huk 100 Napisano 16 Maj 2008 Autor Share Napisano 16 Maj 2008 wszelkie dyskusje hipotezy –proszę na dział Towarzyski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwecja Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Huku to z wypadu z Totalem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 nie - z Hukami -reszta nie dojechała - pewnie bali sie błota -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 wyżej pisałem ze trochę poeksperymentowaliśmy -zaraz napisze o co chodzi -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 Otóż może sie pobrechtać !!:):) szukaliśmy z młodzieżą za pomocą mosiężnych różczek :):) -panowie są pierwsze efekty !W tamtym roku byłem na budowie gdzie mój kolega pracuje na koparce – podjeżdżam do niego patrzę a on wychodzi z koparki z jakimiś drutami i chodzi po budowie -aż se usiadłem - odbiło chłopu na stare lat –myśl€ .Po chwili mnie zauważył i pochodzi do mnie wita sie jak gdyby nic –patrzę na jego druty i nic sie nie odzywam -po chwili rzuca -co różczek nie widziałeś ?--nie odrzekłem i dalej sie patrzę dziwnie na niego :):):).Pominę pewne szczegóły -okazało sie iż on przed kopaniem zawsze sprawdza teren tymi drutami -jeżeli na planie nie ma żadnych przewodów i kanalizacji -bo nie wierzy już planom .Bardzo wiele razy sie naciął bo na planach nic nie było a pozrywał przewody gazowe i itp. .Przypadkowo trafił na kogoś kto mu pokazał jak sie obchodzić z tego typu urządzeniem"-powiedział mi że jak sie nauczył to już nie wjechał łychą na żadne instalacje i sprawdza w ten sposób zawsze przed i w trakcie kopania -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 ale dokończe już jutro - bo padam na pysk -byłem dzisiaj komunistą :):):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 18 Maj 2008 Share Napisano 18 Maj 2008 Daj zdjęcie takiej różczki huk i pokaż co wyskoczyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 18 Maj 2008 Autor Share Napisano 18 Maj 2008 jutro - bo dzisiaj mi szumi we łbie -:):)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 Kolega miał te swoje różczki zrobione z dwóch elektrod -odbija młotkiem otulinę i już ma różczki -zawsze tak robi bo jak mówi wiecznie je gubi więc nie inwestuje w takie urządzenia -ale mnie doradził abym wziął drut miedziany albo jakieś pręty z mosiądzu –bo dają leprze efekty -właśnie te ostanie znalazłem na złomie i wygiąłem pod kontem .Pojawiłem sie u niego a on zaczął mi tłumaczyć co i jak- rzucił mi kluczyki od koparki na ziemie -i kazał po tym przejść wiecie że to zadziałało kiedy przechodziłem nad kluczykami obydwa drutu zeszły sie w kierunku mojej klatki .Zabrałem je w Bieszczady i na Okrągliku moje huki zobaczyli jak je wyjmował i od razu kazali abym ich nauczył .Nie dali mi w ogóle ich do ręki – harty jedne po kilku nie udanych próbach -bo trzymali je zbyt mocno -należy je tylko lekko utrzymywać – zaczęło im coś wychodzić heheh mieli zabawę z tego przednią -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 Zapamiętajcie -to są chyba pierwsze w Polsce znalezione zgodnie z ustawą elementy samolotu z drugiej wojny światowej hehehehehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 Szarubek może by to zidentyfikował ? -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 4-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Oj zdziwiłbyś się kolego Huku ile ludzi gania z sprzętem wachającym":)))A ja nadal podchodzę do tego raczej sceptycznie chociaż zdarza mi się eksplorować z ekipą która używa takich gadżetów":)))Ja jednak wierzę w sprzęt elektro-magnetyczny:)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 f35jsf -zgadza sie ! ja też traktuje to jako doświadczenie i zabawę, rozrywkę :):) -szukanie w ten sposób to proces bardzo powolny -ale skuteczny hehehe- mam pewne plany co do tego urządzenia -ale jak je zrealizuje to coś napisze :):)-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrSmith Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 Jak się trzyma takie óżdzki"?Na jakiej wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 19 Maj 2008 Autor Share Napisano 19 Maj 2008 ja trzymałem na wysokości tułowia początek klatki piersiowej -ale myślę że to nie reguła - :):) trzymałem tak jak mi było wygodnie -druty nie ściskać w dłoniach tylko tak trzymać aby mogły sie obracać muszą mieć luz - może wypowiedział by sie ktoś bardziej doświadczony w tym temacie -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 19 Maj 2008 Share Napisano 19 Maj 2008 ja tylko wodę potrafię...i żywą gałązką...---dzięki za temat...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujekblacha Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Dwie próbówki laboratoryjne w ręce. Jeden drut do jednej a drugi do drugiej i jazda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 20 Maj 2008 Autor Share Napisano 20 Maj 2008 mnie radzono przewiercone na wylot kołki drewniane -ale same dłonie powinny wystarczyć -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 FACHOWE" rozwiązanie do drutów...sprężynka - jako łożysko ślizgowe drutu...czyli dłoń trzyma sprężynkę - a w niej luźno obraca się różdżka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poznający historię Napisano 6 Maj 2018 Share Napisano 6 Maj 2018 Moje uszanowanie!Uwielbiam przeglądać stare tematy na tym forum, a ten urzekł mnie niezmiernie - huk zadziwiony różnorodnością klamer, poszukiwanie dzwonów cerkiewnych. W takich chwilach czuć bardziej niż kiedykolwiek sedno naszej pasji i całą paletę naszych motywów- zarobki, rekreacja, historia. W zeszłe wakacje wędrowałem szlakiem polsko-słowackim, ale tylko z plecakiem i gitarą, mimo to podniosłem kilka łusek i inne okruchy historii. Odwiedziłem Balnicę (niewiedząc o wydarzeniach z 2006r.) W to lato na pewno znów zawitam w Biesy, kto wie może spotkamy się na szlaku. W każdym razie, dziękuję za ten wątek, pozdrawiam wszystkich udzielających się tu i odgrzewam- może ktoś chce się podzielić tym co się udało zdziałać przez te 10 lat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poznający historię Napisano 7 Maj 2018 Share Napisano 7 Maj 2018 No i dziś dorzucę parę zdjęć z mojej zeszłorocznej wyprawy. Połonina Caryńska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poznający historię Napisano 7 Maj 2018 Share Napisano 7 Maj 2018 J.w. Wchodząc na szczyt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poznający historię Napisano 7 Maj 2018 Share Napisano 7 Maj 2018 Miejsce po kaplicy w Balnicy użyczyło wędrowcom cienia i wody ze strumienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.