HU13ERT Napisano 27 Grudzień 2007 Share Napisano 27 Grudzień 2007 Witam. Kiedyś zidentyfikowano mi ten kawałek jako część gasiennicy od RSO. Jeśli to prawda to chętnie przekażę ją w dobrej sprawie. Mam tego około naście..może 20 ogniw. Proszę o kontakt na priv.PozdrawiamyH&M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 27 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2007 Witaj HU13ERT !Twoje ogniwa pochodzą z RSO i na pewno bardzo się przydadzą przy odbudowie. Wielkie dzięki za taki konkret", wysłałem Ci e-mail.Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Siedzę sobie wygodnie w foteliku w tym f..... New York i czytam .......wpisy .... Święta to jednak wspaniały czas, bardzo się cieszę że w tak krótkim czasie wspólnie zrobiliśmy tak dużo.Z swojego doświadczenia wiem że tylko szalone i trudne wyzwania przynoszą satysfakcję i dlatego postanowiłem wspierać Lemeryta ..... niestety na odległość. Doskonale zdaję sobie sprawę z piętrzących się problemów przy realizacji tego wyzwania ale Lemertyt głowa do góry uśmiech na lico i do przodu i nie siej defetyzmu. Widzę że w święta się rozmarzyłeś silniczek Ci się marzy. W O W !! Ale marzenia są do spełnienia ... zorganizujmy zbiórkę na motorek by było mniej zachodu podaj na forum nr konta muzeum, podaj formułkę która powinna być wpisana na przelewie oraz na dodatkowym piśmie skierowanym do muzeum. I do dzieła każda przecież nawet najmniejsza wpłata przyczyni się do realizacji tego projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 Witam Sznownych KolegówCieszy mnie, że jednak można coś zrobić w naszym kraju z wykopanym pojazdem bez wzajemnych pyskówek i w atmosferze zrozumienia i współpracy. Dokładam się do prośby Kolegi z poprzedniego postu. Mieszkam niestety za granicą i nie moę pomóc fizycznie - chętnie jednak wspomogę wpłatą na konto. Liczy się każda suma, ziarnko do ziarnka...Gratuluję zapału i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lufcik Napisano 28 Grudzień 2007 Share Napisano 28 Grudzień 2007 tego jeszcze ni bylo pozdrawiam lufcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 Witam Wszystkich !Na wstępie chciałem poswięcić wpis Osobie o której wcześniej nie wspominałem, a bez której ta cała zabawa nie miałaby miejsca. Jest to Pani która od początku współtworzy ten projekt, łamiąc stereotypy o polskich muzealnikach :). Osobą tą jest Pani Bożena obecny Dyrektor Muzeum Regionalnego Dom Grecki" w Myślenicach.Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 Widzę sporo nowych Osób zarażonych wirusem RSO :), Witam i ostrzegam tego nie da się wyleczyć ta choroba tylko się pogłębia.Cieszy mnie to że coraz więcej osób angażuje się w ten projekt wklejając zdjęcia, biorąc udział w dyskusji, deklarując pomoc czy chęć przekazania części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2007 Kochani Bracia i Siostry !!! Zlokalizowany jest nie tylko silnik ale i inne części do RSO które można nabyć, może uda się to zrobić zanim wyjadą.... Dlatego nie ukrywam że bylibyśmy Wam bardzo wdzięczni za ewentualną pomoc. Pieniądze można wpłacać na konto :Bank Spółdzielczy w Wieliczce oddział MyśleniceNr. konta : 55 8619 0006 0020 0000 3782 0002Muzeum Regionalne Dom Grecki" 32-400 Myślenice ul. Sobieskiego 3Tytuł przelewu : Darowizna na rzecz muzeum"Oprócz tego należy przesłać na adres muzeum podpisany dokument o treści : Ja dane osobowe" przekazuję darowiznę w wysokości (.000000). Ofiarowana przeze mnie kwota przeznaczona jest na wsparcie Projektu RSO"Od kilku miesięcy jestem pracownikiem tego muzeum, jeśli ktoś miałby jakiekolwiek wątpliwości proszę pisać na mój adres: lem.man@wp.pl lub adres Pani Dyrektor: muzeum.dom.grecki.mc@neostrada.pl O tym jak zostały spożytkowane pieniądze będę informował na bieżąco. I na koniec :http://muzeum.gemini.net.pl/ Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 Ave Lemeryt,na dzien dobry, dzieki za swiateczne zyczenia.To fajnie ze podales w koncu nr konta,ale zeby wykonac przelew za granicy potrzebny jest nr. BIC i IBAN pozdrawiam sten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollaff Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braun Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 a ponoć i w Powstaniu Warszawskim powstańcy zdobyli taki wóz z działem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$pier$ Napisano 29 Grudzień 2007 Share Napisano 29 Grudzień 2007 Można rozprowadzać nr konta wraz z prozbą i celem po innych serwisach internetowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victor Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 czy jedno ogniwo z gąski od RSO Was intersuje?? :(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Witam Ra_v fajnie ze jesteś z nami, cieszę się ze już nie jestem jedynym rodzynkiem mieszkającym poza krajem który chce cos zrobić przy RSO.Lufcik .. przekopałeś się przez 7727 zdjęć z 2 Korpusu pochodzących z Instytutu Polskiego i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie ? Gratuluję, chyba przeoczyłeś jeszcze to zdjęcie które pozwoliłem sobie zamieścić.Zwróćcie uwagę na dachy obydwu pojazdów. Czy to są miejsca na kanistry ? Braun masz może więcej szczegółów dotyczących zdobycia RSO przez powstańców ?$pier$ im więcej zarażonych wirusem RSO tym szybciej Lemeryt będzie mógł przekazywać wiadomości z postępu prac.victor każda cześć od RSO ..... to jeden wielki krok milowy do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisFly Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Z tym RSO zdobytym przez powstańców to chyba jest pomyłka.Powstańcy zdobyli francuski ciągnik Unic z działem 5 cm PaK 38. Znane są zdjęcia tego zestawu z Ogrodu Krasińskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2007 Witam Wszystkich.Kolego Sten, faktycznie niedopatrzenie z mojej strony. Czekam na E-mail z tymi numerami, w momencie kiedy je dostanę od razu podam na forum. Przepraszam za kłopot i dzięki za cierpliwość. Victor ogniwko bardzo się przyda, z tego co widzę to skompletowanie gąsienic będzie w całości Waszą zasługą" :).PozdrawiamP.S. Zwróćcie uwagę na napisy na tylnej burcie RSO(ostatnie wklejone zdjęcie) może komuś uda się je odczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Tam jest napisane Miny nieoznaczone" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Woodhaven, wg mnie to chyba nie jest miejsce na kanistry ino na ogniwa antyposlizgowe(ze tak je nazwie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lufcik Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Niestety nie jestem dopiero na 134 zestawie ale będę przeglądał dalej pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whisper Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 sten, wg mnie raczej miny niebezpieczne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Lufcik cofnij się do zestawu nr 24 gdzie znajdziesz zdjęcie RSO.Z ciekawych zdjęć zamieszczonych w tym zestawie ..... zlot PAK`ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemeryt Napisano 30 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2007 Apropo zlotu Pak-ów :http://www.youtube.com/watch?v=ry7fJyWryLY&feature=relatedPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Sten najczęściej nakładki na gąsienice były przewożone na burtach RSO. ( do dziesięciu sztuk na burcie )Patrząc na RSO z napisem „ Miny nieoznaczone” na dachu znajdują się cztery dosyć szerokie elementy. ( być może że nakładki ). Z drugiej strony porównując z zdjęciem z zestawem podróżnym z 2007-12-26 14:45:00 na dachu mieściło się osiem kanistrów dalej porównując szerokość kanistrów raczej można wykluczyć ze na tym zdjęciu na dachu są kanistry. I jeszcze jedna wątpliwość .......... nakładki na zdjęciach RSO najczęściej występują w sezonie jesiennym Posiadam w tylko kilka zdjęć RSO uzbrojonych w pełen komplet nakładek na gąsienice ( Strzelam że można było zamontować 32 szt. na jedną stronę ) Przepraszam wszystkich którym jeszcze nie zdążyłem odpisać na listy ...... Pozdrawiam Woodhaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Z mozdzierzem. Zdjecie z Prus Wschodnich.Jakosc parszywa bo wydanie z lat 40-tych.Woodhaven - wyglada iz duza czesc czytelnikow watku (lacznie ze mna) mieszka poza Polska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 30 Grudzień 2007 Share Napisano 30 Grudzień 2007 Mietek super zdjęcie, tego jeszcze nie widziałem. Czy możesz mi przesłać to zdjęcie w lepszej rozdzielczości ? Sten miałeś racje na zdjęciu powyżej wyraźnie widać cztery nakładki na gąsienice zamontowane na dachu RSO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.