kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 dareczku braciszku pamiętam te fanciki pięknie pięknie
kendez Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Karpik faktycznie wygląda jak F ale zapewniam cię na 100% to jest E a tak poza to ładny korasek to chyba jest wcześniejsza wersja tego mojego układ graficzny ten sam
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Może tak kiedyś pisali E. a ten druga, długa porcelanka?
Boruta Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Ja mam słoiczek po Vick Vaporub U.S.A. wynaleziony na niemieckim śmietniku.Pozdrawiam
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 trochę ciężko stwierdzić cóż to takiego nie koniecznie musi być to korek aczkolwiek nie zaprzeczam że przedmiot może nim być KENDEZ
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 jeszcze taka fajeczka, porcelanowa, cała niedawno mi wyszła piękna rzeczpozdrawiam KENDEZ
k-szela Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Butelczyna z Brzegu... mam jeszcze ich kilka piwnych i kilkadziesiąt aptecznych, ale niestety jestem w trakcie zmiany cyfrówki na lepszą:(((
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Tomisławie na pierwszej fotce, tej gdzie tak mnogo tych flaszek, po lewej stronie stoją obok siebie (w pierwszym rzędzie) dwie buteleczki bodajże z kulką w szyjce, możesz napisać jakie napisy na nich widnieją?? będę wdzięczny, od dłuższego czasu poluję na taką flaszkę
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 do Kendez-a: Na butelce widnieja nastepujace napisyPEJOSUB - BRAUSEW.Z. 182668 vonWILH. KEMPGENSna spodzie:W.K.(jakis znaczek)G T '/ BPozdrawiam T.
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 dziękuję właśnie tej nazwy nie mogłem sobie przypomnieć, o ile mnie nie zawodzi pamięć to właścicielem firmy W. Kempgens był P. Jeub (mam takiego jeuba z zielonym koraskiem) rozlewnie były w Świnoujściu, Greifswald, i Stralsund, co ciekawe, to chyba była woda mineralna, ale z drugiej strony, po co kulka w butelce z wodą? Po co w ogóle tam kulka?Dzięki Tomisław1
tomislaw1 Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Wydaje mi sie ze jest to cos w rodzaju korka jak w terazniejszej wodce BOLS. Przynajmniej dzialanie jest podobne. Ale to tylko przypuszczenia.Pozdrawiam T.
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 W sprawie mojejdługiej porcelanki"- znaleziony z różnymi butlami i korkami. Długość 3,8 cm. Na dole dziurka z gwintem(ok.1 cm), obok ślady jakby kleju. W te wcięcie na górze wchodził napewno żelazny drucik(rdzawe ślady).Sorry, że zawracam gitarę. Od czego to?
kendez Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Karpik nie przepraszaj bo to forum jest po to żeby zadawać pytania. Znajdowałem kiedyś podobne przedmioty z porcelany z gwintem i mogę się mylić ale to chyba nie jest korek, wydaje mi się że jest to coś od elektryki, o to ukośne wcięcie zahaczony mógł być drut a całość przykręcona była do metalowego kołka w ścianie, ja tak to widzę, no ale podkreślam że mogę się mylić.Pozdrawiam KENDEZ
karpik Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Dzięki też myślałem o takim czymś, ale czy używano żelaznych nieizolowanych drutów w elektryce?
zborap Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Browar głównie Olsztynek, Kętrzyn, Królewiec,Zalewo i inne.
zborap Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Jeszcze nie, ale może na wiosnę coś się trafi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.