PATRON Posted March 6, 2007 Author Posted March 6, 2007 zwrazacam sie z prośbą o wklejenie zdjęć jeśli ktos takie posiada przyczepek kolowych jednoosiowych jakie występowały w WP II RP. Chodzi głównie o przyczepy gabarytami pasujące do C2P i TK/TKS . niestety probowałem przejrzeć zdjęcia a forum ale nie dałem rady odnaleść takich zdjęć . proszę o pomoc i z góry dziękuję PATRON
Gebhardt Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Nie bardzo rozumie o co chodzi 'gabarytami pasujace do C2P i TK/TKS'?W Broni Pancernej byly przyczepki paliwowe i jakies eksperymentalne ludzkie.W Wojskach Lacznosci byly telefoniczne (dla patroli telefonicznych artylerii zmotoryzowanej) i uniwersalne wz 37 (wz z zawodnej pamieci)W Saperach byly przyczepki do przewozu pontonow CMPS, conajmniej dwie z pradnicami.Na razie nic wiecej do glowy nie przychodzi. Czy to o takie chodzi?
fiku Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 To są standartowe dwie sprzeżone dwókółki radiostacji RKD na ogumionych kołach.
fiku Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Biedka jednokonna radiostacji N2 również była przewidziana to ciągnięcia przez pojazdy mechaniczne
fiku Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Wóz radiowy wz.39 N1/T róznież był przystosowany do trakcji mechanicznmej (bez widocznego na fotve przodka")
fiku Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Biedka radiostacji N2 z rozpiętą budą brezentową i bez dyszli.
fiku Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 I do kompletu przyczepka łączności do samochodu samochodu Fiat 508/518.Na przyczepce był przewożony zestaw do budowy linii telefonicznej i kompletna telefoniczna stacja polowa, którą można było używac bez jej wyciagania ze skrzyni. Stacja była wyposażona w rozkładany namiot.
cieciwa Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Brakuje zdjęcia podstawowego typu przyczepki :)Gąsienicowej - jej zdjęcie było prezentowane w Militariach" traktujących o TKS-ach. W chwili obecnej nie mam dostępu do skanera, więc nie mam jak zeskanować.
PATRON Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Witam, dzięki za zainteresowanie , faktycznie trochę nie dokładnie napisałem o jakie przyczepki mi chodzi, przepraszam.chodzi mi po głowie że widziałem kiedyś na forum zdjęcie c2p,tk lub tks ( nie pamiętam) albo cholera czegoś innego z doczepioną przyczepką skrzyniową na jednej osi na kołach gumowych z felgą pełną i za jasną cholerę nie mogę tego znaleść ...patron
Gebhardt Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Jedyne co pasuje z opisu w mojej pamieci to legendarna uniwersalna przyczepka lacznosci wz 37. Ale po jakiego grzyba przyczepiac to do TK/TKSa czy C2P to nie wiem :( . A moze to jakis eksperyment z przyczepa towarzyszaca?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.