U311 Napisano 31 Marzec 2007 Autor Share Napisano 31 Marzec 2007 Czy ktoś może mi napisać na czym ma polegać delegalizacja orderów, odznaczeń i tytułów honorowych z okresu Polski Ludowej jaka zapowiada partia rządząca z Panem Premierem Jarosławem K.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 narazie chyba sami nie wiedza do konca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Podobno mają uniewaznic wszystko włacznie z metryką chrztu.Ciekawe czy unieważnia tez akty zgonu?Oj będa się co niektórzy tłumaczyc oj beda.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 31 Marzec 2007 Share Napisano 31 Marzec 2007 Uważam, że tytułem honorowym jest polski akt urodzenia, który dostałem jakieś 20 lat temu.Czy wobec tego zostanę przez naszą władzę umarnięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Czymś się obecna ekipa musi zajmować za państwowe pieniądze, może więc pounieważniać ordery PRL, w końcu to sprawa najwyższej wagi dla funkcjonowania tzw. IV RP", kraju IV świata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Nie tak dawno mój kolega z pracy chwalił się odznaczeniami jednego z dzidków który walczył w RAF w Birmie... ma je w ładnej gablotce, to samo z drugim dziadkiem który walczył w pierwszej wojnie...wszystkiego z dobry tuzin, gwiazd, krzyży... Z kolei mój kolega ma odznaczenia za Irak, plus ojca za Falklandy, Malaje i siakieś Aabie. Wszystkie odznaczenia poszczególnych członków rodziny otrzymane za udział w różnyczh konfliktach, za ofiarna prace zostały nadane przez różne ekipy rządzące i nigdy mimo że M. Tatcher jest niepopularna, nikt nie negował niczyich zasłóg. A u nas... szlag mnie trafia jak tego słucham bo komuna" mojemu dziadkowi nie odebrała nic chociaż walczył we Wrześniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Tak....Niedługo nawet szeregowi członkowie PZPR okażą się przestępcami i zbrodniarzami....Jeszcze zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Szeregowi członkowie PZPR to byli, jak mawiał mój ojciec, ludzie którzy wykupili ulgowy bilet na przejazd przez życie.bazalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 Sorry, miało być balans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.