Skocz do zawartości
  • 0

jakie klamry znaleźliście lub posiadacie?

danieloff

Pytanie

Napisano
W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)
Daniel
  • Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Frozzer - po wyczyszczeniu prezentują się fajnie. Wiem nawet w którym miejscu je namierzyłeś. Z początku myślałem, że to Kortowo i okolice, ale teraz wydaje mi się, że jest to okolica w której zamieszkiwali oficerowie niemieccy - jadąc ze starówki na oś. Rydykajny (koło jeziorka). Trafiłem?
bjar_1 - jak na stalówkę, to stan jest zdrowy. Pewnie znalazłeś ją na strychu albo wszopce?:)
samsonow - momentami zastanawiam się, czy nie masz gdzieś w garażu jakiejś manufaktury i pykasz te klamerki sam. Duże ilości targasz ich z ziemi. Super stany. Gratuluję.

Pozdrawiam Was
Marcin
Napisano
:) A tu się Monsun mylisz. Właśnie chodzi o to ,że klamra jest z ziemi ,ale chyba miała sprzyjające warunki i tak się zachowała.

bjar_1
Napisano
Znależliście je przy trupach, czy tak w ogóle zrzucali portki z portkami jak wiali ?
Napisano
To tylko w piaseczku mogła się tak ładnie zachować. Ładny fancik. Też mi się taka marzy. Na wiosnę kupuję smętka, to i nakopię więcej niż w tym sezonie...

Pozdrawiam
Marcin
Napisano
W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)
Daniel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie