Skocz do zawartości
  • 0

jakie klamry znaleźliście lub posiadacie?

danieloff

Pytanie

Napisano
W nawiązaniu do ciekawego wątku dotyczącego klamer carskich, proponuję pochwalić się swoimi zbiorami. Szanowni państwo, jakie klamry udało Wam się wykopać, albo posiadacie w swoich magazynach? Z niecierpliwością czekam na aporty" i zdjęcia:-)
Daniel
  • Odpowiedzi 136
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwszą wykopałem, drugą nosił mój pradziadek jak był w Armi Carskiej, ale nie wiem jaka to była formacja. Może kto wie, proszę o odpowiedź.

Napisano
Witam,
ja mam jak na razie tylko dwie klamerki: SA tego późniejszego wzoru wykop z Wrocławia i zastępcza klamra carska też wykopek, pozdrawiam
Jadzia
Napisano

Udało mi sie znaleźć scan tej klamry hiszpańskiej w innym poście. Rzeczywiście orzeł mógłby mieć polskie korzenie :-)))

Czy mógłby ktoś potwierdzić z jakiego jest ona okresu (powojenna???)?

Napisano

ja puki co mam 3 aluminiowe WH, mase stalowych WH (bylo tego 120 w jednym miocie ;)))) jedna RAD aluminium , jedna DRK aluminium, jedna Reichsbahn w alpace, jedna luftwaffe w alu, mosiezna HJ i pruska w mosiadzu
zdjecia beda jak poskanuje, a skanera niemam :((( musze sie wziac do roboty, bo juz sporo zdjec naobiecywalem :)

puki co tylko tyle narazie pokaze

Napisano
Witam

chętnie pochwalę się swoim znaleziskiem, nie wiem jednak jak dodaje się zdjęcia na forum (najpierw trzeba się zalogować - to wiem), więc jeśli ktoś byłby łaskaw łopatologicznie wytłumaczyć techniczne zawiłości z tym związane....

pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie