$pier$ Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 rób co chcesz,jeżeli tam jest beemka to ją wyciągaj.
pokemon Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 To jakaś lipa.Młody jeszcze jesteś Vasili.Starzy partyzanci takie ciekawostki zabierają do grobu.Optymistycznie patrząc, mógłby się wygadać, żeby zrzucić z siebie po jednym głębszym, ale odkopywać? Pesymistycznie dlatego patrząc, ale za to realnie, wykopiesz pralkę Franię i zdechłą 30 lat temu krowę, a raczej jej kości. Przy okazji oczyścisz teren partyzantowi. Powodzenia. :-)
jacenty2004 Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 A ja lubię jak Vasili rzuci jakiś temat .W nim jest tyle młodzieńczego zapału i entuzjazmu...On jeszcze kiedyś tego Tygrysa w jakiejś stodole znajdzie.
VASILI Napisano 22 Marzec 2007 Autor Napisano 22 Marzec 2007 Nie ma to jak dobre slowo kolegów z forum.Młodych poszukiwaczy tak nakręcacie ,że po rozmowie z wami odechciewa im się od razu poszukiwań.Ja sam dopiero zaczynam bo to jest dopiero mój drugi rok z wykrywką i wcale się z tym nie kryje. Przynajmniej konkurencje zmniejszacie...
VASILI Napisano 22 Marzec 2007 Autor Napisano 22 Marzec 2007 P.S pokemon a kto Ci powiedział ,że on powiedział mi to na trzeźwo? Wysłałem do niego mojego ojca i on reszte załatwił ;p;p
huk 100 Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Pany dajcie spoko !Ja czekam na fotki ! VASILI może w końcu ruszysz cztery litery - zaręczam ci że jak byś dał ten wątek na towarzyskim to byś sobie oszczędził komentarzy -pozdro
jacenty2004 Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Vasili nie przejmuj się gadaniną starych zgredów,jak to BMW wylezie i potem kiedyś jakiś panzer to wszystkim oczy zbieleją ! ps. posłuchaj rady huka i do roboty!!!
jaca2003 Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Własnie pogoda dopisuje wiec kol Vasilij DO ROBOTY.Kopac kopac kopac a ilośc mitów wraz z przeżuconą ziemią zacznie się zmniejszac.A jednak gdybyś trafił to pamietaj ze taki esesman na pewno miał złote zeby (wiec kombinerki potrzebne) i po kieszeniach co najmniej po 10 kg złota w sztabach(ach te durne buraki ze wsi co zamiast jak zwykle szkopa rozebrac do rosołu koła zabrac do wózków silnik do czegoś tam a rame i kosz przerobic na snopowiazałkę)to wzięli i zasypali i to jeszcze u partyzanta który jest tak nietomny i nieoświecony że nie wie co ma przed chałupa zakopane.Ale jak mówi stare przysłowie pszczół : Szukajcie a znajdziecie"Przychylam sie do wersji Jacentego.Kiedys tego Tygrysa u bambra w szopce znajdziesz.Pozdrawiam
suchy ss Napisano 22 Marzec 2007 Napisano 22 Marzec 2007 Wasili powodzenia:]a zgredków nie słuchaj, każdy staruch musi sobie pobrzęczeć:Ppzdr.Dawid
VASILI Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Zeby nie być gołosłownym wrzucam fotki miejsca gdzie leży bm-ka i przedwojennego domu (ok 100m od motocyklu)
VASILI Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Jak się dobrze przypatrzeć to widać jeszcze zarysy tego ,,dołka'' :)
VASILI Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 no i ostatnie zdjęcie. W środe wrzucę fotki starego cmentarza gdzie partyzanci chowali to i owo.. :)pzdr.
lain Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Łap za szpadel ,a nie po cmentarzach się szwędać:)Pozdrowienia!
amsel44 Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Witam panowie, z tymi zakopanymi sprzetami to bywalo roznie . przypomnialem sobie jak kiedys grasowalem" za motocyklami w ok. poznania i leszna to wielokrotnie slyszalem o wrzucaniu motocykli i czesci w fundamenty domow. powod ? prosta sprawa , cwana komuna kazala placic poniemieckie" (podatek). czasami trafialo sie placic 2-3-y razy. ludzie tak pozbywali sie dowodow". a opowiesc dziadka > jest bardziej dramatyczna" i moze poprostu zakopal zloma . oczywiscie to przyklad ale jesli ktos jest z okolic leszna to moge podac miejscowosc .Vasili lopate w gore ,wykrywke w dlon i bm-e gon gon gon " :):):) pozdro.amsel44
VASILI Napisano 24 Marzec 2007 Autor Napisano 24 Marzec 2007 Niestety nic nie zrozumiałem z postu kolegi mieszka nie wiem jak inni ale to szczegół...pzdr.
acer Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Sprawdzałeś już wykrywką wasyl ?Kto wie - kupił nie kupił, potargować można -
huk 100 Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 amsel44 -wiem gdzie w podmurówkę -poszło przednie zwieszenie od Opla Adama -z lat trzydziestych lub czterdziestych ? i wiele innych dupereli od tego auta -i znam obecnego właściciela domu -no i co z tego hehe-pozdro
amsel44 Napisano 25 Marzec 2007 Napisano 25 Marzec 2007 Czesc huk-u , jasne ze nic ,to tylko jedna z opisanych mozliwosci pozbycia sie kawalka zloma". i oczywiste ze nikt nie pozwoli na rozbicie fundamentow. napisalem to ,bo jest jakas szansa na mila niespodzianke w wypadku vasil-a . zreszta doskonale to wiesz , a szczescu nalezy pomagac :) czyli nalezy to sprawdzic !.pozdro.amsel44ps. pamietaj(cie) to jest zabawa.
Sirpiotr Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Vasili nie pierdziel tyle, tylko szpadel i jazda!! Na co jeszcze czekasz?? Jak znajdziez to pochwal się tu na forum :D!Powodzenia!
pokemon Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 W tym sęk, że legenda dotąd istnieje, dopóki jej się nie obali. Slyszeliście o zakopanym złocie w Zakopanem? :-)
kris_kutno Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 I co kopie ktoś to czy nie. Bo jak nie to prosze o adres i sam to wyszarpne.
SZZ Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 Witam,takie opowieści dziwnej treście nie zawsze są lipne. W mojej rodzinie od wczesnego dzieciństwa słyszałem o 5 niemcach pogrzebanych u wuja Tadka pod białą figurą. Po drugiej stronie drogi biegnącej przez wieś - z 5-7 metrów w linii prostej - stała jeszcze w latach 70 drewniana chałupa mojej ciotki i nikomu przez cały powojenny okres nie przeszkadzało takie sąsiedztwo!!! Dopiero ja doprowadziłem w 2002 r. do ekshumacji 4 niemców. 5 nadal czeka - bo został solidnie przez wuja zabetonowany narożnym słupkiem ogrodzenia. Ale do czego zmierzam - w miejscu które wuj wskazał jako pierwsze - natrafiono na kości stóp pierwszego niemca - wniosek z tego taki, że mieszkańcy wsi nie zawsze mają kłopoty z pamięcią.Tak więc szpadel w garść - i zweryfikować opowieść dziadka!Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.