, a na stronie imprezy nic nie drgnęło :-(((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GumShield Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Pojawił się plakat imprezy a także oficjalne scenariusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dexter_k Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 No tak, plan jest ale wciąż żadnych szczegółów na temat epizodu z 45 roku. Czy różnica w wymiarach dat na plakacie jest świadoma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 No i gdzie na plakacie - poza datą - jest mowa o 1945??? Skoro ma być też epizod z 1945 to z plakatu nic się o tym nie dowiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestler Napisano 15 Czerwiec 2007 Share Napisano 15 Czerwiec 2007 Gdzie można znaleźć scenariusz? Mozecie podać link na waszą stronę/czy wszystko jest na stronie wwwkosakowo? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pis001 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 gdzie na plakacie po za datą 1939 jest napisane o walkach z 1939 roku? Jak wszyscy widzą sam plakat jest dość wymowny?.Patrząc z perspektywy przechodnia widząc ten plakat wnioskuje się tylko „1939” a data 1945 to tylko koniec 2wś, trochę przykro.:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Z perspektywy szarego przechodnia to ja widzę dwa napisy: Kosakowo 1939" i KĘPA OKSYWSKA 1945" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pis001 Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 Na reklamach, które mają trafić do odbiorcy liczy się jej wymowa a w tym wypadku tworzy ją obraz, obraz biegnącego do ataku marynarza, umęczonego ciągłą walką rkmisty i stojącego na straży macierzy żołnierza, reszta prócz daty imprezy i miejsca to szara strefa nie zbyt interesująca kogokolwiek.A swoją drogą to bardzo fajnie narysowany plakat, gratulacje dla autora.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 17 Czerwiec 2007 Share Napisano 17 Czerwiec 2007 To Twoja iterpretacja ;) I chyba nie do końca celna. Moim zdaniem przekaz w tym plakacie jest prosty i czytelny. Kosakowo 1939" jako główny element (całość grafiki i większość tesktu), Kępa Oksywska 1945" jako epizod/dodatek (wyraźnie marginalny). To prosty i czytelny przekaz, dla mnei jak wielki czerwony znak STOP.Na reklamach, które mają trafić do odbiorcy liczy się jej wymowa a w tym wypadku tworzy ją obraz, obraz biegnącego do ataku marynarza, umęczonego ciągłą walką rkmisty i stojącego na straży macierzy żołnierza, reszta prócz daty imprezy i miejsca to szara strefa nie zbyt interesująca kogokolwiek."Rozumiem, że bez względu na to co jest tam napisane Ty od razu wiesz, że chodzi o 1939 roku. Nawet jakby było napisane BERLIN TECHNO PARADE 2007" ? Czy na pewno napis nie ma znaczenia ? Moim zdaniem wielu własnie zainteresuje. Nie bardzo widzę też na plakacie rkm-istę - gdzie go dojrzałeś ?Niestety obawiam się, że to co wyróżnia dobry plakat to:1. Dobra grafika (tu jest)2. Czytelna informacja co to jest (też jest)3. Na końcu dopiero detale gdzie,kiedy i po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Czytelna informacja - zgodzę się. Pamiętajcie, że to przecież, jak zrozumiałem dopiero MAKIETA plakatu - będą tam jeszcze wszystkie patronaty medialne, sponsorzy itd. - będzie gęsto od napisów i napisików - obejrzyjcie którykolwiek plakat z Bzury w wersji z Do Broni" i w wersji alepianej"A ta dobra grafika, to gdzie, Bolek? Zresztą, kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Plakat jest fajny - widzę rękę kolegi Wróbla. Reszta to rzecz gustu - czyli do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 No, ja właśnie w tej sprawie i to już wielokrotnie. W pracach p. Wróbla ostatnio coraz rzadziej widuję rękę (i głowę) Artysty Wróbla, którego zawsze ceniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GumShield Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Mi się podoba, oddaje klimat walk na wybrzeżu.. chodź dla mnie marynarz powinien mieć hełm ale to szczególik:)Molescul ty chyba jakąs krucjate prowadzisz? trąbisz o tym że prace Wróbla ci sie nie pododbają.. chyba znasz to powiedzenie?..jeszcze się taki nie narodził co wszystkim by dogodził.." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 18 Czerwiec 2007 Share Napisano 18 Czerwiec 2007 Powiem szczerze, że mi również ostatnie rysunki Wróbla (w tym ten na Kosakowo) jakoś nie odpowiadają. Miewał lepsze w swojej karierze.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Tak, prowadzę krucjatę. Kolega Krzysiek ma rację. Od różnych miernot nie trzeba wymagać zbyt wiele, ale od ilustratora tej klasy co p. Wróbel można oczekiwać, że nie będzie chłamem niszczył swojej wieloletniej legendy.Dlatego prowadzę krucjatę. O, tu jest J. Wróbel, a nie te jego dzisiejsze produkcyjniaki. A.D.1990Co najgorsze, mam wrażenie, że spadek poziomu wynika tylko z pośpiechu wywołanego koniunkturą - i z przeświadczenia autora, że dla tego kręgu odbiorców takie ilustracje \\wystarczą\\"Czyli, że w oczach tego utalentowanego artysty jesteśmy bandą bezgustnych plastycznie ignorantów, którym wystarczy tylko poumieszczać na rysunkach sprzączki we właściwym historycznie miejscu, bo dbałość o jakość formalną i tak nie zostanie (jak zapewne p. Wróbel przypuszcza) przez nas doceniona.I dobrze nam tak.---------------------------------------------------------Meleskul - krytyka tak i owszem, ale jednak postaraj się obniżyć emocjonalny wydźwięk swojej wypowiedzi. Prowokujesz ataki.PozdrawiamKrzysiekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora krzysiek 06:39 20-06-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 PS. Czasem trudno mieć wenę do własnego pomysłu – a uporządkować i wykonać takie zlecenia – nie jest tak łatwo jak wyklikać na klawiaturze słowo „chłam”. Nie sądzicie, że obraźliwa krytyka jest chłamem – który niszczy dotychczasowy (...) np. „ talent” pisarski ?. Prace Wróbla pozostaną – te słabsze i te lepsze - i będą jakąś cegiełką naszych pasji – a takie obraźliwe wyskoki ..... nic nie wnoszą ..... dosłownie ZERO wstyd !. Nie znam Wróbla – ale gdybym miał obiekcje do Jego prac – najpierw próbował bym Jego się zapytać „ co się dzieje” i ewentulanie to skomentował. Ktoś z Nim gadał na ten temat !?. Z wyrazami przykrości, Stopczyk :o) .-------------------------------------------------------Proszę bez ataków personalnych i bez używania wielkich liter w poście.PozdrawiamKrzysiekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora krzysiek 06:40 20-06-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Jeśli się zleceń nie może z braku czasu wykonać na swoim własnym,wysokim poziomie, to mając taką renomę, nie bierze się ich w ogóle, żeby się nie ośmieszać. Proste?Dużo też kolega misio zleceń plastycznych wykonał, że taki światły?Za wszystko, co piszę, biorę odpowiedzialność pełną, nieważne, czy mi zajmie pisanie \\ a klawiaturze\\" krytycznych uwag sekundę czy dobę.Ostatnie ilustracje p. J. Wróbla to chłam, podczas gdy WCZEŚNIEJSZE prace tego artysty są GENIALNE!!!!!Porozmawiać z p. Wróblem? Bardzo chętnie. Od dziecka o tym marzyłem, podczas, kiedy kolega misio zapewne nie miał pojęcia w swoich mlecznych czasach, kto zacz.--------------------------------------------Bez ataków personalnych.PozdrawiamK.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krzysiek 06:41 20-06-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 A w każdym razie są te obecne prace mocno nijakie - żeby już nie szafowac słowem chłam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misio3 Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Krytyka - popieram. Obrażanie ludzi lub ich pracy = ZERO . Zapamietaj Meleskul = ZERO !!!! :o) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meleskul Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 No, zaczyna być nieźle. Mój ulubiony ilustrator - i ponoć go obrażam.Czy kolega misio czyta w ogóle moje posty? Czy tylko odnajduje w nich punkt zaczepienia do pisania wielkimi literami słowa ZERO?Czy kolega misio był kiedyś czymś zafascynowany? Jeśli nie, to współczuję.A czy kolega misio kiedyś się może jakimś obiektem fascynacji rozczarował? Nigdy? To zazdroszczę.Zawsze w dyskusjach podawałem J.Wróbla (razem z Janem Marcinem Szancerem i Józefem Markiem) jako przykład ilustratora wielkiej klasy w czasach ogólnej nijakości.I co, mam teraz piać z zachwytu nad każdą produkcją" p. Wróbla, kiedy nie zawsze jest nad czym piać z zachwytu?A ręczę koledze misiowi - chętnie popiałbym z zachwytu znów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAB Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Z mojego punktu widzenia jako czytelnika tego forum nietrudno dostrzec, że dobrej robocie chłopaków z LOW-u raczej szkodzą takie dziwne wypowiedzi...Niestety coraz częściej widać, że używanie obraźliwych słów i psucie wątków nic nie znaczącym spamem jeśli samemu nie potrafi się niczego zaprezentować to domena co poniektórych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Osobiście uważam, że nie ma nic złego w tym, jeśli o pracy artysty powie się: słabe, dobre, beznadziejne. Od tego jest artystą i od tego podpisuje się na swoich pracach własnym autografem. Każdy odbiorca sztuki ma prawo do krytyki i wypowiedzenia swojego zdania. Co więcej, wcale nie uważam, żeby krytyka pracy p. Wróbla, wpływała w jakikolwiek sposób na jakość pracy chłopaków z LOW.A teraz dodatkowo proponuję obniżenie temperatury sporu o dwa stopnie, bo będę musiał interweniować w posty, a bardzo tego nie lubię. PozdrawiamKrzysiekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora krzysiek 06:42 20-06-2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berlin Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Nie wiem o co te wielkie haloo?Nie będe wnikał w sprawy- lepsze i gorsze prace J.Wróbla.Ważne że plakat podoba się organizoatorom a że innym nie przypasował?? to juz ich problem.Zrobicie impreze, zaanagażujecie grafika, więc bedziecie mogli sobie pomarudzic co i jak ma być na plakacie.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 A to dzieło Jarka Wróbla w stylu moim ulubionym - rozpatrywany projekt Bzury 2007:-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.