DTH Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Opaska srodmiejskiego plutonu 161 (po prawej stronie wyblakle czerwone litery WSK- Wojskowa Sluzba Kobiet) Po konkretnej osobie, mam do niej legitymacje.Sam napis WP, orzelek i numer, niestety podretuszowane po wojnie przez rozkosznego mlodego czlonka rodziny wlascicielki:( Ciekawostka jest doszyty fragment materialu, wychodzi na to, ze byla za krotka,bo przymierzajac, bez tego kawalka nie obejmowala nawet kobiecego chyba bicepsa w ubraniu.
DTH Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Pistolet maszynowy UD (United Defense)znaleziony pod koniec lat 80 na poddaszu jednej z wypalonych srodmiejskich kamiennic, pod sterta spalonych desek.Prawdopodobnie po chlopakach z Batalionu Chrobry II.Nadpalona, czego nie widac na zdjeciu (z drugiej strony) kolba.Rzadki u nas fant.
DTH Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Sygnatury UD-eta....i starczy, musze leciec, cdn:)))
TomB Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 hmmmmmwspaniałe!!!DTH moze nowe zdjęcia umiescisz w jakimś nowym temacie, zeby to sie rzucało w oczy, bo to juz jest podpięte o wygasły temat...a byłoby miło żeby jak najwięcej osób zainteresowanych mogło cieszyć oko tymi fotkami :)pozdawiam! Tomek
mab1978 Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 A może wysłać fotki do Bociana żeby zrobił galerię pamiątek z Powstania Warszawskiego? Jeśli coś nowego by wychodziło to możnaby ja na bierząco uzupełniac...
TomB Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 ale nowy temat moze zmobilizować ludzi do pokazania swoich zbiorów, a jak sie tego więcej pozbiera to pewnie ze sie doda to do galerii!:)
mietek Napisano 18 Listopad 2003 Napisano 18 Listopad 2003 Chylę czoła....Mogą być w tym wątku, chyba że Bocian zrobi potem galerię.Coś więcej o tym PM, jak on trafił do Polski? Jakieś dane na jego temat? Jak on się nazywał? W spisie zrzutowych jest pm Marlin" nie wiem jak on wygląda? Czy to może to?
Monsun Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Panowie TomB i DTH - brak mi słów, posiadacie wspaniałe pamiątki z Powstania. Miło jest nacieszyć oko tym co się zachowało z tamtych 63 dni. PozdrawiamMarcin
DTH Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 Panowie,to nasza wspolna historia, z ktorej wszyscy powinnismy byc dumni.Dajcie mi jeszcze kilka dni, jak wygrzebie wszystko i porobie fotki, to bedziecie chyba jeszcze bardziej ukontetowani:)Teraz jestem zabity" i nie mam w ogole czasu.Pozdrawiam
TomB Napisano 19 Listopad 2003 Napisano 19 Listopad 2003 jeszcze bardziej ukontetowani :)"teraz to sie dopiero nie moge doczekac :) ale jestem cierpliwy... bo każdy przecież ma swoje obowiązki :)pozdrawiamTomek
siko Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Do sprzedania United Defense Marlin (UD M.42)http://www.armyburza.cz/inzerat/ultra-raritka-ud-m42
siko Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Lub tu- http://historicke-zbrane-a-repliky.armybazar.eu/sk/historicke-zbrane/ultra-raritka-ud-m-42-id19907/
pni Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 siko ty coś sprzedajesz? Odgrzebujesz jakieś stare wątki i przesyłasz link do sklepu. Jaki to sens?
siko Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Nie jest moj. Jest tu rozmluwa o Marlin-e, tak napisalem aktualny link do tego typu.
viator01 Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 No nie bardzo, bo ten wątek dotyczy raczej powstania, a nie handlu bronią danego typu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.