karpik Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Ślimak, teraz ja jestem sprite...:)))Ps. widzicie te gigantyczne szyszki i liście na foto?Ta anakonda miała 10 metrów, a ślimak przynajmniej metr:))
pattern1937 Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Witam!W tamten piąteczek widziałem 3 sarenki, troszkę się przestraszyłem bo podeszły bardzo blisko, najgorsze jest to, że mam całe plecy pogryzione od tych takich dużych mrówek, no i załapałem się na kleszcza ;(.
bjar_1 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 To ostatnie zdjęcie to nie łoś?Ja ostatnio na 2 godzinnym spacerku : 9 zajęcy, 3 bażanty i sarna, tak więc zwierzyny jest...
acer Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Jaki tam łoś, zupełnie nie te proporcje szkieletu, w ogóle rozmiaru ciała, wielkości racic....Trzeba by przyjrzeć się bardziej widocznej tam czaszce.
acer Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Chociąż układ i rozmiar tylnych kończyn dziwnie znajomy- to Sus scrofa - dzik...
maly193 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 dodaję jeszcze jedno zdjęcie ale niewiem co to takiego,dł. około 2m :))
acer Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 Panowie, nie wierzycie mnie zawodowcowi, więc żeby was przekonać dowód - szkielet gatunku z rodziny świniowatych - nie mam od ręką zdjęć szkieletu Dzika więc zdjęcia układu kostnego najblizszego kuzyna - świni domowej.To samo co zdjęcia znalezionego w lesie szkieletu.Z tym że nogi szkieletu z lassu pokryte są szczeciną właściwą dla dzika, a nie świni domowej.Teraz chyba wszystko jasne. Pewnie jakiś postrzałek, który odszedł od miejsca trafienia, nie znaleziony przez myśliwego, oddał ostatecznie żywota dziczego. A wkrótce potem inne towarzystwo z lasu, lisy, a może i wałęsające się psy obrały do kości.
maly193 Napisano 3 Czerwiec 2007 Napisano 3 Czerwiec 2007 acer masz racje to raczej dzik,racice wyglądają na dzika.
Grzechotnik Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 Odświeżamy wątek.Taka sobie zagadka jedna czy dwie?Acer-milcz :)
czarnykot Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 ...po pełnym przygód spacerze z wykrywką na terenie starego młynu w gęstym buszu... wychodzę wreszcie na asfalt a tu taka niespodzianka... może przesłanie jakieś? ...odrazu mówię, że to nie moje auto miało z nim bliskie spotkanie ;)
dago2 Napisano 3 Październik 2007 Napisano 3 Październik 2007 Strasznie dużo trupów w tym temacie pokazujecie. Może ktoś coś wesołego wklei. Pozdrowionka. dago2
bjar_1 Napisano 6 Październik 2007 Napisano 6 Październik 2007 ...i taka sympatyczna gąsieniczka Szczotecznicy szarawki (Calliteara pudibunda).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.