R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Jaca jak ty z uporem maniaka formułujesz pewną tezę,(Wars cokolwiek wydobył, i przekazał do muzeum), tak ja ją będę obalał.Forum, jest to takie miejsce które służy wymianie poglądów, i kazdy może wziąć udział w dyskusji, więc złaski swojej, nie wydawaj mi poleceń co mam robić a czego nie. Dziękuję. Co do mojej wiedzy na temat istniejacych niemieckich poj. pancernych i nie tylko, mogę cię zapewnić że jest większa niż sobie wyobrażasz i co najważniejsze PRAKTYCZNA! Z bardzo prostego powodu, bo jest to moja pasja i źródło utrzymania mojej rodziny i pracowników. Działając 10 lat w tej branży moje kontakty powodują to że znam wiekszość rzeczy które sie dzieją w tym temacie a w Polsce i nie tylko, a że nie chce się nią dzielic to już inna sprawa. Jestem bardzo drazliwy na tym punkcie, szczególnie gdy mi wytyka nieznajomość tematu, kompletny nowicjusz w tej dziedzinie.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Dodam, że działając, mam na myśli konkretne działanie a nie klikanie w klawiaturę,czytanie forów i pogaduchy z innymi mitomanami. Działanie to renowacja pojazdów, współpraca z muzeami, wyjazdy na zloty i spotkania, również handel częściami.
greg1 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Mam prośbę do Pana Lewszyka jako do dobrze zorientowanego w temacie 251: ile jest w kraju tych transporterów poza tymi z Tomaszowa, Warszawy i z tego co czytam na forum także w Jabłonnej? (Nie chodzi o OT-810).Dziękuje za informacjePZDR
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Ja mam jednego, o pozostałych nie chcę się wypowiadać.
greg1 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Dzieki za informacje. Świetna sprawa. Jescze jedno pytanko. Jeździ może? Może uczestniczy w rekonstrukcjach?PZDR
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Nie, nie jest tak różowo, czeka go pare lat renowacji.
greg1 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 O.K.dzięki. Myśle,że zostanie w dobrych rękach i kiedyś zobacze go jeżdzacego.PZDR
Blitz45 Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Do znawcy sprzętu pancernego ,,PRAKTYKANTA z wrodzoną skromnością, człowieku, swoimi postami obrażasz, wsystkich w tym kraju, którzy bezinteresownie poświęcają swój czas i pieniądze na uczestnictwo w legalnych akcjach wydobywczych.Co Ty zrobiłeś bezinteresownie dla tego Kraju? Obawiam się że niewiele, korzystając z Twoich kontaktów (zaproszeń} wyjedz z tego kraju i nie wracaj, pozwól innym mitomanom babrać się w błocie. Dla mnie jesteś zwykłym wyrachowanym handlarzem, któremu przepisy nie pozwalają na zrobienie dobrego interesu (dlatego też cieszę się że możesz sprowadzać a nie wywozić), już dość sprzętów wyjechało z tego kraju dzięki pseudo kolekcjonerom (pamiętasz swoje słowa ,, jak się nie ma miedzi to się na ...."), a że nie chcesz o tym mówić publicznie to rozumiem, przecież to koledzy z branży z którymi zawsze można coś wymienić, prawda.Pozdrawiam, mitoman Blitz45
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Co do skromności, wyjaśniłem że na tym punkcie jestem drażliwy, ci co mnie znają wiedzą że chętnie dzielę się wiedzą i lubię dyskutować, lecz nie znoszę gdy ktos bez argumentów podważa moją wiedzę.Wyjedź- kolejny który coś mi każe, co to jakaś obsesja? Mało wam rodaków w Anglii i Irlandii. Tam zbyt duży tłok.Jeśli ktokolwiek poczuł sie urażony, przepraszam.Co ja zrobiłem bezinteresownie dla kraju? A co ty zrobiłeś?Jedź do wrocławskiego Arsenału, do sali imienia Kijaka, to zobaczysz na ścianie darczyńców tabliczkę z moim nazwiskiem i paroma gwiazdkami. O innych darowiznach nie bedę wspominał bo prezentów sie nie wymawiaZnowu to samo, jak angielski kolekcjoner sprzedaje lub wymienia zbiory to ok, jak polski to od razu wyrachowany handlaż. Dlaczego myślisz że przepisy na coś mi nie pozwalają, ja tam nie nażekam.Co do sprzetu który wyjechał, to konkretnie co wyjechało?Co do miedzi i dupy, to nie zmieniłem zdania.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 A jeszcze to, działań moich kolegów z branży nie będę komentował, mają klawiatury niech piszą
akagi Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 ehhhhhhJaca: nie ja wydowywałem i nie ja przekazywałem. A życie nauczyło mnie na własnej bolącej d... aby język mieć krótki". Mogę jedynie dodać, że w najbliższym czasie parę ciekawych egzemplarzy trafi do muzeów. I to pozyskanych przez kolegów, którzy są nie tylko na tym forum powszechnie obrażani per złodziej". Po prostu śledź uważnie newsy, nikt z tego tajemnicy nie będzie robił. Robert:...Skoro muzeum prywatne nie może na własność pozyskać pojazdu wydobytego z ziemi, ..."Mylisz się. Może pozyskać. Oczywiście po spełnieniu wielu warunków. I nie mam bynajniej tu na myśli głupot jakie wypisuje Wars (czy ja naprawde kończyłem ten sam wydział co on....).Tyle ode mnie. Więcej nie będzie. I jeszcze raz ponawiam apel Hart i mój - panowie , dajcie pokój. Nie warto prać się po mordach" w internecie. Zróbcie coś pożytecznego.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Jacek, ktos przeszedł tę drogę? rozumiem że najpierw wyciągasz a później sie starasz? Jeśli tak to nie dla mnie. Wolę popracować i kupić coś na zachodzie.Co do prania brudów, skoro nikt z adwersarzy nie chce porozmawiac na żywo np na Motobazarze, to gdzies trzeba rozmawiać, choćby w internecie. Bez rozmawiania dalej polski kolekcjoner pozostanie wyrachowanym handlarzem a Polska krajem w którym jeszcze rok temu w każdym stawie był czołg a w jeziorze samolot, i tylko przez pseudokolekcjonerów z Polski powstały kolekcje na zachodzie. Co do poziomu dyskusji, to wybacz, ale nie ja za niego odpowiadam.
DTH Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 Tak powstaja mity. Rozne Warsy i Blitze pompuja balonik o wyjezdzajacych przyslowiowymi tonami pojazdach i gangsterach sterujacych tym procederem, ale kiedy pada wreszcie pytanie o konkretne wylistowanie tychze, albo powraca niesmiertelna Pantera, albo SdKfZ, gdzie nota bene gangsterem okazalo sie krajowe muzeum, albo zaczyna sie klamkowanie pt: ja wiem, ale nie powiem, co oczywiscie jest zaslona przed zdemaskowaniem wlasnej niewiedzy lub raczej tworzonego mitu (tysiace ojro, zlodzieje, gangi czyhajace na zlom pancerny i przepychajace go przez granice,itd). Robert: kolekcjonerom, ktorzy nie spedzaja zycia przed klawiatura i na przyslowiowym mieszaniu w kolko kijem w wodzie, nie musisz udowadniac swojej fachowosci i wiedzy, dziwie sie tylko, ze chce Ci sie potykac z takim poziomem merytorycznym. Przeciez wiesz, ze zadnej satysfakcjonujacej odpowiedzi tu nie zdobedziesz, bo niby skad i jaka?:)Cos zaslyszane a miescie"? Szkoda czasu:)
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 DTH, dzięki.Złapała mnie jakaś zimowa niemoc, przez co czasu chyba zbyt wiele. Jak wyzdrowieję pewnie znowu sie nie odezwę. Tak notabene, kto ma obalic te mity? Ma to ciągle pokutować? Jeszcze raz twierdzę że trzeba rozmawiać, ale nie wzajemnie sie oskarżać.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 A jeśli sie już kogokolwiek, o cokolwiek oskarża lub coś imputuje, to trzeba powiedziec konkretnie, komu i co.
jaca2003 Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Kol Lewy nie neguję Twojej wiedzy ani Twojej fachowosci .Zadałem dwa bardzo proste pytania a Ty sam stwierdziłes ze są idiotyczne i ze nie będziesz na nie odpowiadał.I cały czas odpowiadasz ale nie na temat który mnie interesuje jako internetowego mitomana tylko o swojej wiedzy fachowości żródłach utrzymania i zainteresowaniach.Możesz z łaski swojej wytłumaczyc mi co to ma wspólnego z pytaniami które postawiłem?Co ma Twoja Firma i Twoi pracownicy do tego czy ktoś wydobył coś legalnie czy nie?Co ma Twój handel częściami do tego czy ktoś legalnie coś przekazał do muzeum lub legalnie cos odrestaurował?Chyba jednak masz racje jestem takim idiota ze nie potrafie tego zrozumiec.W takim razie bądź tak uprzejmy i oswiec mnie niedojde.Podziel się cho odrobiną tej wiedzy która podobno to posiadasz.Pozdrawiam
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Jaca, cyba jednak masz problem ze zrozumienien SWOJEGO tekstu. cyt: Jaca2003 2007-01-27, 13:01:00Noooooo pyskówka konkretna w zwiazku z czym ponawiam swoje debilne pytanie skierowane do wszystkich wydobywczyków."Ty sam napisałeś że twoje pytanie jest debilne. Skierowałeś je do wydobywczyków",a ja nie wiem kto to jest wydobywczyk", więc nie czuję sie pytany. Jeśli byś sformułował pytanie, z szacunkiem do ludzi od których oczekujesz odpowiedzi, i gdyby w twoim pytaniu nie byłoby fałsztwej tezy, pewnie doczekałbyś się odpowiedzi również z mojej strony.Pozdrawiam
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Poza tym jednak negujesz moja wiedzę i wiadomości:Cyt: Jaca2003 2007-01-27 20:19:00Lewy naprawde nie odpowiadaj na moje debilne pytania bo jak widze nie masz wiedzy w tym temacie"Dalszy wywód dotyczacy mnie i firmy, miał ci uświadomić to, że moja wiedza o niemieckim sprzęcie woj. jest źródłem utrzmania mnie i moich pracowników, więc nie moge sobie pozwolić na powierzchowne potraktowanie tematu, jak wielu ludzi którzy po pracy siadają przed monitorem, przegladają fora i grupy dyskusyjne, i na tej podstawie, często bez praktycznego kontaktu z ta dziedziną, formułują osądy i opinie i buduja swoją wiedzę. Zastanów się, opierasz swoją wiedze wyłącznie na opiniach innych internautów, a twój jedyny kontakt ze sprzętem panc. to prawdopodobnie akcja w Grzegorzewie lub wizyty w muzeum. Ja mam kontakt z właścicielami pojazdów, muzeami ( i nie jako zwiedzacz" ekspozycji). Rozumiem że nie możesz być obiektywny, lecz spróbuj byc mniej napastliwy.Jeszcze raz pozdrawiamRobert
Blitz45 Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Do p.Roberta przepraszam że wczoraj nie odpowiedziałem na pana pytania ale szkoda mi czasu na jałowe dyskusje, które nic nowego nie wnoszą (wiadomo co wyjechało i po co się powtarzać).Za darowizny dla Arsenału należy się panu medal, ale nie mi to oceniać. Nikt też nie podważa pana fachowości, jest pan na pewno dobry wtym co robi (jeśli nie najlepszy).Realizuj pan dalej swoje marzenia i odcinaj kupony od biletów, zamiast mieszać kijem w gów...Życzę powrotu do zdrowia.Blitz45P.SDo kolekcjonera DTH, który wspominał o mitach i legendach,proste pytanie (oby nie retoryczne)w jakiej prywatnej kolekcji jest HK Kettenkraftrad znaleziony w 2001r. ?Zapewne całkiem legalnie porwali go Banderowcy,buuhhhaaaaa!!!Miłej niedzieli, ten co dmucha w balonikBlitz45Post został zmieniony ostatnio przez moderatora admin 21:04 24-02-2007
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Blitz, z ketem to zły strzał, cały czas jest w Polsce, inie zapowiada sie na emigrację.
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Blitz, to może napisz co jeszcze wyjechało.
okejos Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 panowie za łopaty i szukamy tygra...http://www.allegro.pl/show_item.php?item=161547125
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Wracajac do Keta, to jest drobiazg, nawet gdyby ten wyjechał, to w ciagu trzech lat co namniej dwa przyjechały z zachodu, i północy Europy.
jaca2003 Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Kol Lewy juz wiemy ze Ty jestes profesjonalistą ze utzrymujesz sie ze sprzetu pancernego ze Twoja Firma Twoi pracownicy i inne takie tam.Ale to nie znaczy ze jesteś jedyny w tym kraju.Więc mimo wszystko oczekuję konkretów.A jezeli nie masz nic do powiedzenia to powstrzymaj się od oceny ludzi.Nie wiem co i kiedy wydobywałes nie wiem w jaki sposób ale wiem ze ja oprócz Grzegorzewa kilka wydobyc zaliczyłem.Fakt w wiekszosci były to już niestety zrzyny ale zawsze w warunkach łatwiejszych niz w Grzegorzewie.I był to zarówno sprzęt cieżki jak i sprzet latający(no moze poza jednym to raczej jego resztki).Tak ze jezeli jestes w posiadaniu wiedzy to odpowiedz na moje pytania jak nie jestes to pozdrawiam
Blitz45 Napisano 28 Styczeń 2007 Napisano 28 Styczeń 2007 Ucieszyłeś mnie tą wiadomościa, dlaczego pytasz co wyjechało? Powiedz lepiej co z tym Kradem (pełen legal, buuhhaaa), jeżdzi?Blitz45P.s Pewnie kolega pasjionat z branży.Blitz45
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.