Daro76 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 I inne pierdułki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 dareczku braciszku pamiętam te fanciki pięknie pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Karpik faktycznie wygląda jak F ale zapewniam cię na 100% to jest E a tak poza to ładny korasek to chyba jest wcześniejsza wersja tego mojego układ graficzny ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2007 Może tak kiedyś pisali E. a ten druga, długa porcelanka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Ja mam słoiczek po Vick Vaporub U.S.A. wynaleziony na niemieckim śmietniku.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 trochę ciężko stwierdzić cóż to takiego nie koniecznie musi być to korek aczkolwiek nie zaprzeczam że przedmiot może nim być KENDEZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 jeszcze taka fajeczka, porcelanowa, cała niedawno mi wyszła piękna rzeczpozdrawiam KENDEZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Taki skromny zbiorek:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Ciag dalszy.Pozdrawiam T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Tu kilka moich porcelanek z bliska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Tu też kilka porcelanek i... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Zbiorówka co ładnieszych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Butelczyna z Brzegu... mam jeszcze ich kilka piwnych i kilkadziesiąt aptecznych, ale niestety jestem w trakcie zmiany cyfrówki na lepszą:((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Tomisławie na pierwszej fotce, tej gdzie tak mnogo tych flaszek, po lewej stronie stoją obok siebie (w pierwszym rzędzie) dwie buteleczki bodajże z kulką w szyjce, możesz napisać jakie napisy na nich widnieją?? będę wdzięczny, od dłuższego czasu poluję na taką flaszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 do Kendez-a: Na butelce widnieja nastepujace napisyPEJOSUB - BRAUSEW.Z. 182668 vonWILH. KEMPGENSna spodzie:W.K.(jakis znaczek)G T '/ BPozdrawiam T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 dziękuję właśnie tej nazwy nie mogłem sobie przypomnieć, o ile mnie nie zawodzi pamięć to właścicielem firmy W. Kempgens był P. Jeub (mam takiego jeuba z zielonym koraskiem) rozlewnie były w Świnoujściu, Greifswald, i Stralsund, co ciekawe, to chyba była woda mineralna, ale z drugiej strony, po co kulka w butelce z wodą? Po co w ogóle tam kulka?Dzięki Tomisław1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Wydaje mi sie ze jest to cos w rodzaju korka jak w terazniejszej wodce BOLS. Przynajmniej dzialanie jest podobne. Ale to tylko przypuszczenia.Pozdrawiam T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2007 W sprawie mojejdługiej porcelanki"- znaleziony z różnymi butlami i korkami. Długość 3,8 cm. Na dole dziurka z gwintem(ok.1 cm), obok ślady jakby kleju. W te wcięcie na górze wchodził napewno żelazny drucik(rdzawe ślady).Sorry, że zawracam gitarę. Od czego to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2007 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Karpik nie przepraszaj bo to forum jest po to żeby zadawać pytania. Znajdowałem kiedyś podobne przedmioty z porcelany z gwintem i mogę się mylić ale to chyba nie jest korek, wydaje mi się że jest to coś od elektryki, o to ukośne wcięcie zahaczony mógł być drut a całość przykręcona była do metalowego kołka w ścianie, ja tak to widzę, no ale podkreślam że mogę się mylić.Pozdrawiam KENDEZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2007 Dzięki też myślałem o takim czymś, ale czy używano żelaznych nieizolowanych drutów w elektryce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 To ostatnie moje butelki z Olsztynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Browar głównie Olsztynek, Kętrzyn, Królewiec,Zalewo i inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
osterode Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 Zborap, a z Osterode coś masz?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborap Napisano 10 Styczeń 2007 Share Napisano 10 Styczeń 2007 Jeszcze nie, ale może na wiosnę coś się trafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.