Skocz do zawartości
  • 0

jakie klamry znaleźliście lub posiadacie?

danieloff

Pytanie

Napisano
W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)
Daniel
  • Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Salve,

Widze, ze o carskich klamrach juz sie zapomnialo?
Anyway - do postu kolegi Roberta - prosze kolegow oto przyklad roznych rozmiarow klamer carskich - dluzsza
i krotsza. Prosze tez popatrzec na ksztalt i wielkosc samych orlow. Prosze o uwagi?

Gandalf de Grey
Napisano

Salve,

A to jest podobno chorwacka albo serbska - i to ponoc z I w.s. - bylem w Ambasadzie Chorwackiej - podalem ksero do atteche wojskowego -ale oni tam sie nic nie znaja...
Wiec do tej pory nie mam potwierdzenia.
Moze wiec ktos...?

Gandalf de Grey

Napisano
to sa strasznie biedne stany, pochodza ze spalonych barakow i jak narazie z ok 50 po oczyszczeniu wyszly tylko 2, ale mysle ze cos ci wygrzebie a oczyscisz sobie sam. napisz mi na maila frozzer@wp.pl to jakas ci przesle
Napisano
Na fotce powyżej chyba okładka z napisem mniej więcej Atak i zdobyce wysp Kainanto" (to na górze), na dole Odział Inoue" - Inuoe jest to nazwisko, zapewne dowódcy. Skąd jest ta fotka?
Napisano

... ja mam coś takiego. Niestety nikt nie jest w stanie wyjaśnić co to za klamra i kto takie nosił. Są przypuszczenia że może to byc klamra jakiejś Estońskiej formacji. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie