PATRON Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 zwrazacam sie z prośbą o wklejenie zdjęć jeśli ktos takie posiada przyczepek kolowych jednoosiowych jakie występowały w WP II RP. Chodzi głównie o przyczepy gabarytami pasujące do C2P i TK/TKS . niestety probowałem przejrzeć zdjęcia a forum ale nie dałem rady odnaleść takich zdjęć . proszę o pomoc i z góry dziękuję PATRON
Gebhardt Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Nie bardzo rozumie o co chodzi 'gabarytami pasujace do C2P i TK/TKS'?W Broni Pancernej byly przyczepki paliwowe i jakies eksperymentalne ludzkie.W Wojskach Lacznosci byly telefoniczne (dla patroli telefonicznych artylerii zmotoryzowanej) i uniwersalne wz 37 (wz z zawodnej pamieci)W Saperach byly przyczepki do przewozu pontonow CMPS, conajmniej dwie z pradnicami.Na razie nic wiecej do glowy nie przychodzi. Czy to o takie chodzi?
fiku Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 To są standartowe dwie sprzeżone dwókółki radiostacji RKD na ogumionych kołach.
fiku Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Biedka jednokonna radiostacji N2 również była przewidziana to ciągnięcia przez pojazdy mechaniczne
fiku Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Wóz radiowy wz.39 N1/T róznież był przystosowany do trakcji mechanicznmej (bez widocznego na fotve przodka")
fiku Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Biedka radiostacji N2 z rozpiętą budą brezentową i bez dyszli.
fiku Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 I do kompletu przyczepka łączności do samochodu samochodu Fiat 508/518.Na przyczepce był przewożony zestaw do budowy linii telefonicznej i kompletna telefoniczna stacja polowa, którą można było używac bez jej wyciagania ze skrzyni. Stacja była wyposażona w rozkładany namiot.
cieciwa Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Brakuje zdjęcia podstawowego typu przyczepki :)Gąsienicowej - jej zdjęcie było prezentowane w Militariach" traktujących o TKS-ach. W chwili obecnej nie mam dostępu do skanera, więc nie mam jak zeskanować.
PATRON Napisano 7 Marzec 2007 Autor Napisano 7 Marzec 2007 Witam, dzięki za zainteresowanie , faktycznie trochę nie dokładnie napisałem o jakie przyczepki mi chodzi, przepraszam.chodzi mi po głowie że widziałem kiedyś na forum zdjęcie c2p,tk lub tks ( nie pamiętam) albo cholera czegoś innego z doczepioną przyczepką skrzyniową na jednej osi na kołach gumowych z felgą pełną i za jasną cholerę nie mogę tego znaleść ...patron
Gebhardt Napisano 9 Marzec 2007 Napisano 9 Marzec 2007 Jedyne co pasuje z opisu w mojej pamieci to legendarna uniwersalna przyczepka lacznosci wz 37. Ale po jakiego grzyba przyczepiac to do TK/TKSa czy C2P to nie wiem :( . A moze to jakis eksperyment z przyczepa towarzyszaca?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.