sanchez18 Napisano 3 Luty 2007 Autor Napisano 3 Luty 2007 Czy ktoś już coś wie na temat nowego Rutusa?Chcę kupić wykrywkę i nie wiem czy brać Solarisa czy czekać na to nowe cacko.
anRO Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Najlepiej było by zapytać producenta.Z tego co ja wiem,to bedzie silniejsza dyskryminacja,druga wymienna cewka 32 cm.Cena powyżej tysiąca.
diabelski Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Producent ma wypuścić sprzęt około kwietnia, dyskr.wybiórcza, przełącznik częstotliwości(żeby się nie gryzły), numeryczna identyfikacja i takie tam... info nieoficjalne, jak by co...
vismajor Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Producent bywa na tym forum.Proszę o ustosunkowanie się do w/w postow.Sam też jestem zainteresowany.Pozdrawiam
sanchez18 Napisano 5 Luty 2007 Autor Napisano 5 Luty 2007 Posłuchałem anRO i dzisiaj zadzwoniłem do producenta.Dowiedziałem się,że tryb pracy ma być statyczny i dynamiczny.Dyskryminacja tylko na dynamice ale za to bardzo dobra.Dla mnie najgorsze jest to,że pierwsze egzemplarze mogą się ukazać nawet na początku czerwca a ja ja nie mam wykrywki...
luger Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 A myślałeś by zacząć od czegoś prostszego zamiast fundować sobie wodotryski?
diabelski Napisano 29 Marzec 2007 Napisano 29 Marzec 2007 witam po prawie dwóch miesiącach!Wiadomo coś więcej o nowym produkcie???Jakieś ploteczki??? ;-)
fakker Napisano 30 Marzec 2007 Napisano 30 Marzec 2007 Pozwolę sobie zacytować odpowiedż od Pana Arkadiusza :...Na rynku nie szybko. Cena w rozsądnych granicach .Więc jeszcze przyjdzie nam poczekać na nowy sprzet Rutusa.pozdro fakker
R23 Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Witam tych co czekają na nowego Rutusika .Dzwoniłem w czwartek ,podobno ma być dopiero na jesień .Pan Arek jest zabiegany (tak mówił].Wiem że bywa na forum ,może by się w końcu sam wypowiedział co z nowym Rutusem? Pozdro R23
rubin Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Mam solarke i jest spoko.Myślałem że dłużej zejdzie mi z nauka.Jeżeli w nowym będzie dyskryma dokładniejsza to chciałbym taki sprzęt chociaż przetestować.Ciekawe jak z zasięgiem?Czy będzie miał zasięg i czułość solarisa?
nikt Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Witam ! Nad nowym detektorem pracuję od ponad roku. Będzie - kiedy będzie gotowy. Możliwości i szczególy techniczne - w chwili premiery. pozdrawiam RUTUS.
acer Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Wreszcie jakieś info !Ciekawa jaka będzie nazwa ? Solaris II ?Założę się że będzie poważnie głębszy" od Solarisa
Igomas Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 Acer, watpie aby nazywal sie Solaris II. Predzej Ultra III :)Pozwole sobie cos zacytowac...W związku z pracami nad nowym modelem detektora z serii ULTRA, sprzedaż modelu ULTRA II zostaje zakończona ."Strona glowna Rutus- Detektory Metali"
lukawica Napisano 2 Maj 2007 Napisano 2 Maj 2007 A może będzie miał słuchawki bezprzewodowe??Bardzo by się przydały.
Edi74 Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Z tego co się dowiedziałem od pewnych źródeł ...Producent porównuje swój sprzęt do renomowanych firm zachodnich! Chociaż się musi rozczarować , bo nawet BH nie łapie kamieni!Będzie posiadał dodatkowy tryb.... oprócz kamieni to grzyby! Oraz zostanie poprawiona konstrukcja zamiast śrubunku na sondę będzie zamontowana przystawka do mopa aby posprzątać podłogi w zachodniej firmie wykrywaczy metali! NIE POLECAM!!!!!! Pozdrawiam :)
M40 Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Patrzę Edi, że znasz się jak krowa na murowaniu, a sprzętu Rutusa pewnie w ręku nawet nie trzymałeś.Rutusy łapią kamienie, ale tylko na trybie dynamicznym. Można to wyeliminować ustawiając odpowiednio grunt. Jest jeszcze drugi sposób - jeśli coś piszczy na trybie dynamicznym a nie piszczy na statycznym, to znaczy, że jest to namagnetyzowany kamień. A wracając do meritum: z tego co tu czytam coś czuję... że następnym moim wykrywaczem będzie właśnie nowy Rutusik ;)
Martin Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Panowie na głupawe prowakacje nie reagujemy . Ok ? Po prostu ktoś musi być mądrzejszy :) Pozdrawiam
Luke Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Ale też kota w worku nie ma co chwalić. Ja mam Ultre 2 i jestem zadowolony. Nie ma co też krytykować ediego. Ma prawo do wyrażenia opini, nawet negatywnej.
luger Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Nie każdy musi byc piewcą chwały Rutusa ale zastanawiające jest że to kolejny forumowicz z małym stażem a post już pełen zgryźliwości. To mało wiarygodna krytyka choć podobno się dowiedziałem z pewnych źródeł". No comments... A mój White's kamienie też łapie i da się z tym zyć:)Pozdrawiam L.
k0k0 Napisano 4 Maj 2007 Napisano 4 Maj 2007 Bo to pewnie nie forumowicz z małym stażem", tylko właściciel kilku cudownie rozmnożonych bytów na forum. W wyrażaniu własnych opinii nie ma nic złego - o ile nie są złośliwe i poparte rozsądną argumentacją. A tak to kolejne bezsensowne blebleble. Cnić to - pogudka jak marzenie, czas ruszyc w teren i pomachać adziewnym" sprzętem z polskiej stajni, co to do pięt zachodnim cudom" nie dorasta...;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.