Skocz do zawartości

Jagdpantera z bagna wyziera....

herring

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 176
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Panowie jedna rzecz jaka się nasówa, przyjrzyjcie się dokładnie przedniej części pancerza Jaga...osłona jarzma 88-ki.... jakaś dziwna ta wersja (prawdopodobnie późna). Jaki jest rozstaw fartucha przy wykroju pancerza a elementem osłony działa? Wg. mnie coś tu jest przedobrzone...mam zdjęcie przy Jagu zdobytym w Normandii ale jest z tzw. wąskim jarzmem.

nie fotomontaż
tylko makieta model w skali około 1:3 -1:4 w naturalnym bajorku...
jakiej wielkości byłyby te trawki brzegowe i końce gałęzi w porównaniu z JP
załoga" mniej więcej w skali...
palców u dłoni się nie zobaczy a rawki" tak...

..i jeszcze jedna rzecz..gośc który kierował Jagiem służył wcześniej na Ubotach..desperat jakiś zwalic się z takich pochyłości przy takim cieżarze własnym Jaga tak daleko zajechał...conajmniej liście dębu mu za to dali..:)

Kopijnik2. Twoja skala jest jak tych wędkarzy co to złapali taaaką rybę... :]
Proste przełożenie postaci wyciętych z innego zdjęcia nie ma sensu.

Zalman. A co za różnica? I to blaszana puszka i to blaszana puszka. ;)
I też buja...

O ile mię ślipia nie zawodzą to pojazd w bajorze ma jarzmo typu późnego śrubowane do kadłuba.

Gdzieś już było zdjęcie takiego pojazdu w Prusach wschodnich ze śrubowanym jarzmem

Tak zgadza się. Tylko jedna rzecz jest niepokojąca na zdjęciu..Co to jest miedzy jarzmem a osloną łoża działa?
Nie podoba mi się ta pzestrzeń..mozna tam wiadro wsadzic nie mówiąc o pocisku z ISa albo T-34....

Acer. Zdjęcia. Były, były. W zeszycie-monografii Jagi, wyd. AJ-Press, autorstwa A. i W. Markowskich, T. Mellemana i T. Skwiota (s.102).

Kopijnik2. Jaka roślinność? Wcześniej pisałeś o trawie, a ja tu widzę krzaki. :]
Skalę nadal masz do bani.

Herbstnebel. Pokonywać rzekę... A jak on w styczniu 1945 r., w zimie, w śniegu, przy temp. -25/-30 w dzień (o nocy nie wspomnę) nie widział rzeki? A widział tylko dolinkę? A może musię zdawało, że droga tamtendy leci? To co?
Nie mogło się zdarzyć? :)

Chyba że zamiast śniegu pojawia się woda - zlewając się w tle z ciemną sylwetką lufy - wtedy jest możliwy taki fantom

Co do niszczczyciela czołgów, to chyba bardziej skuteczny był Nashorn"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie