Skocz do zawartości
  • 0

Co to jest?

nowicjusz9

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A co do pierwszych fotek naprawdę nikt nie ma pojęcia co to jest. Nikt nie trafił na taki wynalazek? Nie jestem znawcą tematu, ale myślałem że takie grono osób jak tu będzie potrafiło zidentyfikować jakiś kawałek rórki z lusterkiem w środku.
Napisano
W tej rurce jest lusterko?! - pewnie pod kątem 45st?? - czyli jest to coś, co konstrukcją nawiązuje do peryskopu... (jakiś wziernik kątowy, część celownika...)? Wymiary tego lub skala odniesienia może tu być cenną wskazówką.
Trzeba mieć też nadzieję, że jakiś znawca się jednak znajdzie i rozpozna...
Czekajmy więc.
Napisano
cześć,te pasy jeśli łącząca je skóra tworzy rączkę taka jak od walizki lub dużej teczki to służyły do przenoszenia dużych i niewygodnych przedmiotów które nie miały własnych uchwytów transportowych,poprostu robiły z nich walizkę.pozd.marek
Napisano
cześć,bez bić to niemożliwe.ja mam gdzieś ruskie wyprodukowane w latach 90 z plastykową rączką toteż te twoje parę lat muszą mieć pozd.marek
Napisano
Po stemplach jest tylko zarys obramówka" więc niczego się z nich nie odczyta. Jedyny fakt do stwierdzenia to to że uchwyt i wstawki są z bardzo gróbej skóry. No i stan jest super bo leżały na strychu w walizce. Jak kogoś interesi to mogę się pozbyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie