Rumburak Napisano 12 Listopad 2003 Autor Napisano 12 Listopad 2003 Hello! Zainteresowanych walkami o Poznań w 1945 informuję, że wyszła właśnie fajna książka o walkach niemieckich czołgów i dział pancernych. Książka nosi tytuł Pancerna rezerwa uderzeniowa Poznań 1945" i wyszła w nowej serii Festung Posen. Okazuje się, że w Poznaniu walczyły: 1 Tygrys, 2 Pantery, 1 PZKMPF IV, 1 Hetzer i paręnaście innych Stugów i Stuhów.Książka warta (chyba) przeczytania, bo to nowość. Tego tematu od straony niemieckiej nikt jeszcze nie poruszał. Kosztuje 28 zł. Mam nadzieję, że nie potraktujecie tego postu jako reklamę. POZDR
jotes Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Dzięki za informację. A gdzie można ją kupić (w Poznaniu)?
bjar_1 Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 :) To strasznie dużo było tych czołgów w Poznaniu :)Rzeczywiście pancerna rezerwa uderzeniowa"...pzdrbjar_1
beaviso Napisano 12 Listopad 2003 Napisano 12 Listopad 2003 Jako Gdańszczanin niecierpliwie czekam na wzmiankowaną kiedyś w Militariach i Faktach" książkę p. Wojciecha Molskiego (mistrza Polski w dioramach pancernych) o pancernym aspekcie walk o Trójmiasto.
Gość Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Hello! Książkę można kupić w rewelacyjnej księgarni Dobra Książka na placu Wielkopolskim (to nie reklama - to informacja).POZDR
pepe Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Napisz kto to wydał i ile kosztuje. A ja z checią poczytałbym o walkach: Głogów '45, Wrocław '45 ( to co wyszło do tej pory, raczej mnie nie satysfakcjonuje :). Czy tez ogólnie Dolny Ślask '45. Kto ma inne życzenia. Moze sie znajda autorzy :o)! Pozdrawiam !!
jotes Napisano 13 Listopad 2003 Napisano 13 Listopad 2003 Rumburak: jeszcze raz dzięki za informację :-)Pzdr,jotes
Gość Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 W poznanskich PZF-ach pisali jeszce o paru transporterach sdkfz 251 i jakiejs haubicy samobieznej niezidentyfikowanego typu.
Marek Jaszczołt Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 A to można kupić gdzieś poza Poznaniem, na ten przykład w Warszawie, wie ktoś?Marek
yoony Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Marek mozna elvisa zatrudnic :)a o jakiejs publikacji dotyczacej Łodzi ktos nieslyszal?
Kmicic Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Do Beavisto: podejdź sobie kiedyś na bazar we Wrzeszczu, tam jest taka budka, w której Wojtek sprzedaje modele i książki militarno-modelarskie. Sam będziesz mógł go zapytać kiedy będzie książka :)))Pozdrawiam.
beaviso Napisano 14 Listopad 2003 Napisano 14 Listopad 2003 Dzięki Kmicic! Byłem w styczniu, rozmawialiśmy - fajny gościu, choć specyficzny!Jak byłem dzieckiem, za PRLu jeszcze, to w tym modelarskim kupiłem czeski model KP" S-328 Smolik :) Aha, to targ, ale nie we Wrzeszczu.Co do książki - jakoś wykrętnie to pan Wojtek potraktował i w końcu się nie dowiedziałem. Ale nie zanosiło się zbytnio :-/pozdr,M
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.