foni1969 Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 Jak to niektórzy mówią:Prawdziwy poszukiwacz nie zasypuje dołów!!!łobuzy!!!
zebrix Napisano 21 Luty 2008 Napisano 21 Luty 2008 Słyszałem, że Sokołda stała się stanowiskiem archeo, wiec z rozwagą i uwagą wokół Kopnej Góry...pzdr - zebrix
dziedzio Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 WitamOto moje znaleziska z soboty tj. 08.03.2008 r. Co najlepsze znalazłem to wszystko na swojej własnej działce. A tak nie chciałem jechać, a żonka mnie namówiła :) Opłacało się.Pozdrawiam
dziedzio Napisano 9 Marzec 2008 Autor Napisano 9 Marzec 2008 10 monetek :) i pierścionek chyba mosiężny z czerwonym oczkiem.
yasioo Napisano 9 Marzec 2008 Napisano 9 Marzec 2008 piękny półtorak, dawno takiego już nie wykopałem, gratulacje, działka lepsza niż dobre miejscówki,pozdro
majros Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Korona chyba z naramiennika, z tyłu ma dwa wąsy.
Łukasz Napisano 10 Marzec 2008 Napisano 10 Marzec 2008 Witam!Odznaka powaliła mnie na kolana! Gratulacje! Daj lepsze foty :-)Pozdrawiam, Łukasz
majros Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Witam. Dzięki Łukasz za gratulacje.За отличную стрельбу изъ пулемета" tak się nazywa ta odznaka. Na rosyjskiej stronie piszą że jest dość rzadka. Jak się uda to wstawię lepsze fotki. Pozdrawiam.
majros Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 За отличную стрельбу изъ пулемета" Może lepsze. Nie znam się na robieniu zdjęć.Pozdrawiam.
Olssen Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 WitamTo i ja dołożę swoje 5 groszy" do tematu. ;)PozdrawiamOlssen
yasioo Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Oho Olssen dajesz radę. Jeszcze mi powiedz że z lasu to w ogóle. Co jej się stało? To ślad po odłamku czy przeoraniu? Sygnowana? Ja jutro uderzam po średniowieczne sreberka :)
Olssen Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Czołem Yasioo,klamra z lasu,brak jakichkolwiek sygnowań a ten defekt na niej to nie mam pojęcia od czego.Dzisiaj kolega podał mi hipotezę że może od ciosu zadanego białą bronią.Ale czy tak było pewnie sie nigdy nie dowiemy.ps.poważnie jedziesz Osowiec kotłować ? ;)Pozdrawiam Olssen
Łukasz Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Witam!Olssen, pewnie saperką trafiłeś i teraz nie chcesz sie przyznać :-D Mały retusz w fotoszopie, żeby się pęknięcie nie błyszczało i a forum. heheA tak na serio niezła sztuka, ładnie ją zrobić i cacy na tablicę.Ja zaraz jadę na jagody. Osytatnio zacząłem troszkę cięższe owoce zbierać. Olssen, brakuje mi czasem wyjazdów z DrinkTeam'em :-) Pozdrawiam, Łukasz
yasioo Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Nie pod Osowiec, w innych rejonach byłem,ładna pogoda z wczesnego ranka,ciepło,ptaszki śpiewały, wykopki jak w bajce :). Kopałem na trasie przebijania się wojsk napoleońskich przez pewne bagna i na polach ornych w okolicy.Wyszły odlane kulki od muszkietu - nie obcięte jeszcze,kawałki ołowiu,szeląg pruski 1810,grosze SAP, szeląg Sasa, boratynki,mosiężne koraliki, połamany krzyżyk prawosławny :( , łuski rewolweru bocznego zapłonu, masa łusek z I,II wojny i wojny polsko-bolszewickiej(takich cudacznych bić na łuskach jeszcze nie widziałem nigdy), sporo armii się po tych bagnach szwendało, wychodzi na to że obóz wojsk napoleońskich dopiero czeka na swojego odkrywcę bo kopałem za blisko.
karpik Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Fajne macie fanciki paszteciki;) Na lato będę w Radzyniu u babićki i stworze kilka dołków.Trochę polskich moniaczków wkońcu:)Pozdro.
Olssen Napisano 15 Marzec 2008 Napisano 15 Marzec 2008 Łukasz zero retuszu,taka wyszła tak ma i taki jej urok.Ja też arcy miło wspominam nasze wspólne wyjazdy.Picie,śpiewanie,śmiech a fanty przy okazji.Wiosna niedługo a Dziedzio jak już wcześniej trafnie stwierdziłeś ma dobrą maniorkę WH na stanie.Więc wszystko przed nami.Tankujemy jedziemy bawimy się w końcu my chłopaki z Podlasia ;)Pozdrawiam i do zobaczenia Olssen
dziedzio Napisano 19 Marzec 2008 Autor Napisano 19 Marzec 2008 A to dla odświeżenia wątku, niedzielne łazikowanie niedaleko Białegostoku ...
dziedzio Napisano 24 Maj 2008 Autor Napisano 24 Maj 2008 Podlasie śpi, Białystok śpi ?Chłopaki ruszcie sie do roboty, bo wypadamy blado ...
Lemon Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Wstawac ludzie! :-)Ps. Allgemeines Sturmabzeichen z okolic Lomzy :-)
Łukasz Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Witam!Ja znalazłem taki guzik :-) gratis było kilka podobnych i sukienna podkładka :-P
Lemon Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Łukasz nigdy nie spi :-) nowy mundurek zasilil twoje zbiory? :-)Pozdrawiam.
Łukasz Napisano 24 Maj 2008 Napisano 24 Maj 2008 Witam ponownie! Łukasz cierpi na bezsenność- czuwa cały czas! Ano zasilił, zasilił. Pochodzenie- AWP- czyli szycie i użycie wojenne. Pozdrawiam, Łukasz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.