Skocz do zawartości

biedny naród niemiecki

łysy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Niemcy to naprawde biedny naród!
Niedosc ze biedny to na dodatek glupii :)
I niemówie tego ze wzgledu na moje uprzedzenie do tej nacji tylko dlatego ze znam Ich i ich kulture z teorii i poznalem ja tez w praktyce.
Zaczne od poczatku,
niemcy to debile,oczywiscie niewszyscy,tylko 80% ich spolecznosci,pozostale 20% to wyksztalceni ludzie ktorzy z reszta holoty niechca miec nic wspolnego.
Okazuje sie ze dzieci z obcych krajow ktore ucza sie w niemczech jezyka niemieckiego i innych nauk scislych maja lepsze oceny od niemcow,ludzi dla ktorych niemiecki jest mowa ojczysta.
Wiekszosc niemiaszkow nie ma Matury robia tylko Mittlere Reife
i czeka ich Arbeit(praca)tasma w mercedesie itp(zazwyczaj takie prace w ktorych nietrzeba duzo myslec).

Niemiec mysli ze jemu wszystko sie nalezy!(doslownie)
I tak Polacy dla niemcow to podludzie tak bylo jest i bedzie,napier...ja sie z Polakow ze ich gnebili podczas wojny a teraz oni przyjezdzaja do nich do pracy,pozatym czesto sie slyszy ze chca zwrotu slaska i mazur a z reszty Polski trzeba bedzie zrobic parking(doslowne tlumaczenie).

Dla niemcow jestesmy wrogiem Nr1°
-Ruscy gwalcili,rabowali i mordowali niemiaszkow w Nemmersdorfie,Berlinie itp (na skale milionowa)
-a amerykanie i angole zasypywali ich miasta milionami ton bomb
mimo tego my i tak jestesmy gorsi od nich wszystkich.

niemcy to taki narod ktory zawsze sie podporzadkuje,gdyby dzisiaj Bundestag zatwierdzil ze za oddychanie placi sie podatek w wysokosci 5€ za dzien bo ma to scisly zwiazek z emisja dwutlenku wegla i ochrona srodowiska, to kazdy niemiec by sie buntowal i mowil ze to skandal ale w efekcie koncowym kazdy z nich by zaplacil.
Gdyby nie Polska i stan wojenny mór berlinski dalej by stal bo niemczaki by go sami nie zburzyli-ale o tym zapomnieli co dla nich zrobilismy!

Kiedys zapytalem niemca czy wie kto to byl Urlich von Jungingen,myslicie ze wiedzial....hahahaa
niewiedzial ani tego,ani tego kim byl Speer,Himmler,Hess,Skorzenny a Werner von Braun to chyba cos z elektryczna golarka mial wspolnego-poprostu zalosne!
I tak sobie potem stalem i myslalem.....oni chcieli zawladnoc calym swiatem ale by bylo przeje.....
a wszyscy sie dziwia dlaczego oni wojne przegrali.

Takich przykladow moglbym podac multum,ale juz mi sie niechce o tym myslec,fakt jest Polska zawsze byla w hu.....polozeniu miedzy frycami i kacapami,zawsze byla dla nich sola w oku i tylko czekali na odpowiedni moment zeby podzielic sie ciasteczkiem.
Zawsze bedziemy niewygodni dla naszych sasiadow.
Nie jestem nacjonalista ani czyms pobobnym ale jestem Dumny z tego ze jestem Polakiem!

Ps. ze statystyk wynika ze niemcow jest coraz mniej(czystych niemcow).
Jest coraz wiecej mieszancow z turkami,jugolami,wlochami albanczykami i ,,innymi``.
Aproppos turkow,to turcy wiedza kto to byl Jan III Sobieski a zaden niemiec niemam nawet o tym zielonego pojecia,hahahaaa wielka rasa panow :/

Kaligari:

Ostro pojechałeś ale trudno się z Tobą nie zgodzić.
Niemcy zazwyczaj wykazują wysoki poziom ignorancji wobec Polaków. A najgorszy gatunek niemca to tzw. polski niemiec".

Pozdrawiam
d007

W sumie,chyba wcale tak ostro niepojechalem,napisalem prawde i nic niezmyslilem,nie sa to opowiadania osob trzecich tylko moje wlasne przezycia i doswiadczenia jakich doznalem mieszkajac w niemczech.
Tutaj ciagle porusza sie kwestie Mazur,niemca az woda w dupach sie gotuje zeby je odzyskac,ale chca tylko od polakow,od ruskich niedomagaja sie zwrotu obwodu kaliningradzkiego a od francuzow zwrotu Elsaß,bo dobrze wiedza ze od nich h... dostana.
pozdro

A mnie zastanawia jedno - dlaczego nasz rząd, ponoć polski, nie protestuje w sprawie tego jawnego rewizjonizmu historycznego? Widać dają o sobie znać piłsudczykowskie korzenie i strach przed tym, co powiedzą oświeceni europejscy pseudo-intelektualiści z Brukseli.
A tak poza tym, to niech Niemcy siedzą cicho i dziękują wszystkim za to, że po wojnie nie wykastrowano większości niemieckich mężczyzn, tak jak zakładała to jedna z koncepcji dotyczących przyszłości ich narodu. Tyle w temacie. pozdro

d007 trafil w dziesiatke (pozar powrocil do podpalaczy). 'Przyzwoite/rycerskie' zachowanie sie nie jest normalnym ludzkim odruchem. Wywodzi sie z wpajania wychowaniem i uznawania pewnych moralnych zasad. Polega tez na delikatnym balansie wzajemnego uznawania sie roznych grup jako rownych ludzi (jest to niejako niepisany kontrakt). Zachwianie tego balansu (uznanie sasiadow za 'innych') bardzo szybko doprowadza do normalnego poziomu zachowania przez obie strony co latwo mozna bylo zobaczyc chociazby niedawno w bylej Jugoslawii.

Rzad niemiecki przez 6 lat do 1939 (a partia oczywiscie przedtym), krzewily koncepcje 'innosci' innych narodow. Najbardziej przerazajacym aspektem tego jest to, ze takie podejscie do sasiadow jak najbardziej jest zgodne z ludzkimi instyktami i dlatego nieslychanie szybko mozna odrobic stulecia wpajania innych zasad moralnych. Edukacja ta zaowocowala oczywiscie jak wiemy, poczynajac od na szeroka skale stosowanego ludobojstwa w kampanii 1939. Znamienne tu jest to ze ludobojstwo to bylo praktykowane przez WSZYSTKIE rodzaje broni i sluzb niemieckich a nie tylko partyjniakow jak to sie czesto usprawiedliwia. Znamienne tez spostrzezenia Polakow ktorzy znali wojsko niemieckie z pierwszej wojny i drugiej i trudno im bylo uwierzyc ze to ten sam narod.

Przez to samo podarty zostal 'kontrakt' i trudno sie dziwic ze zachowanie Polakow czy Czechow wzgledem Niemcow czy Sowieciarzy spelzlo bardzo szybko do ich wlasnego poziomu. Bylo to nieuniknione. Ponbiewaz oni nas zaklasayfikowali jako 'innych' to ipso facto oni rowniez dla nas stali sie 'inni'. A zasady moralne nie dotycza 'innych'.

Tu wlasnie lekcja dla nas wszystkich. Od obrazliwych epitetow (oni wszyscy sa tacy a siacy) do podrzynania sobie nawzajem gardel niewiele dzieli. A jak sie raz zacznie to nielatwo potem skonczyc.

Żałosne, trzy słowa: śmiech na sali. Co te szwaby nie wymysla, ale zgadzam sie z kims z postow nizej za pare lat w niemieckich ksiazkach bedzie jakto Polska wywolala II wojne swiatowa a biedna rzesza sie bronila jak mogla, szkoda tylko ze jeszcze nic o SS nie wspominali jacy to oni dobrzy byli, nic wstydu nie maja ... Odszkodowan im sie zachcialo do anglii na ogorki...

Tatjana Gräfin Dönhoff wykorzystała wspomnienia swojej ciotki, słynnej Marion, która nigdy nie wspomniała, że jej bracia byli członkami NSDAP oraz gorliwymi zwolennikami Adolfa H., zwycięskiego Adolfa H., bo kiedy klęska była blisko, Dönhoffowie stali się opozycjonistami"...

Starszy brat Christoph Graf Dönhoff (1906-1992) od 1935 był członkiem NSDAP, od 1940 członkiem tzw. AO (Auslandsorganisation NSDAP - Organizacji Zagranicznej NSDAP) w Berlinie, od 1942 był kierownikiem
Rechtsamts der AO (Biura Prawnego Organizacji Zagranicznej NSDAP) w Paryżu.

Witam
Zadziwia mnie cynizm panstw zachodnich...tak w podejsciu do Polski w okresie II ws jak i w czasach nam wspolczesnych. Dzisiaj w kazdym serwisie informacyjnym byla wiadomosc, iz iles tam milionow niemcow obejrzalo film Ucieczka", przytoczono komentarze niemieckiej prasy, jak to narod niemiecki wycierpial w czasie wojny, a szczegolnie pod koniec...i zaluje, ze tym samym niemiaszkom nie pokazano tak post scriptum" zdjec z mordu w Ciepielowie, przytoczenia faktow tragedii michniowskiej czy pod Chlewiskami, gdzie4 zginal ojciec babki mojego kolegi (jestem z Radomia tak wiec przytaczam te tragedie), zdjec z Oswiecimia, gdzie zginal moj pradziadek i wielu innych przykladow niezwyklego bestialstwa armii niemieckiej dokonanego na polskiej ziemi. I znow zastanawiam sie czy to odnioslo by skutek w postaci opamietania sie w swych roszczeniach, wypominaniu krzywd, jakie nieszczesliwi niemcy poniesli z rak polskich...chyba nie, bo w mentalnosci zachodu Polska jest nadal jakims iegrzecznym" narodem, pomiatanym przez wieki takze przez samych niemcow, naodem ktory na sile mozna probowac obciazyc poprzez bezczelna manipulacje faktami wszelkim zlem wyrzadzonym podczas ostatniej wojny....

pozdrawiam

Tosh - ja sie z toba zgadzam - ale dzialanie fachowych politykow zawsze bylo jest i bedzie cyniczne i powinno byc. Mozna argumentowac ze brak tego cynizmu (pozytywnie to sie nazywa 'honorowe zasady postepowania' a raczej naiwne zalozenie ze nasi partnerzy polityczni na nasze honorowe postepowanie takim samym odplaca) doprowadzil do naszej tragedii wojennej - kompletnej politycznej izolacji ze wszystkimi nastepstwami. Wierz mi ze nie pomniejszam ludzkiej tragedii Twojej rodziny - moja tez cala nie przezyla - ale trzeba wziasc wnioski i wlasnie cynicznie zastanowic sie jak zapobiec powtorce, bo realia geopolityczne wcale sie nie zmienily a raczej pogorszyly (podzial Czech i Slowacji).

Ogolnie patrzac na dyskusje rzuca sie to ze jednym z dazen musi byc odrestaurowanie moralnego 'kontraktu' o ktorym pisalem powyzej. Trudno jezeli sie jest cynikiem nie zauwazyc ze to bardziej lezy w naszym interesie niz Niemcow i Rosjan. Dlatego prawdopodobnie (a na pewno jest to bardzo trudne, niesmaczne a moze i ponizajace) Polska musi robic wieksze i glosniejsze wysilki w tej sprawie niz Niemcy i Rosjanie. Wypowiedzi w rodzaju 'dobrze mu ze jego matke zamordowali bo jest Niemcem i byl czlonkiem NSDAP i oni nam zrobili wiecej' nikomu nie pomaga.

W sprawie odszkodowan - swietnie, my im zaplacimy za ich krzywdy (w koncu takie byly - to ze ktos jest Niemcem to nie jest w moim swiatopogladzie upowaznieniem zeby go krzywdzic - to drugie to wlasnie swiatopoglad Hitlerowski) jak oni zgodza sie odplacic nam za nasze. Wiemy chyba wszyscy kto na tym lepiej wyjdzie finansowo a Polska na pewno lepiej wyjdzie w skali ocen swiatowych o ile umiejetnie sie ten atut wykorzysta propagandowo. Temat rzeka, ale wcale nie jest szkodliwe zrecznie przypomniec swiatu ze jak sie zaatakuje Polske to powazne nieprzyjemnosci moga rowniez spotkac agresora.

To raczej niemczaki powinny nas przepraszac za ich glupia wojne ktorej efektem koncowym bylo prawie pol wieku ruskiej okupacji naszego Kraju.
...a co my mamy wspolnego z NRD to kolega Jaca moglby rozwinac temat bo naprawde niewiem o co mu chodzi???
pozdro.

Jak pisalem juz w dziale filmy, jest film Mein Kamfp lub inny tytul - Den Blodiga Tiden. Rok produkcji 1960. Film zrealizowany na podstawie oryginalnych materiałów III Rzeszy, ukazujący historię Polski, głównego kraju zniszczonego przez hitlerowcow oraz opowiada o tym jak wojska niemieckie zabijały na swej drodze setki tysięcy osób... Pierwszy pełnometrażowy film dokumentalny zrealizowany po Drugiej Wojnie Światowej."
Co ciekawe jest produkcji RFN czyli ich wlasnej.
Jesli ktos nie widzial polecam, to powinno dac im do myslenia.

Katla

kiedyś ktoś powiedział nie pamiętam dokładnie kto,brzmiało to mniej więcej tak -zobaczycie jeszcze nam przyjdzie zapłacić za kule które niemcy wystrzelili do nas w 1939r-
Powinniśmy znów wcielić w życie powiedzenie Słoń a sprawa Polska" bo inaczej za 50 lat nikt nie będzie pamiętał kto był agresorem a kto ofiarą,no może za wyjątkiem potomków samych ofiar czyli nas POLAKÓW !!!

• 2 weeks later...
Witam!
Jakim cudem ten naród żyje lepiej niż my?
I do tego jeszcze członek UE.
Raus in de Dreck.
Kiedyś był czas że nas chcieli zniszczyć,a wystarczyło nas kupić.
I jakim prawem oni są poszkodowani,normalnie zaraz wybuchnę!
Wiem że temat jest obszerny ale to jest przesada!Mam na myśli wiecie co!
Pozdr.281

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie