woytas Napisano 23 Luty 2007 Autor Napisano 23 Luty 2007 a bedziemy z latajacego dywana bombardowac czy nasze kiwi tam hmmm doleca?
akagi Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 A ciekawe czemu mięlismy podpisać?I czemu wykluczyć się ze stosowania bardzo skutecznego uzbrojenia?
XANTOS Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Przecież chyba można było już sie przyzwyczaić, że Polska jest zawsze inna... A może to ciche polecenie Wielkiego Brata zza oceanu...http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/usa-odrzucaja-zakaz-stosowania-bomb-kasetowych,875343,2943
woytas Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 oj akagi jakby ci taka bombka dziecko zabila inaczej troszke bys gadal.
akagi Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Jak wybuchnie wojna to mi dziecko może zabic cokolwiek nawet pijany czołgista na koniu.Tylko bym wolał, żeby ci co bronie mego kraju i mnie mięli skuteczną broń do obrony.
woytas Napisano 24 Luty 2007 Autor Napisano 24 Luty 2007 tylko bomby kasetowe to bron ofensywna a nie defensywna
akagi Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Drogi Woytasie, juz Napoleon B. powiedział, że najlepszą obroną jest atak. I dowiódł tego.Poza tym, niech mnie diabli wezmą - a która broń jest defensywna?Przecież każda służy do zabijania :))))))))))))
Speedy Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 HejkaA ja jestem przeciwny takim durnym traktatom i uważam je za czystą hipokryzję. Strzelanie do ludzi jest kompletnie niehumanitarne, zarówno z łuku jak i z broni nuklearnej. Ale jak sobie ustalimy że jakaś broń jest bardziej niehumanitarna to znaczy że ta inna jest humanitarna i już możemy się humanitarnie masakrować z czystym sumieniem. Bo podpisaliśmy traktat więc jesteśmy w porządku, ach. A g...! Przypomnę że najohydniejsze ludobójstwo ostatnich lat, wojna plemienna w Rwandzie między narodami Tutsi i Hutu pochłoneła ponad 2 mln ofiar; a toczyła się całkiem bez użycia bomb kasetowych a nawet prawie bez użycia broni palnej, głównie za pomocą maczet, kijów i kamieni. Proponowałbym więc zacząć od traktatu zakazującego używania maczet i kijów bo to one powodują najstraszniejsze ofiary wśród ludności cywilnej.
acer Napisano 24 Luty 2007 Napisano 24 Luty 2007 Teraz to już każda wojna jest nieopłacalna z ekonomicznego punktu widzenia, podatnicy niezadowoleni zmiatają rządy i polityków....
Boruta Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 Do F-16 dostaniemy amerykańskie bomby, i to wój Sam będzie decydować jakie, więc nie wolno nam było podpisać tej konwencji.Pozdrawiam
grechu Napisano 26 Luty 2007 Napisano 26 Luty 2007 I bardzo dobrze, przecież jak jakiegoś traktatu rozbrojeniowego nie podpisali rosjanie amerykanie i żydzi to jest to tylko martwy przepis
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.