danieloff Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)Daniel
Frozzer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 zato mam zrzarta aluminiowa nakladke wczesnego wzoru, popatrzcie jak patrzy orzel
Frozzer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 reichsbahn czyli kolejarska klamerka w alpace
Frozzer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 kolejna nedzna stalowka, tym razem ze spora iloscia farby :)
Frozzer Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 no i republika weimarska w alpace po przejsciach :)
Monsun Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Frozzer - po wyczyszczeniu prezentują się fajnie. Wiem nawet w którym miejscu je namierzyłeś. Z początku myślałem, że to Kortowo i okolice, ale teraz wydaje mi się, że jest to okolica w której zamieszkiwali oficerowie niemieccy - jadąc ze starówki na oś. Rydykajny (koło jeziorka). Trafiłem?bjar_1 - jak na stalówkę, to stan jest zdrowy. Pewnie znalazłeś ją na strychu albo wszopce?:)samsonow - momentami zastanawiam się, czy nie masz gdzieś w garażu jakiejś manufaktury i pykasz te klamerki sam. Duże ilości targasz ich z ziemi. Super stany. Gratuluję.Pozdrawiam Was Marcin
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 :) A tu się Monsun mylisz. Właśnie chodzi o to ,że klamra jest z ziemi ,ale chyba miała sprzyjające warunki i tak się zachowała.bjar_1
Boruta Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Janushew, było już coś takiego na forum, dawno, nie otwieracz.Pozdrawiam
Gość Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Znależliście je przy trupach, czy tak w ogóle zrzucali portki z portkami jak wiali ?
Gandalf de Grey Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Salve,Z serii Hiszpania - po II w.s - czesto mylna przez zagraniczniakow jako polskaGandalf de Grey
Monsun Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 To tylko w piaseczku mogła się tak ładnie zachować. Ładny fancik. Też mi się taka marzy. Na wiosnę kupuję smętka, to i nakopię więcej niż w tym sezonie...PozdrawiamMarcin
Gandalf de Grey Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Salve, A to chyba saksonska z I w.s.PozdrawiamGandalf de Grey
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 A w życiu !!! Żaden piaseczek - pobocze leśnej drogi ,czarna ziemia. Razem z klamerką były dwa magazynki do MP.bjar_1
danieloff Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)Daniel
Monsun Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 o kur... gościu, toć ty się chyba w czepku urodziłeś:)PozdroMarcin
bjar_1 Napisano 21 Listopad 2003 Napisano 21 Listopad 2003 Dlaczego? Chcesz pogadać to dawaj GG 4063557.
boczkas Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 Witam.Oto kilka zdj.mojej skromnej kolekcji.Narazie SZKOLNE".Pozdrawiam
Pytanie
danieloff
Daniel
136 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.