skyluke Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Taaak,wszyscy szukają, skanują,radarują a efektów od lat nie widać...Chyba ,że czekacie na lepsze czasy w Polsce albo jak Pilica wyschnie albo Zalew S. wyparuje :) Na to mam w każdym razie oko bo to o rzut kamieniem. Ale to może tylko cisza przed burzą bo naprawdę od dawna nic nie wyrwano ..Aha i podobno ostanio w Tomaszowie dyskutują nad tym czy Rosi i Lufcik nie powinny znajdować się w jednym miejscu dla uatrakcyjnienia kolekcji. Miejscowi woleli by skansen ale wiadomo że Muzeum nie odda jednej z większych atrakcji bo dla samych wypchanych żuczków i motylków niewiele ludzi przychodzi. Może powinni oddać im na jakiś czas w depozyt, bo Kobalczyk wkońcu miał duży wkład w całą akcję, renowację i oprawę prasową. Ale w skansenie jest tylko wiata......To tak dla odświeżenia tematuPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 tych kotków to jeszcze siedzi w ziemi . nawet koło niktórych jezdzicie i nie wiecie ze są :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 ;)))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Moskit1 co wyraża Twoja wypowiedź ? większość tego co piszesz" wygląda jak ten post . Nabijasz sobie licznik w ten sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Witam Uśmiech!!! Tak ciężko rozszyfrować)))) a co znaczy ze z panem Okejosem się zgadzam. A resztę się nie wypowiadam są tu specjaliści)))))))i to wielu!!!!!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 A jeszcze jedno a co mi to da ze będę miał na bity licznik zmieni się coś a może dają nagrodę jak będę miał 1……….9 co???? Bez sensu myślenie draven85 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 bez sensu jest większość tego co piszesz..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit1 Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Tak ty twierdzisz nie będę się z tobą sprzeczał, bo chyba szukasz zwady????!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Ludzie dajcie se na luż ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Ja też jak Okejos wiem, ale nie powiem! Za to powiem, że z powodu sklerozy nawet nie bardzo już pamiętam co wiem, ale w związku z tym, tym bardziej nic nie powiem. A tak całkiem poważnie - Panowie od paru dni na forum jest faktycznie udno" bo nie ma żadnej zadymy, idą Święta niech tak pozostanie...Pozdrawiambalans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 17 Grudzień 2007 Share Napisano 17 Grudzień 2007 Kurde, znowu to samo.Ręce opadają... Nikt nie ma nic do powiedzenia w temacie? Może ktoś z T.M może się wypowie, jak jest z tą dyskusją na temat umiejscowienia kolekcji?czy ta sprawa wogóle podlega dyskusjiiPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Już niedługo w skansenie stanie obiekt w którym będą mogły stanąć pojazdy wydobyte z pilicy o powierzchni około 375 m 2.Ma to być stary hangar lotniczy. A co do pojazdów wydobywanych z pilicy to już wkrótce bo może na wiosnę następny ujrzy po 62 latach światło dzienne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pucior Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ...po 63 latach! :)Powodzenia w wydobyciu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Super wiadomość na koniec roku.Powodzenia!balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Również życzę powodzenia. Czy wiadomo co będzie wyciągane?Pozdrowienia, :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Dobra wiadomość, oby prawdziwa. Zaraz zapewne odezwą się przeciwnicy skansenu. Uważam Tomaszów za najlepsze miejsce dla pojazdów z okolic tego miasta-bez względu na to jak pieczołowicie wykonywane są remonty i rekonstrukcję , liczy się zapał i chęci, reszta zależy od wielkości kieszeni.Czy jest to może ten prawie pewnie zlokalizowany sprzęt radziecki lend-lease, czy może odnaleziono resztę rozerwanego transportera zza płota Skansenu? no ale poczekamy obaczymyPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-26 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 I jedno i drugie skyluke. Pierwsze to prawdopodobnie przy skansenie a później ten rusek z lend-lease namierzony już magnetometrem. Czekamy z utęsknieniem na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Zapowiada się emocjonująca wiosna - powodzenia w zamierzeniach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Zapowiada się nieźle, trzymam kciuki. No i ten hangar , dobrze wiedzieć bo potrzebny naprawde. Coś takie miałem przeczucie że się ruszy w tej materii, bo te dwa pojazdy chyba najlepiej zlokalizowane.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major_ Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Zdiacia z akcji wydobycia i odrestaurowania SdKfz 8/DB 10 z Pilicy.. http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=3086&mm=1&vd=1Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Mam pytanko - gdzie wywędrowała ze Skansenu" burta od Sd.Kfz.251 (ta z widocznymi znakami taktycznymi)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=482081#483522ale to chyba znasz Jak mi się wydajesz jesteś z okolicy może zapytasz Kobalczyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Aha :] Może ktoś związany ze Skansenem" wypowiedział by się w tej kwestii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Nasuwało by się skojarzenie, że jeśli w przyszłym roku chcą wydobywać resztę od tej burty, to jej samej by się nie pozbywali. Nie mam pojęcia , dawno z nikim ze Skansenu nie gadałem. Może ktoś zorientowany się tu odezwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sw.Mikolaj Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 ja znam gosci z tego skansenu i narazie to wszystko jest objete tajemnica bo zachod chce wyrwac ten pieknie zachowany wrak do swojego muzeum:)ale sie nie damy i dostana podrobke zrobiona z ursusa i sanek:)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.