Skocz do zawartości

zatopiony czołg w Pilicy w Tomaszowie Maz.

darcos

Rekomendowane odpowiedzi

Taaak,wszyscy szukają, skanują,radarują a efektów od lat nie widać...Chyba ,że czekacie na lepsze czasy w Polsce albo jak Pilica wyschnie albo Zalew S. wyparuje :) Na to mam w każdym razie oko bo to o rzut kamieniem.
Ale to może tylko cisza przed burzą bo naprawdę od dawna nic nie wyrwano ..
Aha i podobno ostanio w Tomaszowie dyskutują nad tym czy Rosi i Lufcik nie powinny znajdować się w jednym miejscu dla uatrakcyjnienia kolekcji. Miejscowi woleli by skansen ale wiadomo że Muzeum nie odda jednej z większych atrakcji bo dla samych wypchanych żuczków i motylków niewiele ludzi przychodzi. Może powinni oddać im na jakiś czas w depozyt, bo Kobalczyk wkońcu miał duży wkład w całą akcję, renowację i oprawę prasową. Ale w skansenie jest tylko wiata......

To tak dla odświeżenia tematu
Pozdr

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja też jak Okejos wiem, ale nie powiem! Za to powiem, że z powodu sklerozy nawet nie bardzo już pamiętam co wiem, ale w związku z tym, tym bardziej nic nie powiem.

A tak całkiem poważnie - Panowie od paru dni na forum jest faktycznie udno" bo nie ma żadnej zadymy, idą Święta niech tak pozostanie...

Pozdrawiam
balans

Już niedługo w skansenie stanie obiekt w którym będą mogły stanąć pojazdy wydobyte z pilicy o powierzchni około 375 m 2.
Ma to być stary hangar lotniczy. A co do pojazdów wydobywanych z pilicy to już wkrótce bo może na wiosnę następny ujrzy po 62 latach światło dzienne.

Dobra wiadomość, oby prawdziwa. Zaraz zapewne odezwą się przeciwnicy skansenu. Uważam Tomaszów za najlepsze miejsce dla pojazdów z okolic tego miasta-bez względu na to jak pieczołowicie wykonywane są remonty i rekonstrukcję , liczy się zapał i chęci, reszta zależy od wielkości kieszeni.
Czy jest to może ten prawie pewnie zlokalizowany sprzęt radziecki lend-lease, czy może odnaleziono resztę rozerwanego transportera zza płota Skansenu? no ale poczekamy obaczymy
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie