danieloff Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)Daniel
Gandalf de Grey Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Salve,A to tez ponoc Prusy i ichniejsza marynarak wojenna,Pewnie z czasow Republiki Weimarskiej.PozdrawiamGandalf de Grey
Gandalf de Grey Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 Salve,No i tyl tej drugiej pruskiej marynarki wojennej.PzdrawiamGandalf de Grey
Robert. Napisano 1 Listopad 2003 Napisano 1 Listopad 2003 a oto fragment mojei kolekcji 3 carskie i jedna SA
Gandalf de Grey Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Salve,Widze, ze o carskich klamrach juz sie zapomnialo?Anyway - do postu kolegi Roberta - prosze kolegow oto przyklad roznych rozmiarow klamer carskich - dluzsza i krotsza. Prosze tez popatrzec na ksztalt i wielkosc samych orlow. Prosze o uwagi?Gandalf de Grey
beyo Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 A oto moje klamerki policji municypalnej (coś a'la nasza straż miejska) z Brandenburgii...
Frozzer Napisano 31 Październik 2003 Napisano 31 Październik 2003 mam kilka i widzialem jeszcze wiecej klamer pruskich z 1szej wojny i tak samo jak meklemburgia, mialy lutowane ronda, wiec stawiam na to ze to oryginal
beyo Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 ... i z Pomorza.Obydwie prawdopodobnie sprzed 1917 roku.
danieloff Napisano 4 Listopad 2003 Autor Napisano 4 Listopad 2003 Gandalf, wiesz coś o producencie carskich klamer z Warszawy? Mam jedną sygnowaną KRANC WARSZAWA (pisane cyrylicą)Pzdr.Daniel
fafura Napisano 25 Lipiec 2007 Napisano 25 Lipiec 2007 Orzeł trafioy w obie głowy narazCiekawe co z byłym właścicielemStrasznie bolesny postrzał
Gandalf de Grey Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Salve,No a to kolejna z galerii zdjec skads tam zdobytych. To jest ponoc austriacka z przed I w.s.PozdrawiamGandalf de Grey
Gandalf de Grey Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Salve,A to jest podobno chorwacka albo serbska - i to ponoc z I w.s. - bylem w Ambasadzie Chorwackiej - podalem ksero do atteche wojskowego -ale oni tam sie nic nie znaja...Wiec do tej pory nie mam potwierdzenia.Moze wiec ktos...?Gandalf de Grey
Gandalf de Grey Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Salve,A to jest podobno serbska oficerska z I w.s.?PozdrawiamGandalf de Grey
Gandalf de Grey Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Salve,Na koniec cos z II w.s - to jest Japonska.Pozdrawiam i czekam na nowe od reszty klamerowiczow!Gandalf de Grey
Domino(*) Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 do Frozzera A nie znalazła by się jedna klamerka WH dla mnie:))?120 to dosyć spora liczba:PByłbym bardzo wdzięczny i wogóle:)))))Pzdr
Gandalf de Grey Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 Salve,Ponownie, przykro mi ale nic nie wiem.Gandalf de Grey
Frozzer Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 to sa strasznie biedne stany, pochodza ze spalonych barakow i jak narazie z ok 50 po oczyszczeniu wyszly tylko 2, ale mysle ze cos ci wygrzebie a oczyscisz sobie sam. napisz mi na maila frozzer@wp.pl to jakas ci przesle
Raned Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 Dziękuję greg83pp za spostrzegawczość i zidentyfikowanie mojej klamry" jako odznaki.Pozdrowienia.
mietek Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Na fotce powyżej chyba okładka z napisem mniej więcej Atak i zdobyce wysp Kainanto" (to na górze), na dole Odział Inoue" - Inuoe jest to nazwisko, zapewne dowódcy. Skąd jest ta fotka?
danieloff Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 SS-klasyczny stalowy destrukt, Studzianki
Gandalf de Grey Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 Salve,Prawde mowiac nie pamietam... przepraszam. Ale ja tego nie mam tylko ktos mi przyslal kiedys jakas oferte - ale nie kupilem.pozdrawiamGandalf de Grey
bird_dog Napisano 7 Luty 2005 Napisano 7 Luty 2005 ... ja mam coś takiego. Niestety nikt nie jest w stanie wyjaśnić co to za klamra i kto takie nosił. Są przypuszczenia że może to byc klamra jakiejś Estońskiej formacji. Pozdr.
danieloff Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 A to ciekawostka, znaleziona na austriackich pozycjach, chyba dla formacji obcokrajowych (np. Legionów)
Pytanie
danieloff
Daniel
136 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.